Harm dhe përfitimet e dhurimit të gjakut


Kur u pyetën se çfarë dëm dhe dobi të dhënë gjak, nuk ka përgjigje të qartë. Pra ndjekin rregull që çdo gjë është e mirë në moderim. Sigurisht, nuk ka nevojë për të dhënë gjak në ditët kur jeni të sëmurë ose ndjenjë e keqe. Gjithashtu nuk rekomandohet për të dhënë gjak më shpesh se një herë çdo 60 ditë, plazma - më shpesh se një herë në 2 javë. Në përgjithësi një gjaku vit mund të merret 3-5 herë dhe 6,12 herë plazma. Pjesa tjetër e trupit duhet të jetë në gjendje të shërohet. Donatori mund të jetë dikush 18 vjet, i cili ka shëndet të mirë dhe fizikisht mund të dhurojnë gjak pa dëmtuar trupin tuaj. Shuma standarde të gjakut që mund të merret në një person të shëndetshëm me asnjë ndikim në funksionet fiziologjike 450 ml shëndetin e tij dhe.

Para çdo gjak ju me kujdes të inspektojë mjek i cili do të konfirmojë sigurinë e procesit për dhuruesit. Në përgjithësi, njerëz të përshtatura për krovootdach evolucionit, edhe pse kjo kishte vetëm trajtime për plagosje dhe gjakderdhje. Përveç kësaj, gjakderdhje në doza të moderuara efekt shumë pozitiv në trupin e njeriut dhe shërojnë atë. Përfitimet e dhurimit të gjakut: reduktim i hekurit në gjak. kusht parandalimi i trupit, është e rezistencë të madhe për humbjen e gjakut gjatë aksidenteve të mundshme, lëndimet, djegiet, operacioneve të rënda dhe raste të tjera. * Zgjerimi i trupit të rinjve përmes stimulimit të hematopoiesis, dhe promovimin e vetë-shëruese organizëm.


parandalimin e sëmundjeve të ndryshme kardiovaskulare. parandalimin e sëmundjeve të sistemit imunitar, dhe çrregullime të ndryshme të sistemit të tretjes, mëlçisë dhe pankreasit. * Parandalimi i arteriosklerozës. * Nxjerrje e gjakut të tepërt dhe substancat e përfshira në të. * Korrigjimi i presionit arterial. gratë para dhurimit të gjakut menopauzë zgjat rinjtë. të marrë kënaqësi morale nga e bërë një vepër të mirë. donatorëve ka të drejtë për përfitime - duke marrë dy ditë pushim nga puna (një - në ditën e dhurimit dhe tjetri në çdo ditë të tjera). donatorë të nderuar, dmth, ata të cilët dhuruan gjak 40 herë apo 60 herë e plazmës kanë të drejtë për një pagesë mujore dhe disa përfitime të tjera.

Kur i dhënë gjakun e sistemit të gjakut (qelizat e kuqe të palcës kockore) është aktivizuar, përmirëson mbrojtjen imunitare. "Shkarkoj" autoritetet marrin pjesë në nxjerrje e vdekur qelizave të kuqe të gjakut, të tilla si shpretkës dhe mëlçisë. Shifrat e fundit të shkencëtarëve amerikanë dhe finlandeze tregojnë se në periodik dhurimin e gjakut rrezikut të përgjithshëm të sëmundjeve koronare të zemrës, clots gjakut dhe atherosclerosis rënë dhjetë herë. Burrat e donatorëve është shumë më pak të prirur për të sulmeve të zemrës, ato janë më pak të ngjarë të vuajnë sulme në zemër dhe kolesterolit në gjakun e tyre është mbajtur i ulët.

Fakt interesant: në qoftë se para se të planifikuar shtatzënisë dorëzimit plazma grua, lind një vajzë, dhe nëse plazma do t'ia njeri - djalin. Donatorët që japin gjak rregullisht janë njerëzit healthiest në planet, sipas OBSH-së, ata të jetojnë për 5 vjet të tjera se personi mesatar.
Mos kini frikë për të dhuruar gjak, sepse dhuruesit të gjakut domosdo para dorëzimit të testohen për infeksionet. Nëse nivelet janë gjetur ndonjë infeksion, donatori nënshtrohen një kurs që ofron ekzaminime dhe trajtim falas nëse është e nevojshme. Gjithashtu, ne duam të siguroj lexuesit redaktuar faqe dëmtimi i dhurimit të gjakut donator mund të shkaktohet gjatë procesit të mbledhjes, si të gjitha sistemet për këtë të gjatë - e disponueshme.

Pas trajtimit, donatori ka të drejtë për të dhuruar gjak edhe 6 muaj. Por edhe pas mostrës së gjakut karantinës do të duhet të japë përsëri, si ju mund të jetë një infeksion i ri. Dhe mos harroni se gjaku mund të shpëtojë jetën e dikujt. Ndoshta miku juaj, mik, apo ndoshta ju. Për shkak të mungesës së lumturisë nuk janë të përsosur. Koshka611,