A mund ta merrni shtatzënë vetëm para hënës


Lindja e fëmijës - një mrekulli e natyrës, është ende një mister për kushtet kryesorë në botë. Në fund të fundit, në qoftë se ju mendoni, ju nuk e kuptoni se si dy qeliza (spermës, vezëve) mund të dalin, të zhvilluar dhe të lindë njeriu të vogël, të aftë të vetë-përmirësimit. Edhe pse, fakti që një studim duhet të përfshihen në tërë institutet shkencore që kanë një fëmijë gjithsesi - nuk zgjidhur misterin e natyrës. Për fat të keq, kjo ngjarje nuk është gjithmonë i lumtur, sepse çdo grua dëshiron të zgjedhur një metodë të besueshme të kontracepcionit, dhe herët a vonë e pyet: "A mund të merrni shtatzënë pak para menstruacioneve ose menjëherë pas tyre?".

Në artikullin e mëposhtëm këtë faqe interneti është dhënë një përgjigje të detajuar për këtë pyetje. Në fillim një fiziologjisë pak. Çdo muaj trupi i gruas është i ndikuar nga hormonet, përgatitjen e vezëve ovulacionit për implantimin e vezës së fekonduar në murin e mitrës dhe të trupit femër ngjizje të mëtejshëm. Nëse fekondim ka ndodhur, ajo ka ndikuar tjetër luteum hormonet corpus peson ngritje në fuqi (e kundërt) dhe ndodhin mujore. Në mënyrë tipike, ovulacioni ndodh rreth mesit të ciklit (14 - cikël 16 ditor në 28 ditë), por ajo është vetëm me cikël të rregullt menstrual. Por luks i tillë nuk mburret çdo grua.


Ka faktorë të shumtë në gjendje për të lëvizur procesin në një stroncium veçantë. Në këtë rast, ju jo vetëm që mund të merrni shtatzënë vetëm para Hënës, por menjëherë pas tyre shumë lehtë. Faktorët mund të ndikojnë në menstrual cikli dhe ovulacionit duration vezë • stresi psiko-emocionale dhe fizike; • disa sëmundje mendore, epilepsia, skizofrenia, psikoza alkool; • ndonjë semundja akute dhe / ose acarimi i kronike; • kequshqyerja: dieta përdorimin e tepruar fangled, duke çuar në një mungesë të proteinave, yndyrë dhe karbohidratet në gratë; • ndonjë sëmundje inflamatore (akut dhe / ose kronik) legenit, endometritis, offorit, salpinhoooforit; • Tuberkulozi çdo vend; • ndonjë çrregullime endokrine, obeziteti, mosfunksionim tiroide, diabeti, etj • tumoret (malinje dhe / ose beninje) trurit (III Ventrikuli tumor, hipofizës adenoma, kraniofarinhioma), femër gjenital femëror; • kushte të dëmshme dhe kushtet e punës në trupin e gruas (benzen, nitrateve, Përbërjet organofosforike) rrezatimi; • sëmundje dridhje - cikël i gjatë menstrual mund të jetë manifestim i saj i vetëm.

• trauma traktit urinar; • anomalitë gjenetike: monosomy X kromozom, etj • peredklimaksu; Të gjithë këta faktorë mund të ndikojnë dukshëm kohëzgjatjen e ciklit menstrual dhe ovulacionit procesit vezën. Nëse nuk ndiqni të gjitha masat, jo vetëm ju mund të merrni shtatzënë vetëm para hënës, por menjëherë pas kësaj. Në disa raste, ju mund të merrni të drejtën shtatzënë pak para menstruacioneve ose menjëherë pas tyre? Ovulacionit • 2 vezë gjatë një cikli në intervale të ndryshme. Ky fenomen është i rrallë, por ende nuk është një shembull i mrekullueshëm i kësaj - lindja e binjakëve. • vezë të aftë për të fekondimit për rreth një ditë, nuk mund të thuhet e spermës.

Këto "impuls" ndërsa në traktin gjenital të femrave të mbajtur aktivitetin e tyre dhe aftësinë për të krijoj prej% D
0? Ditë Olo 3-4, në disa raste deri në 5-6 ditë! Tani gjykojë për veten tuaj nëse ovulacioni ishte pak para menstruacioneve dhe marrëdhënia seksuale ka ndodhur rreth tre apo katër ditë më parë, ju mund të merrni shtatzënë shumë lehtë. Asnjë ndihmë, nuk ka llogaritje. • Nuk ka cikël të rregullt menstrual. Faktorët që çojnë në atë lart. Dhe kështu, pyetja është adresuar në fillim - përgjigja është pozitive "Po!". Një tjetër gjë është se kjo përqindje nuk është shumë i madh. Edhe pse në qoftë se ju mbani një lloj sondazhi, ju gjeni se nuk ishte numri i fëmijëve të lindur në botën pikërisht për shkak të këtij "llogaritje e gabuar" apo, "mungesa".

Por pjesa më e madhe e aborteve edhe llogari për faktin se ajo shpreson të "ndoshta kaloj." Dhe absolutisht asgjë që do të jetë i sigurt për të kontracepsionit të besueshme vetëm duhet të kontaktoni gjinekologun tuaj i cili do të përzgjedhë metodën e duhur të mbrojtjes nga shtatzënia e padëshiruar në secilin rast veç e veç. Alex,