Çfarë duhet të bëni nëse kafshuar nga një tik-tak, trajtim


Nëse shënoni kafshoj njerëzit sillen në stabilitetin e tij mendore. Një fshini atë dhe menjëherë të harrojmë për kafshimit, dhe një tjetër mund të ndodhë gjendje histerike. Por se çfarë përgjigje tjetër alternativë për mysafir i paftuar nuk është krejtësisht e vërtetë. Pra, çfarë të bëni nëse kafshuar nga një tik-tak, çfarë trajtimi për të përdorur? Nëse ju shikoni në kafshimit nga një pikëpamja shëndetësore, sigurisht ka disa rrezik të kontraktuese e infeksioneve të ndryshme dhe për këtë arsye është konsultimi dhe parandalimi i përshtatshëm janë të nevojshme. Por ne nuk duhet të merrni varur deri në kafshimit për shkak të sezonit ata ekspozuar një shumë njerëz. Kjo vuajtje nuk është aq shumë.

Edhe në qoftë se ju jeni të kafshuar nga një tik-tak, kjo nuk do të thotë që ju patjetër të merrni të sëmurë ose Borreliosis shënoni-përballohen encefalit. Dhe kjo nuk është gjithmonë encefalit shkakton vdekje ose paaftësi. Megjithatë, ende të jetë në afërsi të parazitit, në këtë mënyrë rritet në kontakt me të, nuk është i rekomanduar. Megjithatë, në qoftë se "kontakt" me të u zhvillua në vendin e parë që ju duhet për nxjerrjen e parazit. Për ta bërë këtë ju duhet të kontaktoni qarkut SES apo qendrën më të afërt trauma. Nëse një mundësi e tillë ju nuk bëni, atëherë ne kemi nevojë për të hequr insekteve veten. Pick filluar në trupin e parazitit duke përdorur pincë lakuar apo pirg kirurgjik, edhe pse të përshtatshme për këtë qëllim dhe çdo piskatore të tjera që janë në dorë.


Kur hiqni shënoni duhet të jetë sa më pranë të jetë e mundur për të kapur feçkë, atëherë ju duhet me kujdes të shtrënguar, ndërsa rrotullohet rreth boshtit të saj në çdo drejtim. Në mënyrë tipike, shënoni shkon krejtësisht përmes 3 trafikut. Nëse ju provoni të hiqni shënoni pa rotacionit, atëherë është e mundshme që ai do ta shqyej dhe hundë e madhe mbeten nën lëkurë. Për të hequr ticks, nuk janë pajisje të veçanta që janë superiore ndaj piskatore dhe mengene. Kur hequr bloodsuckers duke përdorur kështu do trupi i tij nuk do të jetë i shtypur, duke rezultuar në mëngjes nuk shtrydh përmbajtjen e feçkë, të cilat në mënyrë të konsiderueshme reduktojnë rrezikun e infeksionit.

Nëse nuk është e afërt me piskatore pirg apo një pajisje të veçantë, tik-tak mund të hiqet duke përdorur një fije të fortë. Për ta bërë këtë, ajo duhet të angazhohen më afër feçkë dhe të fillojnë për të tërhequr deri. Vini re se lëvizjet e papritura, ndërsa edhe e papranueshme. Nëse në duke tërhequr kokën shënoni ende mbeti nën lëkurë, ky është vendi thithje duhet të fshihen me pambuk ose një fashë, ngjyhet rëndë me alkool dhe pastaj hiqni kokën duke përdorur sterile (prokalennoy mbi zjarr) gjilpërë sikur kjo është një fraksion i zakonshëm. Ju gjithashtu mund të procesit të dëmtuar vendin naftës që zakuporyt frymëmarrje vrima marimangat, duke shkaktuar që ai të vdesë, dhe mbeti nën lëkurë.

Në këtë rast, pas heqjes së lëkurës duhet të përpunohen duke përdorur jod ose alkool. Fashë zakonisht nuk është e nevojshme. Me t'u kthyer në qytet duhet të zbatojnë menjëherë dhe në ditën e parë në shkollë mjekësore për parandalimin urgjent të tik-tak-përballohen encefalit. Një tjetër mënyrë për të përcaktuar nëse sëmundja është analizat e gjakut. A nuk vlen për një studim të gjakut një ditë pas kafshimit, si edhe rezultatet e hulumtimit nuk do të më herët se 10 ditë. Përveç kësaj, ka afate të caktuara për zbatimin e tyre: encefalit tik-tak-përballohen dhe Borreliosis përdorur metodën - jo më parë se 10 ditë * për antitrupat (IgM) virusi encefalit pas dy javësh për antitrupat (IgM) deri Borelli (shënoni Borreliosis) pas tre javësh.

Pra, ndihma e parë është siguruar, analiza dorëzuar. Mbetet - parandalimi. Në mungesë të contraindications, të rritur, në shumicën e rasteve, të përshkruajnë yodantypyryn që është e lirë. Për shkak të faktit se ky i drogës është i licencuar për përdorim vetëm me seroprofilaktyka 14 vjet Fëmijëve treguar duke përdorur imunoglobulinë. Të rriturit mund të marr ndihmën e një imunoglobulinë, por ndryshe nga fëmijët që ata do të duhet të paguajnë për të. Megjithatë, përdorimi i kësaj droge nuk është e rekomanduar për një arsye, pa u konsultuar me një mjek, në disa raste ajo mund të jetë i rrezikshëm. Duhet të theksohet se yodantypyryn dhe imunoglobulinave përgatitjet janë të dizajnuara për të parandaluar infektimin nga tik-tak-përballohen encefalit dhe borelliozom ata mbrojnë.


Për parandalimin e borelliozom zakonisht dhënë një kurs të antibiotikëve. Për të parandaluar shënoni-përballohen encefalit të përdorë gjithashtu Remantadin emërohet në rastet kur pas kafshimit nuk ishte më shumë se 2 ditë. Në përgjithësi, doza është 100 mg x 2 herë në ditë (me një pushim në 12:00) x 3 ditë. Nëse skuqje dhe ënjtje në vendin e medikamente alergji pickim emërohen si suprastin, tavegil, Claritin. Kryerja e masave parandaluese ka kushte të caktuara. * Parandalimi yodantypyryn - gjatë 4 ditëve të para pas kafshimit, Parandalimin imunoglobulina * - për 3 ditët e para pas kafshimit.

Nëse pas një pickim tik-tak ka qenë më shumë se 4 ditë, parandalimi i sëmundjeve këto barna kryhet. Pra miq të dashur, nëse ju shkoni në vend, mos harroni të mbrojtur veten nga kafshon shënoni paraprakisht - veshur me rroba me mëngë të gjata dhe të jenë të kujdesshëm! Çfarë trajtim çfarë efektet e mundshme të kafshimit ju tani e dini. Sofya,