Aditivëve të ushqimit të këqija është tryezë


Ka disa qindra shtojcave ushqimore. Ata janë të thjeshta metodë, të lira e bëjnë ankesën e produktit. Ato ndihmojnë prodhuesit të përmirësuar ngjyrën, pamjen, shijen, zgjasin jetën e saj. Sigurisht, ata unanimisht na siguroj që ata janë të aditivëve kimike tërësisht të padëmshme dhe janë vetëm për të mirën e blerësit. Kjo është vetëm përmes plotësim në tabelën tonë është e shijshme, produkte të bukura që të qëndrojnë të freskëta për një kohë të gjatë. Por është e vlefshme për të besuar? A do të thotë kjo se thjesht hani, pa aditivëve kimike nuk mund ta bëjë? Le të flasim këtë temë të rëndësishme dhe të nevojshme, të marrë në konsideratë aditivëve të ushqimit të dëmshme është, tabelë ku ju gjithashtu do të sigurohet në vend www.rasteniya -lecarstvennie.ru.

Çfarë bëni kodet me shkronjën E në etiketat e produktit? Më parë, në 40 vitet e shekullit të kaluar, kimikatet emrin tregohet plotësisht në etiketën e produktit. Por ata mbahen çdo vit gjithnjë e më shumë vende, si të gjitha komponimet e reja kimike të përdorura. Prandaj, në mënyrë për të shpëtuar hapësirë ​​filluan të përdorin kodet dixhitale me shkronjën E. Deri më sot në Evropë tregojnë praninë e një produkti ushqimor të ndonjë shtojcave ushqimore që janë të identifikuara sipas INS (sistemi ndërkombëtar i klasifikimit). Ky sistem klasifikimi i ndan aditivëve të ushqimit në disa grupe për shkak të ndikimit të tyre në trupin e njeriut.


Ato ndodhin ne formen e kodeve te percaktuar nga shifror parë pas letrës E.
Për shembull, E-300, E-412, dhe kështu me radhë. D. Si duhet të deshifroj kodet dhe çfarë duan të thonë? Le të përballen me atë: Nuk përcaktim i ekspozimit të rrezikut: Oh! - Rrezik, GO! - Ajo është shumë e rrezikshme. (C) - Përdorimi i LCD - mund të shkaktojë çrregullime të zorrëve RD - shkakton një shqetësim në presionin e gjakut C - mund të provokojë lëkurën skuqjen P - provokon shfaqjen e tumoreve kanceroze RJ - mund të shkaktojë dispepsi X - VC rrit kolesterolit është e keqe për lëkurë Sipas Standardet e Ushqimit Agjencia Shtetërore UK (AMF), ngjyra sintetike ushqim që janë shtuar në ushqime të E102, E104, E110, E122, E124, E129, E211 ruajtës dhe ndikojnë negativisht në sjelljen e fëmijët nga mosha 3 deri në 8 vjet.

Ata shkaktojë hyperactivity në fëmijët, duke i bërë ata impulsiv, fëmijë asnjë vëmendje, ata nuk mund të përqendrohen. Është proceset e vështira e të mësuarit dhe sjelljen e fëmijëve e bën të pakontrollueshëm. Prandaj, shkencëtarët kërkimore të rekomandojë prodhuesit për të braktisur përdorimin e një numri të ngjyrave. A keni një tabelë. Nuk janë të gjithë të dëmshme aditivëve të ushqimit E, duke e përshkruar efektet e dëmshme. Deshifrim efektet e dëmshme të përshkruara më sipër. Pas shqyrtimit atë, ju mund të lundruar më mirë në mesin e një numri të madh të ushqimeve në raftet, duke zgjedhur më të sigurta.

Lexoni me kujdes etiketat, lexoni përbërësit që përbëjnë produktin.

Sepse përndryshe, ju shumë lehtë mund të blej një copë bluar për të kockave pluhur lidhura me niseshte me shije, erë, ngjyra e mishit sallam. Sigurisht, disa aditivëve të dëmshme vetëm në sasi të mëdha. Por ne nuk duhet të harrojmë se mori doza të vogla të carcinogens mund të grumbullohen në trup me kalimin e kohës dhe patjetër do të ndihet. Prandaj, çdo përdorim i këtyre produkteve i bën ata potencialisht të rrezikshme për shëndetin. Verë shpejt. Prandaj, ajo është e mirë për të filluar të hahet ushqim të freskët organik nga vilë. Kjo është ajo shfaqet zarzavate të freskëta të rinj, perime dhe fruta të rinj.

Merrni këtë dhe hani ato sa më shumë të jetë e mundur dhe të mos harroni të përgatitur ato për dimrin. Pasi ne kemi mësuar është e aditivëve të dëmshme, ne mund të përqëndrohen më mirë kur pazar. Mundohuni të mos për të blerë produkte me jetë të gjatë. Kjo është një shenjë e sigurt e një numri të madh të preservatives ndryshme. Nëse në dyshim, si salcice, nuk e marrin atë. Është më mirë për të blerë një copë mish lope, mish viçi, derri, piqem ose çiban dhe hani feta hollë e rrethit me shalqi, domate, një degëz e kopër në feta thekur buke. Cheers! Svetlana, PS Përdorur tryezë prej site www.eco-nomos.ru