Çfarë e dallon sheqer kafe në të bardhë


Shitje me pakicë ofron dy lloje të produkteve për të "ëmbël" jetës - sheqer të bardhë dhe sheqer kafe.
Çmimi për sheqer kafe në mënyrë të konsiderueshme tejkalon koston e bardhë. Le të përpiqemi të kuptojmë ndryshimin midis sheqer kafe në të bardhë dhe në të njëjtën kohë, atë të bardhë sheqer më shumë kafe. Çfarë sheqer është e bardhë e dobishme ose ngjyrë kafe ? Sheqeri i bardhë i prodhuar nga panxhar sheqerit apo kallam sheqeri dhe të rafinuar. Panxhar sheqeri është shitur vetëm në formë të rafinuar si para ai ka shije të keqe dhe aroma. Sheqer Brown shiten në dyqane - nuk është rafinuar kallam sheqeri.

Rafinimi - një proces industrial mënyrë zbatohet që pastron papastërtitë nga materiale natyrore të papërpunuara. Komponentet produkt natyrore janë të ndarë në substancën e cila shkon për të humbur. Por, në natyrë çdo gjë është e rregulluar me arsye. Në mbeturinat e dërgoi së bashku me skorje dhe substancave që nxisin thithjen e sheqerit nga qelizat e trupit të njeriut. Një njeri që përdor sheqer të rafinuar, të detyruar për të shterur rezervat e brendshme të kromit. Kromi nxit metabolizmin e glukozës dhe mungesa e saj në trup mund të çojë në diabet tip dy. Pra, kush më mirë sheqer ngjyrë kafe ose të bardhë - është e qartë për të gjithë. Sheqer Brown nuk është e ndryshme e kalorive nga e bardhë.


Kjo çon në abuzimin e të dy trashje dhe arteriosklerozës. Sipas (Organizata Botërore e Shëndetësisë) OBSH përditshme, të padëmshme normë konsumi i sheqerit për një person i shëndoshë nuk duhet të kalojë gjashtëdhjetë gram për burrat (gati 8 tsp) dhe pesëdhjetë gram për gratë. Kjo merr parasysh jo vetëm lugë e sheqerit dhe pjesë të të shtohet në kafe ose çaj. Ju gjithashtu duhet të llogarisin e sheqerit që gjendet në limonadë, lëngje, frutave, produkteve canning, etj Nuk ka rëndësi një lloj të përdorur të sheqerit - është e rëndësishme për të kontrolluar përdorimin e saj. Në kushtet e ushqyesve, sheqer kafe udhëheq rrugën, kur është në krahasim me të bardhë.

Në sheqer parafinuar shumë më shumë vitamina B, zink, kalium, magnez, fosfor dhe minerale të tjera dhe vitamina. Përveç kësaj, sheqer kafe të ndikojë pozitivisht në shije dhe aroma e pije të nxehtë, mbrojtje nga drita dhe ngritjen cilësitë natyrore kafe dhe çaj. Rafinad ndikojë aromë dhe shijen e kafesë ndryshimeve të cilësisë neutrale dhe çaj për më keq. Nëse ju vendosni të blini një sheqer kafe më të shtrenjtë, por të dobishme, ju lutem vini re se ngjyra e sheqerit mund të arrihet me përdorimin e bojë. Atëherë ajo është një vepër e falsifikuar ... Konsumatorët duhet të ofrohet një sheqer natyror, vetëm kafe.

Ky sheqer unpurified detyrohet ngjyra e saj, përbërjen, shije dhe aroma e melasë - melasa e sheqerit. Llojet e kallam sheqeri kafe Demerara - i rafinuar dhe i parafinuar sheqer të përzier me melasë. Më e zakonshme në raftet dyqan në vendin tonë. Turbinado - sheqer krupnokristallicheskiy natyror, pastrohet me ujë dhe avull nga melasë tepërta. Muskovado - një sheqer natyror i prodhuar me pjesë të ndryshme masive të melasë. Rritur sasia e melasë edhe më e errët ngjyra e saj ngjyrë kafe. Black Barbados sheqer - kallam sheqeri maloobrabotannyy unpurified nga pjesët më të popullarizuara të melasë.

Moist në të prekur, Barbados sheqer ka një ngjyrë shumë të errët ngjyrë kafe dhe shije të fortë natyrore.

Nëse ju kujdeseni për shëndetin e familjes së tij, lexoni me kujdes etiketat mbi produktet. Kjo, sheqer i dobishëm kafe gjithmonë përmban fjalët "unpurified". Por kostoja e saj të lartë të shkaktuar nga kostot e transportit, në këtë rast duhet të shkojë larg në sfond. OlgaW,


Lini ju lutem komentin tuaj poshtë! Është e rëndësishme të dini opinionin tuaj!