Çfarë ndikon në disponimin tonë dhe shëndetin


Në humor dhe shëndetin tonë ndikim se sa një faktor: pishinë gjen, jetesës përreth mjedisit, aftësinë për të kontrolluar emocionet e tyre, marrëdhëniet me botën dhe trupin tuaj. Le të përpiqen për të bëj analizë gramatikore aspekte të dhënave. Trashëgim . Natyrisht ajo që ne nuk mund të ndryshojë, por duke e ditur dobësitë dhe sensibilitet e tyre për sëmundje të caktuara mund të korrigjuar situatën dhe për të forcuar mbrojtjen e vendet e drejtë.
Kjo është një ide e rreme që ne jemi të lindur të gjithë me të shëndetit dhe sëmundjes përsosur fituar me kalimin e kohës. Mjedisi, shëndeti dhe mënyra e jetës - sigurisht formojnë gjendjen e trupit të njeriut, por në të njëjtën kohë ajo është vetëm faktorët e jashtëm, si ajo përcakton gjasat e gjenetikës sëmundjeve të caktuara.

Për fat të mirë, shkenca moderne mjekësore lejon duke përdorur analizat gjenetike për të përcaktuar predispozitë për sëmundje të caktuara, por edhe për të forcuar dobësitë e tyre duke përdorur parandalimin kompetent. Zakone të këqija . Absolutisht të gjithë e dinë se pirja e duhanit dhe alkoolit të ndikojë negativisht në pothuajse çdo sistem të trupit të njeriut. Ka disa zakone që mund të quhet i dëmshëm: mungesa e vazhdueshme e gjumit, të cilat çojnë në nervozizëm dhe depresion; Abuzimi i kafe; dietë e keqe që shkatërrojnë trupin; mënyrë jetese i ulur, e cila ngadalëson metabolizmin dhe negativisht ndikon në gjithë trupin.


Përballja me këto zakone të këqija mund të ndihmojë një vullnet të fortë, këmbëngulje dhe dëshirë për të punuar në veten e tyre. Ekologji . Zhvillimi i kardiologjisë, onkologjisë, sëmundjet endokrine gjithashtu të aftë për të influencuar kushtet e pafavorshme mjedisore. Në botën e sotme, burimet kryesore të ndotjes janë makina, termocentralet, ngjyra të ndryshme, bimë, produkte kimike, produkte polimer. Për shkak të ndotjes së prodhuar sasi të tepërta të radikaleve të lira që shkatërrojnë procesin Redox. Kjo nga ana tjetër pengon funksionimin normal të qelizave dhe kontribuon në sëmundje të ndryshme.

Komponenti i katërt është i nevojshëm për shëndetin dhe disponimin e personit - një Aktiviteti fizik . Për ne e rëndësishme është prania e një ashensor në ndërtesë, parking distancë nga hyrja, një supermarket, "dy hapa". Nga njëra anë ajo sigurisht që është i përshtatshëm dhe të rehatshme. Por "falë" për lehtësi dhe rehati ne jemi duke ecur më pak, përdorni shkallët vetëm kur nuk punon ashensor, zgjidhni makinën në vend të ecin. Comfort është sigurisht të mirë, por që për shkak se ai nuk e humb shëndetësor duhet të ushtrojë. Plus, aktivitet fizik nxit zhvillimin e "hormonit të lumturisë" - e cila ndikon në disponimin tonë dhe PEP.

Faktori i pestë është ushqim . Kohët e fundit, ne kemi për qëllim për të përgatitur "me nxitim" gjithmonë diku në një nxitim. Shpesh pini një filxhan kafe në mëngjes, në drekë që urdhëron ushqimin nga një kafene aty pranë zyrës, dhe u kthye në shtëpi pothuajse në frontin e shtratit, të organizojmë një darkë të ngushtë. Asnjëherë mos mendoj edhe për ndonjë ekuilibër ushqimore, dhe regjimin e saj të diversitetit. Pavarësisht gjithë trupi ynë kërkon raport optimal të proteinave, yndyrave, karbohidratet, dhe vitamina dhe minerale; Kjo është e siguruar me anë të ushqimeve të ndryshme - produkteve me origjinë shtazore dhe bimore.

Kur trupi ynë merr gjithçka që ju nevojitet - probleme me tretje, respektivisht, dhe humor. Përveç kësaj, të gjithë e di se në qoftë se ju hani, ajo është vetëm e mirë! Faktori i gjashtë - stres . Në trupin tonë ka një reagim i veçantë mbrojtëse - kjo është një përgjigje ndaj çështjeve të reja dhe sfidave. Së pari, nuk është ankthi, këtë herë i prodhuar nga adrenalin dhe noradrenalin - ". Hormoneve të emergjencës" Pastaj vjen në fazën e të ashtuquajturës përgjigje emocionale, gjatë të cilit prodhuar "hormonet humor" - endorphins (emocionet pozitive) dhe enkephalins (emocionet negative). Në fakt, gjendja e stresit në vetvete nuk është e rrezikshme, por ajo provokon shumë çrregullime organike (imun alergjik sëmundjes,, kardiovaskulare), më tepër, nuk është stresi dëmton performancës dhe redukton aktivitetin në sfera të ndryshme të veprimtarisë njerëzore.

Natyrisht theksoj se ne nuk mund t'i shpëtojnë - ajo ndihmon për të përshtaten me mjedisin, është e mundur vetëm për të sheshoj nëse kontrollojnë emocionet e tyre dhe të jenë në gjendje të shpejt të kaloni në aktivitete të tjera. Shëndetësor i shtatë faktor dhe disponimin e personit është Shëndetësor . Kapacitetet e saj mund të ndihmojë të përballen me sëmundje, parandalimin e sëmundjeve. Ju vetëm duhet të përdorni shkathtësi faktin që ne kemi nivelin e zhvillimit të saj. Këtu kemi ekzaminuar se ndikon në disponimin tonë dhe shëndetin. Gëzuar dhe humor i shkëlqyer ju! Bobryshev Taras,