Cahors Si të dobishme nga e Shenjtë Malit Athos


Cahors është një verë klasik francez nga rrushi "Malbec", e cila është rritur në jug të Francës, në rrethinat e Cahors qytetit (Cahors). Përkundër ndalesës ndërkombëtar për të përdorur emrin e produkteve të verës të prodhuara jo në vendin e origjinës së kësaj fjale "Cahors" historikisht i është dhënë dhe të fiksuara për fortifikuar verë e ëmbël e kuqe, e përdorur në sakramenteve të Kishës Ortodokse. Njerëzit fetarë besoj se vera e prodhuar në manastiret apo kishave në distileri, është veçanërisht pronat e shquar shëruese, aftësia për të trajtuar jo vetëm shpirtin, por edhe trupin. Cahors në ceremonitë e kishës ortodokse të quajtur "gjaku i Krishtit."

Çfarë është Cahors të dobishme nga të Shenjtë Malit Athos? Le të bëjmë një hap prapa nga "hyjnore" natyra e pije dhe të flasim për verën e tyre. Fortifikuara verë ëmbëlsirë për shëndetin nuk është shumë i dobishëm. Për këtë arsye, priftërinjtë Cahors nuk e pi, dhe "shije", dmth vidpyvayut pak. Në Cahors janë të paktën gjashtëmbëdhjetë për qind alkool dhe sa më shumë sheqer. Sigurisht, i përgatitur mirë Cahors - një shijshme, verë e errët-kuqe, të plotë, të pasur, prej kadifeje, me shije çokollatë. Kjo është bërë duke përdorur një teknologji të veçantë. Rrush korrur janë korrur shumë e pjekur, pjekur, sheqer të pasur. Brumi i rrushit është ndezur për të shtatëdhjetë gradë dhe mbahet në tanke për fermentim dhe ftohje.


Pure thartuar është filtruar dhe përzihet me alkool.
Përballoj Cahors në fuçi për disa vjet para përdorimit. Tani kujtojnë rolin e kishës së pije. Gjatë ceremonisë, sakramentin, e cila përfshin çdo rrëfim Ortodoks dhe pas shërbimit të kishës, verë rrushi është i lidhur me të njëjtën verë, e cila ka Sakramentin e Jezu Krishtit, Shpëtimtarit. Dhe kjo verë ishte anëtar i Darkës së Fundit. Verë e kuqe ngjyrë e përgjakshme kujton besimtarët e vlerave të përjetshme. Historia e kishës ruse filloi në Cahors shekullit XVII dhe i parë për ta sjellë atë në priftërinjve me origjinë greke.

Ajo namolene ortodoksë në Evropë ajo është në Greqi, të Shenjtë malin Athos, në rritje në mbi 2 km mbi det. Këtu janë njëzet manastiri ortodoks, që ka një status të pavarur autonom administrativ, i cili u përshkruhet në 1312, Patriarku i Konstandinopojës. Ortodokse e gjithë bota nderojnë toka për atë që është thënë këtu është shpenzuar ditët e jetës së tij tokësore Zonja Jonë, Virgjëreshës së Bekuar. Murgjit punëtorë të kalojnë gjithë kohën e tyre në punë, lutje dhe agjërim. Rritje rrush është për ta një formë e bindjes. Në Rusi, solli nga Mount Athos Cahors bërë nga rrushi trajtuara komunitetin monastike të manastirit rus të Shenjtë Dëshmorit të Madhe dhe shërues Pandelejmonin.

Cahors atje shkon rubin errët, prej kadifeje, dendur. Në shije dhe aromë mendoi fiq, rrush dhe datat. Pije ka një amëz të bukur, të pastër. Cahors shiten për përdorim në shtëpi në ekspozita të organizuara nga Dioqezës së Kishës Ortodokse Ruse dhe të kishave ortodokse dhe tempuj. Komercializimi i jetës sonë nuk janë kursyer dhe verë kishë. Tani Athos Cahors mund të blihen në dyqane me pakicë dhe dyqane në verë virtuale. Megjithatë, në verë të vërtetë të kishës shenjtëria mund të jetë vetëm i sigurt nëse blerë pije në kishë. Produkt me cilësi të mirë, e shumëzuar me anë të besimit tuaj në mrekullinë hyjnore, natyrisht, do të përfitojnë shëndetin dhe performancën e dëshirat e mirë në jetën tuaj!

Catherine rural,