Mund të merrni shtatzënë menjëherë pas menstruacioneve


"Mund të merrni shtatzënë menjëherë pas menstruacioneve?" - Një pyetje që nuk është kërkuar një gratë pak. Përgjigja është e interesuar në gratë se si të rinj dhe zonjat e vjetra që preferojnë metodën e kalendarit të kontracepcionit. E pra na le dhe ne do të përpiqemi për të kuptuar këtë. Por në mënyrë që të fillojnë të vendosin se çfarë përbën fazën normal menstrual ciklit atë në dispozicion jashtë dhe vetëm pastaj të lëvizë mbi të më të rëndësishme - përgjigje.
Faza cikël menstrual Menstrual cikli - tre funksion faza e trupit të femrës: I Faza - folikulare, II faza - ovulyatsyonnyy, Faza III - lyuteynovaya.

Ndërsa ka ndryshime specifike në vezore dhe endometrium e mitrës. Detyra e tyre - për të përgatitur trupin e një gruaje përpara shtatzënisë së mundshme. Folikular - një fazë në periudhën, e cila është rritja e fshikëz. Kohëzgjatja e tij varion dhe varet nga gjatësia e ciklit menstrual. ovulyatsiynyy - është faza më e shkurtër e tre, kjo nuk do të zgjasë më shumë se 1 - 2 ditë. Gjatë asaj ovulate një vezë të pjekur të aftë për të fekondimit. Ishte gjatë kësaj periudhe mund të konceptoj. lyuteynovaya - faza, kur ajo zbatohet vezë në murin e mitrës pas fekondimit nëse shtatzënia ka ndodhur.


"Mund të merrni shtatzënë menjëherë pas menstruacioneve? "Për t'iu përgjigjur kësaj pyetje nuk mund të jetë absolutisht nuk po ose jo. Pas të gjitha, kjo do të duket se e komplikuar? Këtu janë tre faza, vetëm mund të bëhet shtatzënë gjatë ovulyatsyonnoy, dhe ajo do të marrë çdo gjë që ata bëjnë - jo më shumë se 2 ditë. Llogarit një të qetë dhe të jenë të angazhuar në marrëdhënie seksuale pa frikën e shtatzënisë të mundshme. Por jo aq e thjeshtë. Fakti se fillimi dhe fundi faza ovulyatsyonnoy e ciklit të vetëm individual varet nga shumë faktorë, situata të caktuara. Në çfarë situata mund të bëhet shtatzënë menjëherë pas menstruacioneve? Rreziku i një shtatzëni të mundshme menjëherë pas menstruacioneve është ende atje, edhe pse ai nuk është i madh dhe është vetëm 30%, por ajo ende ekziston.

Kjo konfirmon përvojën e shumë grave të garantuara, metodë kalendarik. Këtu janë situata në të cilat mund të ndodhë shtatzënia. • Një cikël i shkurtër menstrual (25 ditë), dhe menstruacione më të zgjatura dhe të harlisur (7 ditë ose më shumë). Si rezultat, deri në mes të ciklit menstrual (10 ditë) mund të ndodhë ovulacionit. Ku cikli menstrual klasik (28-30dniv), ovulacioni vezë të pjekur në gra të shëndetshme është zakonisht 14-16 ditë. Shumë gra marrin "maznyu" për periudha të vazhdueshme, kur në fakt ajo nuk është. Kur kjo ndodh maturimin e endometrium e mitrës, dhe ajo bëhet gati për implantimin e vezes.

• Një fakt tjetër që dëshmon për faktin se ju mund të merrni shtatzënë menjëherë pas menstruacioneve - një zbatueshmërinë e spermës. Shumë studime të kryera në këtë fushë tregojnë se ka situata në të cilat sperma mund të jetojnë në traktin gjenital të femrës në 7 ditë (!). Kjo është, edhe në qoftë se të ciklit menstrual klasik, probabiliteti i një shtatzëni të mundshme është i lartë, në qoftë se çifti kishte një marrëdhënie intime menjëherë pas një muaji pa kontracepsion. Raste të tilla - një gjë e rrallë. Sidomos duke pasur parasysh ritmin e tanishëm të jetës dhe prania e zakone të këqija të njerëzve, që ndikojnë në shëndetin e tyre të përgjithshëm dhe riprodhues.

Por ato ndodhin. • Çrregullimet hormonale. Kohëzgjatja e fazave në këtë rast mund të shkojnë nga shumë e shkurtër për të shumë të gjatë. Një ovulacionit mund, gjeni, sa më shpejt që të menstruacioneve dhe shumë më vonë. • Prania e ndonjë sëmundje kronike në gratë që mund të ndikohen nga gjatësia e kariesit të ciklit menstrual, grykët, sinusit, etj • Infeksionet transmetohet nëpërmjet kontaktit seksual (klamidia, mikoplapzma, Ureaplasma, etj). Sëmundjet metabolike (diabeti i vështirë kurs). • Duke marrë trajtim të veçantë, duke përfshirë edhe barnat që pengojnë riprodhimin e kancerit dhe qelizat autoimune (agjentët citotoksike, kimioterapia dhe / ose terapisë rrezatuese), hormonal dhe drogës psikotrope.

Siç mund të shihet nga materiali mësipërme për të mbetur shtatzënë menjëherë pas menstruacioneve është ende e mundur, një tjetër gjë që ky probabilitet nuk është e madhe. Pra, nëse janë apo jo të mbështetet në "ndoshta" të rrezikojnë shëndetin e tyre për hir të kënaqësisë së pambrojtur afatshkurtër? Ne redaktuar faqen mendojnë se çdo grua duhet ta zgjidhin atë vetë. Gjëja më e rëndësishme - është e rëndësishme të mbani mend se çdo marrëdhënie seksuale pa kontracepsion mund të çojë në shtatzëni banale të mundshme. Alex,