Çfarë është e ndryshme nga Rudbeckia Echinacea


Familja Echinacea purpurea Asteraceae ishte caktuar fillimisht për të Rudbeckia gjini Karl Lineus, i cili në 1753 përshkroi bimore dhe i dha emrin e Rudbeckia purpurtë në nderim të botanist suedez dhe mësuesit të tij - Olaf RUDBECK. Ai shkroi: "Great RUDBECK! Për të përjetësuar lavdinë e emrit tënd I quajtur atë Rudbeckia, për të gjithë botanistam energjisë, për këtë arsye, dhënë për mua. Ajo duhet të bëjë popullin e tyre të pavdekshëm emrin tënd dhe të flasim rreth tij para se mbretërit dhe princat, para se botanistami dhe mjekëve, të gjithë njerëzit, kështu që nëse e tërë bota i heshtur, bimët Rudbekovy do të flasim për këtë, deri sa unë të kalojë natyrës. "

Nga rruga, Olaf RUDBECK - një praprapradid Alfred Nobel. Çfarë Echinacea purpurea ndryshon nga Rudbeckia saj kushëri - ngjyra tufë lulesh - shporta me petals në ngjyrë vjollcë apo të purpur, ndërsa Rudbeckia janë të verdhë, portokalli, kafe dhe të kuqe dhe ngjyrë kafe dhe vjollcë. Por këto bimë janë krejtësisht të ndryshme dhe ato ndryshojnë jo vetëm në petals ngjyra. Tiparet dalluese të këtyre gjinive janë: Rudbeckia në bracts enë më të butë, thornless, dhe në bracts Echinacea vështirë, me gjemba, subulate-theksuar.

Në një gjini të veçantë Echinacea identifikuar botanist gjerman Menhym Moench në 1794


duke vënë në dukje disa dallime mes bimëve dhe ia dha një të re purpurea Emri Echinacea, rrjedh nga fjala greke echinos - gjemba. Në atdheun e tyre - në Amerikë i quajtur Echinacea coneflower purple - kon vjollcë lule-shporta përmes fërkimit me tufë lulesh në mes të rrugës, petals kufizohet purpunymi bien. Pra, ka pasur dy lloje të fushatave bimëve - Echinacea dhe Rudbeckia, dy prej të cilave janë vendas në Amerikën e Veriut. Habitatet natyrore dhe Rudbeckia Echinacea - preri dhe pyjet e në shtetet jug-lindore të SHBA përveç Florida. Rritet në toka me lagështi pjellore, gjithmonë vende të hapura, të cilat për dy muaj në fund të verës si rugs fabulously ngjyra.

Rudbeckia ndryshe nga Echinacea më shumë thatësira-rezistente. Të tjera - angustifolia Echinacea dhe Echinacea E.angustifolia zbehtë E.pallida - bimët habitatet tharëse rrobash, ata lulëzim pothuajse një muaj më parë. Midis Rudbeckia është dy specie vjetore dhe shumëvjeçare. Në përgjithësi, Rudbeckia i ndryshëm Echinacea natyrisht - inflorescences ngjyra dhe ngurtësi, kolyuchestyu bracts. Fotografitë përshkruar Olaf RUDBECK dhe dy llojet e luleve emëruar pas tij.


Lini ju lutem komentin tuaj poshtë! Është e rëndësishme të dini opinionin tuaj!