Faktorët e dëmshëm që ndikojnë jetese të shëndetit njerëzor të shëndetshme


Të gjitha elementet e natyrës janë të ndërlidhur. Një njeri i cili është gjithashtu një pjesë e saj, i ndikuar nga faktorë të ndryshëm, duke përfshirë edhe të dëmshme. Ndikimi i tyre ndikon në shëndetin. Më të vuajnë sistemin e tretjes. Ritmi i jetës në të cilën ne jetojmë nuk na lejon për të ngrënë si duhet. Gjithashtu produktet e dëmshme, ka shumë faktorë të tjerë që kanë një ndikim negativ në trupin e njeriut. Conventionally, të gjithë faktorët e dëmshme që ndikojnë në shëndetin e njeriut mund të ndahen në ato ndikimi i të cilit është e pashmangshme, dhe ato që mund të përjashtohet nga jeta. Jo për të jetë e pabazë, japin shembuj që tregojnë ndikimin e rreziqeve për shëndetin e njeriut në shtëpi.


Alkooli dhe overeating . Shumë shpesh, pas pushimeve, e shoqëruar zakonisht me festat me përdorimin e një numri të madh të ushqimeve të rënda dhe alkool, ne nuk ndjehen shumë mirë. Gabime të tilla në dietë, sigurisht, të ketë një ndikim negativ në sistemin e tretjes. Overeating dhe vonesa alkool ndarjen yndyrë, e cila është reflektuar në figurë. Si rezultat i gjetjes së alkoolit dhe produktet e saj copëtim, zorrë, një shkelje të microflora ne kemi probleme të tjera të tilla si dhimbje të barkut. Ngrënë në prag të vaj, ushqim me erëza tretet dobët stomak, duke çuar në një ndjenjë e trishtim, parehati, frustrimit dhe të përzier.


Me shkelje të vazhdueshme të parimeve të ushqyerit e duhur ju përfundimisht të pashmangshme do të problemeve shëndetësore. Pirja e duhanit . Faktorë të shpeshta dhe negative përfshijnë pirjen e duhanit. Ky zakon jo vetëm prish frymëmarrjes, laryngeal dhe sistemin pulmonar, por gjithashtu shkakton sëmundjet e stomakut (gastrit, ulcerat), zorrë, ndikon sistemit kardiovaskular, mëlçinë dhe veshkat. Helm i nikotinës helmuar tërë trupin tonë, e cila dobëson sistemin imunitar dhe shkakton një prirje më të madhe ndaj sëmundjeve të ndryshme se sa jo-duhanpirësve njerëz. Brenda duhanpirës gradualisht akumulojnë carcinogens dhe metalet e rënda, duke shkaktuar ndryshime të pakthyeshme në të gjitha organet dhe sistemet.

Ne e dimë se shumë shpesh njerëzit që vuajnë nga varësia e duhanit, po vdes nga një goditje, sulm në zemër dhe kancerit të mushkërive. Mënyrë jetese i ulur . Në botën e sotme shumë vuajnë nga pasojat e pasivitetit. Pas gjithë lëvizjes ka qenë gjithmonë çelësi për shëndet të mirë. Sportive rregullt ngarkim të stimulojë të gjitha sistemet e trupit, duke përfshirë edhe ndihmon tretjen e ushqimit. Në njeri fizikisht aktiv praktikisht nuk ka bloating, kapsllëk dhe probleme të ngjashme që lidhen me proceset e ndenjur dhe putrefactive në zorrë. Coffeemania . Shumë në mëngjes e përdorur për të pirë një filxhan kafe. Ajo ndihmon mbush me gëzim dhe shpejt mendje në një humor të punës.

Kafe nuk është e rrezikshme për trupin vetëm nëse personi është i kufizuar në një filxhan në ditë. Abuzuar ato ne ngarkesës zemrën dhe rrezikon shëndetin tonë. Trajtim Abuse . Dëmi i madh trupi ka përdorimin e rregullt të drogës që mund të shkaktojnë edhe varësi. Enzimat anestezike që ndihmojnë tretet një vakt të rëndë stomaku është në çdo kabinetin e mjekësisë në shtëpi, por pa ato do të mund të jetë mjaft e mjaftueshme, në qoftë se njerëzit e panë në atë dhe në çfarë mase ai ha, si ajo chews se jeta është. Të gjitha sistemet e trupit janë në marrëdhënie të ngushtë me njëri-tjetrin.

Medicines shkatërruar florën e stomakut dhe zorrët dhe të ketë një efekt negativ në mukozës. Rrethi është i mbyllur, dhe përsëri ne zvarritet pilula. Të gjithë këta faktorë janë të dëmshme për shëndetin e njeriut, ndikojnë trupi gradualisht përkeqësuar gjendjen e tij. Por shumë njerëz nuk janë të interesuar në mënyrën se si ata mund të qëndrojnë të shëndetshme dhe të vazhdojnë jetën e tyre, dhe këtë e bëjnë mjaft të padobishme ... Nëse doni të jetuar një mënyrë jetese të shëndetshme faktorë ndikojnë shëndetësor duhet të konsiderohet nga ju! Mos të jetë indiferent ndaj atij, të mbajë një mënyrë jetese të shëndetshme! Elvira,