Dëmtuesit materiale bimor


Dëmi i shkaktuar nga dëmtuesit closets, shumë i madh dhe kur nuk për të luftuar me ta, humbja e të cilave do të jetë i madh. Dëmtuesit më të rrezikshëm materiale bimore gjatë magazinimit dhe transportimit: monedha të vogla, mulli drithi, hajdut pritvornyashka, pritvornyashka i butë dhe mouse, miu gri. Darë. Arachnids kafshët, të vogla (0.5 - 1 mm në gjatësi), mezi të dukshme me sy të lirë, të bardha me katër palë këmbë. Kjo është e rrezikshme, dëmtuesit më të zakonshme të bimëve medicinale në ruajtje. Për shkak të madhësisë së tyre të vogël, ato janë të lehta dhe mund të kryhet diskrete e njeriut, kafshëve, me enë dhe kështu të infektojnë rezervat e reja të lëndëve të para.

Multiply shumë shpejt - një vit për të dhënë 10 breza. Kushtet më të favorshme për zhvillimin e produktit është lagështia - 14% ose më e lartë dhe temperatura dhomë e 18 deri 27 °. Kur lagështia nën 13% dhe temperaturat nën 12 ° marimangat nuk zhvillohen. Sulmi ticks pothuajse të gjitha llojet e bimëve mjekësore, por veçanërisht mbi brirët, shpanskuyu fluturojnë, vezë e milingonave, kërpudhave kos, etj Në raste të rënda, këto produkte të kthehet në pluhur, të përbërë nga marimangat vdekur dhe feces e tyre dhe bit uneaten mallrave.
Nga llojet e ndryshme të grimcave që infektojnë saponin, më të zakonshme: qindarkën e miellit, zgjatet me flokë, qindarkën djathë.


Dallimet në mes këtyre dëmtuesve të vogla, si dhe masat për të luftuar ato janë të njëjta. Bukë mulli. Të Beetles vogla ngjyrë kafe, madhësia 1, 75-3,75 mm. Beetles nga prekur ato, dritën e papritur të mprehta dhe kështu me radhë. P. Menjëherë ndaluar duke lëvizur, janë si i vdekur. Femrat vë një mesatare prej 60 vezëve, të cilat pas 8 - 10 ditë ringjallur joaktiv, larva kërrusur rra-si. Vburavlyvayutsya mulli larvat në produkt dhe ushqyer ato. Ditë pas 27-30, në varësi të kushteve, kryesisht temperaturë, ata zalyalkovuyutsya dhe të kthehet në mete. Me sulmin bimor larvat e drogës kryesisht në rrënjë luleradhiqe, vë ata të shkojnë, dhe me një infeksion të fortë, istachivayut ata të gjithë.

Sulmi mbi si ata koriandër, shpanskuyu fluturojnë, etj hajdut prytvoryashky. Beetles Gjatësia 2,7-4 mm 3. Meshkujt janë bark i zgjatur dhe pothuajse cilindrik, femër - oval me katër pika të bardha në elytra. Ngjyrë trupi kafe-zi ose ndryshkur-kuqe. Kreu është i vogël me antenat gjatë fërkimit të palëve. Breast poshtme të barkut dhe është e ndarë nga ajo shtrëngim të mprehtë. Ajo mbart tri palë e gjatë dhe këmbët në mënyrë të drejtë Spaced gjerësisht anash. Sipas llojit hajdut prytvoryashky kujton spiders në të cilën ajo shpesh marrin. Material i ri dëmtuesit e bimëve shfaqeshin pas dimërimit maj-qershor; femra pjell vezë shpejti numrin e tyre në 65.

Larva vezë kurdisje krimb është e bardhë me kokë ngjyrë kafe, shumë si mulli larvë grurit. Length larvat i rritur - 5-5,5 mm. Okuklyvanye është më afër rënies. Para larvë okuklyvanyem ndërton një krevat fëmijësh të rrumbullakët. Pupa prytvoryashky-hajdut bardha; anën e saj dorsal fort lakuar dhe shtrëngim në perednehrudi bazë. Length pupae 3.5 - 4 mm. Në tetor dhe nëntor ka gjenerata e dytë e Beetles që largohen nga pasardhësit dimërimin. Beetles dhe ushqim larvat në kokërr, drithëra, miell, biskota, biskota dhe shumë produkte të tjera ushqimore me origjinë bimore dhe shtazore.

hajdut prytvoryashky është gjetur në ndërtesat e banimit, dyqane, dyqane farmaci, muzetë, etj Silky (kurriz i dalë) prytvoryashky . Një pajisje e ngjashme në trup dhe madhësinë e saj, mënyra e jetës dhe natyrën e bimë medicinale dëmit me prytvoryashky-hajdut. Mol jakë. Flutur e vogël i ngjan mol dhomë, e cila është e ndryshme nga ngjyra e krahët e sipërme ngjyra të mbuluar me njolla kafe-verdhë. Dëmtuesit Caterpillar janë. Nga medicinale sulmeve mol bimore kryesisht mbi brirët. Butterflies vë vezë e tyre në sklerotike ergot. Track rrënjosur në sklerotike dhe gërryer duke kryqëzuar webs e tyre për të formuar clumps.

Produkt Perezymuvavshy në pranverë Caterpillar enë zbulim këtu okuklyvayutsya e ditë 15 - 20 nga flutur fluturon pupae. Brejtësve (miu gri dhe miut). Janë gjetur mjaft shpesh në materialet medicinale të para. Hani dhe prishin kryesisht manaferrat; me materiale të tjera të para sidomos brirët sulmuar, produktet e drithërave, bimëve dhe rrënjët. Kjo jo vetëm që shkatërron saponin mbeturinave, por enë të korruptuar dhe të butë në të cilat ajo është e paketuar. Përveç kësaj, minjtë dhe minj janë të njohur edhe si bartës të sëmundjeve të ndryshme infektive. Alexander