Efektet e dëmshme të alkoolit mbi shëndetin e njeriut


Jeta është shumë e mirë për të le të saj kaloni një vend të paqartë në një mjegull e dendur dehur. Duke marrë një gotë me alkool, mos harroni se askush nuk ishte duke shkuar për të prish dikë me pije, alkoolike dhe të gjithë mendonin se ai do të kalojë këtë kupë. Statistikat gjithashtu çon në mendime të trishtuara dhe të plotë, edhe pse thatë pasqyron efektet e dëmshme të alkoolit mbi shëndetin. Ne do të përpiqemi për të kuptuar se çfarë e bën një kthesë të personit në një alkoolike, por dëshira e tij. Në fakt, asgjë e komplikuar në këtë, në qoftë se ti e kupton se alkooli është një droge. Ajo është e varur, dhe shkatërron të gjitha sistemet e trupit. Më parë një person fillon të pijshëm, aq më shpejt rreziqet e alkoolit ndikojnë në shëndetin e njeriut.

Për një pintë riu është shumë më e dëmshme se sa një shishe vodka për një njeri të pjekur.
Sa më gjatë një person pije, më pak ajo do të pushtet. Kjo është më pak në gjendje të rezistojnë tundimit për të "marrë një tjetër." Kjo zakonisht përfundon problemet dhe vdekjen e parakohshme. Është vërtetuar se parandalimi më i mirë i alkoolizmit - është refuzim absolut i çdo alkoolit në moshë të re. Zakonisht teetotalers njerëzit nuk e keqardhje jetën time, nuk mund të thuhet e alkolikët. Në prindërit të pijshëm, fëmijët vuajnë. Ato janë të këqija në të kujtohet informacion të ri, kapriçioz, i pakujdesur. Fëmijë të tillë mund të jetë i lindur me deformime të ndryshme, çmenduri.


Kjo është provuar absolutisht faktin se dëmi i shkaktuar nga alkooli është i shpërndarë në të gjitha organet, por shumica vuajnë trurin. Kjo rezulton në një degradim të aftësive mendore. Keni humbur vëmendje dhe vetë-kontrollit. Në të pijshëm të parë fazën e një personi përjeton gëzim mund të llokoçis lehtë. Shumë të përcaktuar një shtet si eufori apo relaksim të këndshme. Por me të vërtetë nuk është kështu. Alkooli vetëm dhemb çon në lindjen e fëmijëve me aftësi të kufizuara, duke e detyruar kombin për të degraduar. Ne shpesh dëgjojmë se shuma të vogla të alkoolit janë të dobishme. Ajo nuk është. Nuk ka asnjë sëmundje në të cilat alkooli mund të zëvendësohet për mjete të vërteta shëruese.

Ata thonë se alkooli kalori. Si alkooli është me të vërtetë një shumë e kalorive, por ajo është e kalorive "bosh" që nuk e bartin të mirën. Shaking gjymtyrët që ndodh në alkoolizmi dhe alkoolit sindromës së tërheqjes, përbën shkelje të aktivitetit mendor. Ky prag sëmundje të rënda të sistemit nervor - tremens jerm dhe psikozë korsakovskoho. Alkooli, edhe në doza të vogla ul efikasitetin. Kjo është vërtetuar nga hulumtimet moderne. Organi më i rëndësishëm i prekur nga alkooli është i mëlçisë. Ajo riciklon alkool. Jo një herë, por herët a vonë, aty vjen një ndëshkim të trishtuar - kancer, cerozë, hepatitin C, etj

Filtër natyror, mëlçisë njerëzor, po vdes vetëm të çon dobësimin e sistemeve të tjera, gjendja e përgjithshme përkeqësohet. Gjithashtu vuan nga trakti gastrointestinal. Alkolikët janë më të prirur për të kancerit të stomakut. Për shkak të rënies në forcën e muskujve është koordinimi i dobët i lëvizjeve. Rezultati janë një shumëllojshmëri të aksidenteve në punë. Në alkolikët të zhvilluar hipertension. Por ende, ka shumë të ngjarë të shqetësuar aktivitetin e trurit. Shumë shpejt humbi aftësinë për të analizuar, të menduarit bëhet e cekët. Shumica e mendimeve, shaka, bisedat reduktuar të pijshëm. Alkooli prodhon në njerëz të agresivitetit dhe virulencës.

Nuk ka aftësinë për të vlerësuar në mënyrë adekuate situatën. Një alkoolike, madje edhe në qoftë se ajo kapur një ide shpesh vetëm mund të fillojë zbatimin e tij. Por nuk arriti të shënonte. Mungesa e vullnetit nuk do të kapërcejë pengesat e hasura në rrugë. Kjo është ajo që e bën të pijshëm shumë vselyayutsya. Dha një pije alkoolike nuk është shëruar domosdoshmërisht. Edhe në qoftë se ai përsëri fillon pirë alkool, ai është në rrezik për çmenduri kontraktues. Fakti se alkoolizmi femër nuk është i shërueshëm, dëgjuar, ndoshta vetëm i shurdhër. Për trajtimin e alkoolizmit ishte i suksesshëm, është e rëndësishme që një person i cili është i vetëdijshëm për dëm për shëndetin e njeriut, alkoolit, dhe ai vendosi dhe të kërkuar për të marrë të mirë.

Atëherë ndikimi Gjendja e tij shumë pozitiv për trajtim. Përndryshe, jo, madje edhe më të përparuara, metodat dhe droga nuk do të ndihmojë, dhe rikthim është e pashmangshme. Një faktor i rëndësishëm në trajtimin është për të ndihmuar të tjerët të cilët kanë ambicie të rimëkëmbjes, të mbështetur dhe butësisht mbikëqyr trajtimin. Vlerësojmë jetën tuaj - mos pini alkool! Olga,