A duhet fëmijët të vaksinohen pro, kundra


Vaksinimi i fëmijëve - temë mjaft e dhimbshme për shumë prindër. Të gjithë janë me vlerë të përmendet në vaksinimin rutinë menjëherë ndarë në dy kampe - kundërshtarët histori të frikshme horror e pasojave të tmerrshme, dhe të njerëzve që duan të mbrojnë fëmijët e tyre nga sëmundjet e mjaft të rrezikshme duke përdorur metodën e rekomanduar nga mjekët - vaksinimet. Për të kuptuar nëse janë apo jo për të vaksinuar fëmijët mirat, të këqijat e kësaj, le të përpiqemi për të përhapur nga të gjitha frikat antiprivivochnikov lloj përmes "të këqijat" e tyre dhe të marrin në konsideratë ato në mënyrë adekuate. Argumenti i parë vënë përpara kundërshtarëve, tha se vaksinimi i planifikuar exhausts fëmijët imunitar.

Duket ai tretur në vend që të jenë të përgatitur për të luftuar tumoret presin atë. Por nga një pikëpamje logjike - botërore tonë - jo sterile tub. Njeriu përballet çdo ditë me një masë të mikroorganizmave negative. Por këto patogjene vazhdojnë mbrojtjet pengesë. Shumica e infeksioneve nuk shkojnë më tej se nyjet limfatike. Dhe kjo është në rregull. Nëse ju provoni për të zvogëluar numrin e trupit kontakt baktereve negative dhe viruset, sistemi imunitar të bëjë asgjë në të gjitha për të kaluar gjërat janë të padëmshme. Kjo provokon zhvillimin e sëmundjeve autoimune dhe alergjike. Pra, nga ky këndvështrim, le të mos harrojmë imunitetin e vaksinimit në emërimin e tij.


Antipriviochniki i sigurt se nëse transmetimi i natyrshëm, ajo bie në të mukozës dhe lëkurës, atëherë vaksina, nën-lëkurë ai që troket imunitet të hutuar dhe nuk e zhvillojnë antitrupat normale. E pra, kjo deklaratë ka disa logjikën. Pas kontaktit me virusin në lëkurë dhe mukozës, fillon për të prodhuar të ashtuquajturin imun primare. Më vonë, kur virusi arrin sistemin e qarkullimit të gjakut fillon për të zhvilluar imunitet mesme, ajo është quajtur fituar. Në kohën e vaksinimit të drogës nënlëkurës pengesë të parë - të lëkurës dhe mukozës - Prishet artificiale me një shiringë gjilpërë dhe vaksinë stimulon prodhimi ka një sistem të fortë imunitar.

Shumë kundërshtarë të flaktë vaksinimet rutinë shoh një kërcënim në përbërjen e vaksinave, të tilla si një merkuri dhe alumini. Kërcënimi ata shohin një lidhje shpirtëror mes tyre dhe zhvillimin e sëmundjeve të ndryshme. Per shembull, thimerosal konservuesi është një komponim i mërkurit. Nëpërmjet saj, shumë prindër të kohës së tij, nuk pranoi për të kryer vaksinimin rutinë kundër fruthit, shytave, rubeolës. Kjo shkaktoi një rritje të këtyre sëmundjeve. Etërit Argumenti shërbeu informacion që është komponimet e merkurit që lidhen me zhvillimin e autizmit te fëmijët. Studimet e fundit kanë treguar se thimerosal është i shpejt dhe tërësisht eliminohet nga trupi, dhe nuk mund në asnjë mënyrë të ndikojë në shfaqjen e sëmundjes.

Megjithatë, ajo vendosi për të hequr nga vaksinimet e shumta për rehati totale. Sa për alumin, vaksinat përmbajnë shap alumini. Ato nuk mund të hiqet nga depoja, për arsye se ato janë të nevojshme për prodhimin e antitrupave. Megjithatë dëgjuar se alumini është e keqe? Dhe askush nuk e zbut faktin se vaksinat që përmban kripëra të saj, për shembull, është një nga përbërësit aktivë të ilaçeve për urth. Shumë prindër nuk pranojnë edhe testin Mantoux, sepse ato përmbajnë substanca toksike - fenol. Por në mënyrë për ta bërë atë dozë të rrezikshme duhet të kalojë tre herë ose katër.

Dhe, përveç kësaj, fenol formuar në mënyrë të pavarur në trupin tonë, hiqet në mënyrë të sigurtë nga jeta e produkteve. Si reagim ndaj vaksinës, shumë prej tyre janë krejtësisht normale. Këto përfshijnë kruarje, ënjtje, dhimbje në vendin e injektimit, është dhimbje koke e lejueshme dhe ethe. Duhet të theksohet se kjo nuk vlen për njerëzit me alergji të rënda dhe çrregullime të imunitetit. Vaksinimi i tyre shkëputur konsultoheni immunologist tuaj mjek. Si komplikacione të rënda pas vaksinimit - konvulsione, anaphylaxis, është e nevojshme të marrin në konsideratë hulumtim statistikor.

Për shembull, rrezikun e komplikimeve të rënda nga infeksioni me fruthit, shytave ose rubeolës lë 1: 300, dhe shanset e komplikimeve të tilla si konfiskimet 1, 3000, në formën e anaphylaxis 1: 1 000 000. Hepatiti mund të rezultojë në komplikacione të tilla si kanceri i mëlçisë apo cirozë në një rast i katër fëmijët në të bëhet kronik në shtet