Efektet e dëmshme të alkoolit në trupin e njeriut


Më pak dëshirë për të pirë pas punës ose në fundjavë kthehet në një nga varëshme më të dëmshme dhe shoqërinë tonë. Zakoni e nganjëherë krijon varësinë, në rritje në alkoolizmit. Në këtë artikull ne do të flasim për efektet e dëmshme të alkoolit në trupin e njeriut dhe të shqyrtojë një numër arsyesh pse ju duhet të refuzojnë të braktisin atë. 1. alkool Fault Shkak është më shumë se gjysma e aksidenteve, vetëvrasjet i tretë dhe dy të tretat e vdekjeve nga kanceri i ezofagut dhe zgavrën me gojë. Këto fakte tregojnë se sa alkooli ndikon në jetën tuaj personale dhe pozicionin tuaj në shoqëri.

Arsyeja 2. Studimet moderne kanë konfirmuar versionin se alkooli ka një ndikim të drejtpërdrejtë në gjendjen e trurit tuaj. Nën ndikimin e pijeve alkoolike trurit gradualisht thahet dhe të reduktuar në madhësi. Për më tepër, ky proces ndodh jo vetëm me njerëz të cilët abuzojnë alkool, por me ata që nuk e përdorin atë shpesh. Vetëm një gotë alkool vret më shumë se 1.500 qelizat e trurit tuaj. Arsyeja 3. Alkooli është shkaku i shumë krimeve, konflikte të pakuptimta sëmundjeve të pashërueshme humbjen rozpuschenosti e talenteve, si gradualisht shkatërron një person në person. Arsyeja 4. Ndoshta nuk ka asnjë produkt tjetër që ka të njëjtin popullaritet që vetëm do të kishte shkatërruar shëndetin, personalitetin dhe mendjen e njeriut.


Nuk është sekret se efektet e dëmit të alkoolit të shfaqet menjëherë, por ju kurrë nuk do të shpëtojnë faktin se, me kalimin e kohës, ata do të bëjnë veten të njohur. Arsyeja 5. Keqpërdorimi alkool, ju jeni të rrezikuar brezat e ardhshëm, duke shkatërruar kodin e tij gjenetik. Sot, më shumë se 94% të rasteve, gjenetik shkatërruar nga alkooli dhe droga të tjera. Arsyeja 6. Shkencëtarët eksperiment është kryer, që unë shpresoj se do të bëjë që ju mendoni. 160 vezë janë hedhur në vizim të ndërtesës, e cila ishte bërë në bodrumin e alkoolit. Kur erdhi koha, chicks çelur vetëm gjysmë vezë, dhe shumica e tij ishte gati të vdekur dhe 25 chicks vuajnë nga mutacionet gjenetike (dmth të lindur pa sqep apo putrat, etj).

7. Shumë alkolikët janë veçanërisht të pambrojtur ndaj asnjë shteti sëmundje që pas miratimit të doza adekuate të helmit ata të bëhen shumë më të lehtë. Megjithatë, kjo është mashtruese. Bllokon Alkooli pjesë e trurit përgjegjëse për vetë-kontroll, atëherë personi ndjen një ndjenjë të eufori në të njëjtën kohë të alkoolit vetëm përkeqësojnë sëmundjen. Arsyeja 8. Pas një dekade të Ndalimit në numër të reduktuar të krimeve të burgut bosh, reduktuar numrin e pacientëve. Shumë familje kanë përmirësuar gjendjen financiare dhe paqen e rivendosur. Kjo nuk është një deklaratë e rreme nga mua, fakti që ju mund të shikoni shumë studime shkencore apo kohën e Ndalimit, për shembull, në një enciklopedi të madhe mjekësore.

Arsyeja 9. Nëse ju mendoni se, më ngjitëse askush cili abuzuar alkool (në fakt, për shkak të gjendjes së tij, dëshira për të pirë fishekzjarre jo shumë), dhe ai që pi "si" dhe "kulturë". Për fat të keq, mediat na japin një imazh të objektit si festë, pa të cilat ajo është një pjesë e një takimi, parti, apo edhe darkë. Verë, birrë dhe vodka - janë të nevojshme për të vizituar atë. Është e thjeshtë - është biznes i madh, pare të madhe ... Pra nuk ka film nuk është pa një gotë shampanjë të shtrenjtë, ose ndonjë pije tjetër alkoolike. Se alkooli propaganda media e zhvilluar në nivel më të lartë.

Fëmijët e tyre janë dëshmitarët dhe bashkëpunëtorët dhe pastaj të pijshëm, sepse në një nivel nënndërgjegjeshëm, ata imitojnë prindërit e tyre. Më tej, kjo sjellje është e shartuar në gjeneratën e ardhshme të njerëzve. Arsyeja 10 shkencëtarët dhe P.S.Sidorov B.S.Bratus në 1984 kreu një sërë studimesh në të cilat fëmijët janë të ofruara për të luajtur një martese ose ditëlindje. Fëmijët riprodhuar plotësisht procesin e vakt të të rriturve, që rrinin ulur në një tavolinë të madhe, hapi shishe, tsokalysya, ulëritës dolli qesharak, shkoi rimëkëmbur ecje. Kjo konfirmon që nga mosha e hershme fëmija fillon të formojë një ide të pijeve alkoolike, si pjesë e ndonjë feste apo takim.

Kjo është për të shijuar jetën - apo jo ... Deri në moshën dymbëdhjetë, koncepti tashmë i formuar plotësisht rreth asaj se si për të trajtimin e alkoolizmit. E gjithë kjo - njerëzit e verës të dashur fëmijë. Arsyeja 11. Statistikat thotë se njerëzit
që abuzojnë me alkool, të jetojnë 15 vjet më pak.
Kjo vetëm konfirmon efektet e dëmshme të alkoolit në trupin e njeriut. 12. Shumë arsye të gabuara se alkooli nuk është i mundur pa një argëtim të plotë. Fun e nevojshme për të gjithë, sepse ajo i jep në sistemin nervor pushimi, e largon nga të menduarit për problemet dhe shqetësimet, relakson. Alkooli gjithashtu nuk ka të bëjë me argëtim, dhe jo e kundërta ndaj tij.

Sipas mjekëve, i dehur "fun" - eksitim nën anestezi. Kjo është faza e parë e respektuar mjekët, kur i dhënë barnat pacientit të tjera, të tilla si morfinë, eter dhe të tjerët. Kjo është argëtim në drogë. Pas një i dehur "fun" person ndihet në depresion dhe lodhje, acarim, apatinë dhe ndjenjat e tjera që nuk janë të vërejtura pas kremtimit matur. Në thelbin e saj, çdo alkool - është e njëjtë drogës, vetëm më shumë publicitet dhe legalizuar. Kjo është arsyeja pse kaq shumë njerëz që vuajnë nga alkoolizmi. Por çdo person ka vullnet, në gjendje për të përballuar me varësinë e alkoolit dhe të jetojnë plotësisht dhe lirisht.

Mos të jetë i lumtur pa alkool? Dzhashimov Ruslan