Çfarë e dallon romët nga daisies


Ata thonë se centrali është mbajtur në çdo diell thyese. Kjo është e vërtetë. Shumë lule janë shumë të ngjashme me fëmijët e tij. Për shembull, kamomil kopsht, të cilat mund të gjenden kudo: në livadh, dhe pastrimin e pyjeve, dhe në kopsht pranë shtëpisë. Petals e saj të bardhë ngjajnë rrezet e diellit aq e mbledhura rreth kadife mes të rrugës verdhë. Qën daisies degëzuar kërcell shtrihen në diell, të vënies saj duart-petals. Edhe pse lule kamomil në të vogla, ata nuk mund të neglizhohet. Ato duken me bar i gjatë chicks si interesante nga foleja. Sidomos daisy bukur në mëngjes, kur ajo është e zbukuruar me pika diamanti të vesë dhe hipnotizuar hidhura-me erëza insektet aroma swirling rreth valle.

daisies dhe shpesh të quajtura daisies reale dhe si ata romë. E vërteta është nganjëherë shumë e vështirë për të bindur njerëzit se ata janë të gabuar. Ajo ndryshon nga Romain daisy! Në të vërtetë, në Romaine dhe petals bardhë të daisies (edhe pse kjo nuk është e petals dhe gonxhe lulesh Kufiri-shporta) dhe thelbi i verdhë, i përbërë nga një grup i tuba-lule. Por nëse shikoni më nga afër, dhe, më e rëndësishmja, e di se çfarë për të kërkuar, ju mund të shihni dallimin në mes të një fabrikë nga një tjetër. Romain - një kopsht daisy, e cila është jashtëzakonisht e dekorative dhe freski. Thuaj - kamomil, dhe fantazitë tërhequr livadh Vjetor të lulëzuar, ku të parët e tërfili kuqe larg me ngjyra të ndezura dritat e bardhë gdhendur humbje e ngjyrës daisy-popovnyk.


Kjo lule shumë daisies thirrje, daisies bardhë. Por emri i vërtetë i uzinës - Roma. Ajo vjen nga fjala ruse - fushë misri, do të thotë në terren tokë të punueshme. Në të vërtetë, daisy-daisy rritet dhe fushat dhe livadhet dhe përgjatë edges pyjore. Ndonjëherë bardhë daisies-Romain është aq shumë sa që çdo gjë duket e bardhë dhe të bardhë. Dhe të plotë të barit në rritje në të dy anët e shumë rrugëve. Në Romë lule janë mbledhur në shporta lule, brenda të verdhë dhe e bardhë në skajet. Petals Pra bardhë Romain - kjo nuk është e petals dhe një lule e vërtetë të vogla. E bardhë dhe lule të verdhë, u mblodhën së bashku, në mënyrë të qartë të dukshme insektet.


Romaine

Pas takimit me Romaine, le të marrë të dini daisies vërtetë, kurrë nuk duhet të ngatërrohet me njëri-tjetrin këto bimë dhe di dallimin në mes të një fabrikë nga një tjetër. Pranë fushës në buzë të livadh, pranë rrugës, kopsht është pothuajse gjithmonë të takohet ju mbjellë shumë i ngjashëm me romët. Në këtë fabrikë, si Romaine, lule të mbledhura në shportë lule (të verdhë në mes dhe të bardhë në skajet). Vetëm një herë ju të vini re se shporta lule në uzinën e pak më pak se romët. Dhe gjethet janë mjaft të ndryshme - ata duket i ndarë-nasicheni për shumë, shumë fletushka të vogla. Këto letra janë quajtur pinnatipartite.

Këtu në të njëjtën kohë dhe për të gjetur dallimin në mes Daisy të romëve. Por ky ndryshim?! Dhe në qoftë se ju të heq një fletë të kësaj bime dhe razitrete gishtat e tij, gishtat e tuaj nuk mbajnë ndonjë erë. Absolutisht nuk ka erë dhe lulet e kësaj bime ... Pra, ne jemi të përshëndetur daisy nepahucha. Natyrore Roma gjithashtu pothuajse nuk ka erë. Por pothuajse tërësisht - gjëra të ndryshme. Këtu është dallimi në mes të këtij centrali.

Kamomil Kamomil Kamomil nepahucha aromatik


Kamomil si kamomil nepahucha. Lule të bardha janë të vendosura në skajet e shporta lulesh, dy herë më të shkurtër se sa lule kamomil nepahucha dhe gjethe kanë një kamomil erë të fortë të veçantë.

Nëse ju zbulojë një kamomil thikë shporta lule dhe nepahucha, ajo do të shihet se shportë kamomil është i uritur dhe shporta e daisies nepahucha ndryshon nga ajo në atë total. Nuk është një tjetër daisy me një erë të fortë. Ajo quhet kamomil aromatik. Nga kamomil dhe kamomil kamomil nepahucha kjo ka shumë të thjeshta: shporta me lule ajo vetëm rrotullon lule zhovtenki, dhe lule të bardha (petals) nuk ka. Unë mendoj se tani ju mund të shikoni për kamomil aromatik, kamomil dhe të dallojë këto bimë medicinale e kamomil dhe kamomil nepahucha-popovnyk (romët).

Daisy nepahucha rome dhe për të na ndihmuar që të mos vijë, por kamomil aromatik dhe të presin për tonë me ju përkulet për të. Ajo është e njohur në vend, dhe shpenzimet mjekësore për shumë sëmundje. Për mua dhe kamomil aromatik dhe kamomil - impiantet e fuqisë të barabartë, dhe unë kurrë nuk e frustruar nëse në vend të kamomil mbledh për veten e dimrit kamomil aromatik. Mjekësisë tradicionale beson se efekti i daisies praktikisht identike. Dallimet e kamomil Romain Së pari, Romaine shumë më të mëdha dhe më të bukur. Së dyti, romët rrjedhin një dhe një lule shportë në të, dhe një rrjedhin daisy degëzuar inflorescences dhe disa.

Së treti, Romaine lë në dendur, e vështirë, e përbërë nga një pjatë të ngurta dhe i dehur në edges, dhe të butë kamomil gjethe, dhe ata dissected fort. Së katërti, daisy - një fabrikë vjetore, dhe Roma - një bimë shumëvjeçare. Pra, të bëjnë dallimin në mes këtyre dy bimëve mund të jetë. Ka dallime të tjera nga Romain kamomil, por ata janë më pak të dukshme sesa që e shënuar, por jo më pak i rëndësishëm. Kjo ishte baza për botanists besoj daisy dhe kamomil pse të afërmit, por jo fare aq afër. Në emrat e shumë njerëzve romë - beloholovnik dhe belyushka, pylltarisë dhe maryasha stotsvet, luledielli, fushën daisy dhe tyahun! Romain shpesh i quajtur kamomil zakonshëm kopsht livadh dhe kamomil.

Më të zakonshme - popovnyk, kamomil. Arsyeja për këtë pazakontë emrat - formë lule, qendër, i rrethuar nga petals brishtë dhe të hollë, qëndron verdhë kërthizë. Të greke lule kamomil Emri vjen nga dy fjalët: "eukos", thotë "i bardhë" dhe "anthemon" - lule. Romain - chrysanthemums relative (që ai është më afër se daisies). Dhe, si chrysanthemums, popovnyk u zhvillua në kopshte dhe parqe. Kjo dallime numëruese të përfunduar, dhe tani ju e dini dallimin në mes romëve e daisies.