Lecithin soje rrezikshme në ushqim për fëmijë


Çdo nënë dëshiron që foshnja e saj të rriten të shëndetshëm, i zgjuar dhe i fortë, kështu që duke u përpjekur për të ushqyer atë siç duhet, japin fruta të freskëta dhe multivitamina. Por me zhvillimin e organizmave të modifikuar gjenetikisht (OMGJ) ngriti ashpër pyetjen: lecithin soje në ushqim - dëm apo dobi për fëmijët? Le të shqyrtojmë faktet dhe për t'i bërë ato bazat e një mendimi të shpërndajë dyshimet qoftë lecithin soje të dëmshme në ushqim për fëmijë (formula foshnjore, drithëra) ... A lecithin soje pronat e dobishme? Pra duhet! Lecithin është një element i rëndësishëm në ndërtimin e sistemit nervor periferik dhe qendror.


Po PNS 15% e lecithin dhe sistemit nervor qëndror me 30%. Konkluzion nga kjo është e qartë: trupi ynë është një sende shumë të dobishme! Ajo merr pjesë në formimin in utero i indit nervor dhe trurit të fetusit. Në gjirit përmbajtjes së qumështit të lecithin pothuajse 100 herë numrin në të gjitha gratë e tij. Ky është një argument i mirë në favor të kësaj çështje. Është jashtëzakonisht e rëndësishme për sistemin qendror nervor, ku lecithin është përgjegjës për kujtesën, koncentrim, mendimit, dhe se ne jemi duke u përpjekur për të nxitur dhe zhvilluar në fëmijët e tyre. Të përfshira në choline saj përbërjen nxit kujtesën. Një argument i rëndësishëm në favor të harmlessness soje lecithin për fëmijët është aftësia e tij për të ndihmuar në absorbimin e vitaminave A, E, D, K, sigurojnë metabolizmin normale yndyrë, të stimuluar formimin e qelizave të kuqe të gjakut - qelizat e kuqe të gjakut dhe hemoglobinës.


Dhe vitamina baby janë jashtëzakonisht të rëndësishme, sepse mungesa e vitaminës A mund të shkaktojë vonesa zhvillimore dhe rritjen e vitaminës E - për humbje peshe, vitaminës D - në shfaqjen e rakit, vitaminë K - për koagulimit të gjakut. Perberja e lecithin soje si vijon: fosfolipide -98%, e cila 20-24% phosphatidylcholine, phosphatidylserine 18-22%, si e strukturës së fosfolipide përmbajnë linoleic dhe acid linolenic. Mungesa e acidit linoleik në trup çon në humbjen e flokëve, përkeqësimit të lëkurës, dhe linolenic - për rritjen e rrëgjuar. Pa dyshim, lecithin soje i rëndësishëm për të mëlçisë, e cila është 50% nga ai.

Me të është transferimi i yndyrë nga qelizat e mëlçisë dhe biliare normalizimit qëndrueshmëri. Njerëz të shëndetshëm duhet 5-7 gramë në ditë të lecithin. Përveç kësaj, ajo është pjesë e membranave biologjike dhe ndihmon në zhvillimin e energjisë, e cila është jashtëzakonisht e rëndësishme në fëmijëri. Fëmijët pa një moment mund të shpenzojnë vetëm - zvarritje, e drejtuar, kërcejnë, të rriten, kështu që ata duhet të ushqyer, duke përfshirë lecithin soje. Tani një shumë të flasim në vazhdim e sipër soje, e cila është e lidhur fort me OMGJ, sepse prodhimi i së kaluarës shpesh përdoret soje. Nuk janë hollësitë, si lecithin soje është bërë nga vaj sojë, e cila më parë pastrohen mirë dhe të filtruar.

Shkenca ka provuar se lecithin bimor në mënyrë të konsiderueshme më shumë efektive se as kafshë e substancave. Në fund të fundit, ju vendosni nëse janë lecithin soje të dëmshme në formulën e mitur dhe mik ushqyese. Por nuk e marrin pa dyshim e duhur të gjithë informacionin e raportuar nga media. Deklarata se soje unike e dëmshme, është e rreme. Merrni për shembull kinezët, e cila është produkt shumë popullor soje, dhe ata janë të njohur, janë një komb i njëqindvjeçarëve. Prandaj, soje nuk është aq e keqe! Kështu që ju mund vetëm gatuaj patate dhe ajo do të jetë e dobishme, por ju mund të bëni atë patate të skuqura që do të jetë produkt shumë i dëmshëm.

Në përfundim të rekomandojë duke parë lecithin soje si një pjesë e fëmijëve drithëra, formulë apo ushqim tjetër baby, të studiuar me kujdes përbërjen e paketimit dhe emrin e kompanisë - prodhues të mos japin fëmijës një droge të rrezikshme. Pyetni farmacistin tuaj, shikoni në internet në lidhje me këtë mjet. Kur kënaqur që kompania nuk është origjina e dyshimtë dhe është përgjegjës për prodhimet e tyre, le fëmija juaj ha bukë me lecithin. Carolina,