Harm dhe përfitimet e telefonave celularë për fëmijët


Më shumë gjasa, ju keni hasur në mënyrë të përsëritur informacion për rreziqet e telefonave celularë, sigurisht, ajo nuk është në lidhje me pajisjet, dhe atë rrezatimit të dëmshëm që vjen prej tyre. Si pjesë e këtij neni do të diskutoj disa fakte të provuar se si telefonat celularë mund të dëmtojnë shëndetin e njeriut. Aktualisht rreth dy miliardë njerëz në botë përdorin pajisje të ndryshme portativ standarde GSM, dhe natyrisht në mesin e tyre shumë fëmijë të cilët vetëm duan një pronar i lumtur i kësaj mrekullie të shkencës dhe teknologjisë. Prindërit pothuajse gjithmonë të rehatshme me faktin se fëmija i tyre do të jetë një mjet i komunikimit dhe ata do të jenë gjithmonë në kontakt me tymi e tyre.

Dhe kjo, sigurisht, është përfitimi i telefonave celularë për fëmijët dhe prindërit e tyre. Por në këtë rast nuk ka asnjë nxitim, por duhet të peshojnë çdo gjë dhe të vendosë nëse ai kishte nevojë për një fëmijë, apo dhënë me radhë më poshtë fakteve duhet të presë derisa trupi njeri pak i fortë dhe i formuar përmes. Fëmijët të cilët nuk kanë mbushur moshën e tetë nuk duhet të përdorin qelizë.
Kjo këshillë japin shkencëtarët erdhën në përfundim se përdorimi i telefonave mobil nga fëmijët në mënyrë të përsëritur rrit rrezikun e tumoreve të trurit. Ky dëmtim të drejtpërdrejtë për telefonat celularë për fëmijët - askush këtu nuk do të argumentojnë.


Zbulimi i këtij fakti i ka shkaktuar panik të madh në industrinë e, i cili synon për të prodhuar të komunikimit celular. Për shembull, një kompani britanike që prodhon "tub" për fëmijët 4-8 vjet menjëherë e ndali prodhimin e pajisjeve të saj. Nuk është sekret fakti që numri i dymijë telefonat celularë në vendet shumicën e banorëve është dyfishuar, dhe numri i pajisjeve në fëmijët është rritur gati pesë herë që vetëm mund të lajmërojnë shkencëtarët dhe mjekët. Në një nga raportet për ndikimin e telefonave celularë për kryetar shëndetin e njeriut i Këshillit Kombëtar për Mbrojtjen nga Rrezatimi, William Stewart shkruan për rezultatet zhgënjyese të katër studimeve.

Sipas rezultateve të tyre, është konstatuar se njerëzit që përdorin pajisje të lëvizshme janë të prirur për rrezikun e tumoreve të trurit dhe veshë shumë më tepër se sa gjithë të tjerët. Pas një tjetër eksperiment, i cili u zhvillua në Holandë u shpall vendimin, se përdorimi i telefonave celularë në jetën e përditshme, ndikim veçanërisht negativ në aftësitë njohëse të njeriut. Si një rezultat i studiuesve të saj gjermanë kanë zbuluar se njerëzit që jetojnë në afërsi të shkëmbimeve kanë shanse shumë të mira të gjetjes së kancerit. Rezultatet e këtij studimi treguan se rrezatimit që vjen nga komunikime mobile, një efekt shkatërrues mbi qelizat e organizmit në tërësi.

Sipas një profesorëve me ndikim, veçanërisht rrezatim negativ prodhuar telefonin celular në gjithnjë e më shumë që ndikojnë të rinjtë. Në këtë drejtim, duke pasur parasysh të gjitha rreziqet e mundshme për shëndetin në përgjithësi, është konstatuar se fëmijët e moshës 4-8 vjet nuk është e nevojshme për të përdorur një telefon celular në jetën e përditshme. Sa për fëmijët e moshës 8-14, prindërit e tyre, pasi peshon pro dhe kundër, janë vetë të drejtë të vendosë fëmija i tyre duhet kjo apo jo. Një tjetër studim i kryer në Suedi, ajo ka treguar se njerëzit që përdorin telefona celularë, janë në rrezik të kancerit saktësisht dy herë më shumë se sa ata që nuk i përdorin ato.

Këto tumore ndodhin në anën e tubit kokë bashkangjitur në një telefon celular. Statistikisht kjo sëmundje shfaqet në qindra e mijëra njerëz në botë për një vit, dhe pavarësisht nga fakti se ata mund të shërohet me ndihmën e kirurgjisë, është ende një rrezik që mund të çojë në një dobësim të dëgjimit ose shurdhim madje i plotë. Gjatë tridhjetë viteve të fundit, shfaqja e rasteve të tumoreve të trurit është rritur për dyzet e pesë për qind. Federata Ruse ka një grup të caktuar të standardeve shëndetësore për telefonat mobil. Telefonat celularë të vërtetë të shkaktojë efekte serioze negative në shëndetin e njeriut.

Mjeku shefi sanitare Rusisë tha se në këtë rast është shqetësim i justifikuar për përdorimin e shpeshtë të telefonave celular si dhe rrezatimi që prodhojnë këto pajisje kanë një ndikim të caktuar negativ. Një tjetër tha se ai mundet, përveç tumoreve të trurit, si dhe të provokojnë dhe kancer. Shefi Sanitar Doktor i Rusisë nënvizoi faktin se në vendin tonë ekzistojnë standarde të veçanta shëndetësore për telefonat mobil që janë më të rrepta në krahasim me Perëndimore. Ajo duhet të zëvendësojë atë arsye, duke shkaktuar një tumor në tru, aktualisht nuk dihet deri në fund, kështu, është e vështirë për të përcaktuar faktorët e rrezikut për këtë sëmundje.

Pra, në bazë të fakteve dhe mendimeve të gjithë duhet ai të përcaktojë për veten e tyre çfarë është më shumë telefona mobil ... Mendimi ynë është se dëm dhe dobi e telefonave celularë për fëmijët nuk balancojnë njëra-tjetrën, dhe si pasojat e mundshme të padëshiruara të përdorimit të tyre të jenë më të mëdha, kujtojnë më mirë duke thënë se "më mirë të sigurt dhe Perëndia e shpëton" dhe të refuzojë, ose të kufizojë përdorimin e këtyre pajisjeve për të lidhur fëmijët dhe adoleshentët. Dmitry, www.rasteniya-lecarstvennie. ru