Për shkak të asaj që mund të jetë një menstruacioneve vonesë


Lunar quhet cikël menstrual që ndodh në çdo grua vjen pubertetin dhe zvogëlohet me fillimin e moshës së vjetër. Çdo muaj trupi i gruas po ndryshon, i prekur nga hormonet seksuale. Kohëzgjatja e ciklit normal është 21-35 ditë, e ndjekur nga një menstruacioneve - ndarjen e një sasi të vogël të gjakut nga organet gjenitale femërore. Kohëzgjatja varion nga muaj 3 në 7 ditë. Humbje totale të gjakut në këtë kohë është rreth 100 ml. Shumë shpesh, kur hëna nuk do të vijë në kohë, gratë kanë filluar të pyesin veten: për shkak të asaj që mund të jetë një menstruacioneve vonesë?

Ata fillojnë të shqetësohen, sepse më shpesh sesa jo, kjo dukuri është e lidhur me fillimin e shtatzënisë. Ky hap shumë i rëndësishëm në jetën e çdo gruaje dhe mendimin e shtatzënisë është gjithmonë një emocion. Për të kuptuar këtë çështje dhe për të gjetur atij përgjigjen e saktë, le të flasim për cikël hënor më shumë. Le të shqyrtojmë se çfarë mund të jetë një menstruacioneve vonesë dhe çfarë faktorë ndikojnë atë. Çfarë është vonesa e menstruacioneve? Jo gjithmonë do të thotë asnjë shtatzëninë mujore. Ka disa faktorë të rëndësishëm që ndikojnë në mungesën shkurtër apo të gjatë e menstruacioneve. Ky tipar i trupit të femrës është i rregulluar me një aktivitet kompleks të përbashkët të strukturave të ndryshme të trupit.


Ajo i përfshirë lëvore cerebrale, gjëndrat endokrine, organet gjenitale të femrave. Të gjitha këto funksione janë të ndërlidhura. Prandaj, çrregullim Menstrual mund të shoqërohet me punën e ndonjë prej këtyre funksioneve. Pra, nëse nuk ka menstruacionet në kohën e pritur, ndoshta, nuk ka arritur në ndonjë nga këto sisteme. Mungesa e menstruacioneve ndodh gjatë pubertetit, kur cikli menstrual sapo instaluar dhe gjatë menopauzës, zhdukjen e funksionit seksual të grave. Arsyet kryesore për këtë vonesë menstruacioneve: 1. Shtatzënësi Shtatzënia është e natyrshme për gratë seksualisht aktive.

Disa madje arrin të marrë shtatzënë pas një akti të vetëm të raportit seksual gjatë menstruacioneve. Shtatzënia mund të ndodhë në qoftë se ditën e humbura të pilulave të rregullta të kontrollit të lindjes. Prandaj, në qoftë se ju jeni aktualisht nuk planifikon një shtatzëni, të trajtuar me kujdes dhe me përgjegjësi për të kontraceptivëve oral. Arsye të tjera për të menstruacioneve shtatzënisë vonesë, përveç: 2. Stres Profesionistët janë të njohur edhe fakti se gjatë luftës disa gra të ndaluar me menstruacione. Shtatzënia dhe atje nuk ishte. Në një cikël normal gratë vepruar stresin. Në një kohë kur pothuajse të gjithë të ekspozuar çdo ditë për të përvojave të ndryshme dhe stresit, trupi i brishtë femër mund mosfunksionim.

Në këtë kohë, ajo shpesh ndodh ndryshime hormonale dhe periudhën e humbur. Duke ditur këtë, të përpiqen për të jo vetëm punën, por edhe për t'u çlodhur plotësisht, vizitoni një psikolog. 3. Ushtrim Çrregullim menstrual mund të ndodhë përmes sportive aktive, palestër, vallëzim atletike. Është e dëshirueshme për të reduktuar ngarkesën dhe cikli kthehet në normale. 4. Një ndryshim të mprehtë në kushtet klimatike Edhe me këtë sa duket nuk ka arsye mund të jetë periudhë e konsiderueshme vonesë. Pas kthimit nga pushimet, veçanërisht në qoftë se ju keni qenë në vende të nxehta, mund të prishin ciklin hënor. Por mos u shqetësoni, përfundimisht gjithçka kthehet në normale. 5.

Dietë të rreptë Nëse pesha është reduktuar në mënyrë dramatike, trupi është nën stres, rezultat i cili është periudha vonesë. Hani e drejtë, nuk do të kërkojnë një mënyrë jetese të shëndetshme absurde dhe trupin tuaj për lodhje. Hani ushqim të freskët të shëndetshëm, preferojnë enët me perime dhe për të marrë vitamina. Ka shkaqe të tjera periudhë vonesë e gjatë. Kjo gjendje nganjëherë ndodh kur përdorni mjete kontraceptive të kombinuara, inflamacion të organeve, pas abortit, mosfunksionim menopauza ovarian, aplikimi i drogës, të tilla si trajtimin e Endometrioza (Zoladex, Buserelyn, Dyferelyn, Dekapeptil etj).

Në çdo rast, në mungesë të menstruacioneve duhet të konsultoheni me gjinekologun. Si mund të ketë një vonesë në menstruacioneve? Pyetjet strech. Sa ditë mund të vonohet muaj - më e kuptueshme. Në një menstruacioneve vonesë për 5 ditë, mos u shqetësoni. Nëse menstruacionet nuk ndodh shumë se një javë për të menduar për arsyet sh.a.
jes dhe të konsultoheni me një gjinekolog.
Mjeku do të shqyrtojë ju, të mbajë një ekzaminim të veçantë për të përjashtuar mundësinë e endokrine dhe gjinekologjike sëmundjeve, të tilla si vezore polycystic. Në këto sëmundje mund të jetë një menstruacioneve vonesë në gjashtë muaj ose më shumë. Kjo është quajtur amenorrhea.

Në faqe ju mund të gjeni receta dhe mjetet juridike popullore për vonesë menstruacioneve dhe për të rikthyer ciklin normale mujore. Për ta bërë këtë, përdorin vend e kërkimit. Të kujdeset për veten, e dua veten dhe të ndjehen të afërt me shëndetin tuaj! Svetlana, www.rasteniya-lecarstvennie. ru