Pas fillimit si pas lindjes muaji


Çdo grua e di se gjatë shtatzënisë nuk ka mujore. Në këtë kohë ka ndryshimeve hormonale të trupit që përgatit atë për kryerjen fëmijën e palindur. Gjatë kësaj periudhe progesterone aktiv hormon, i cili është përgjegjës për shtatzëni normale. Siç pritej, pas 9 muaj deri leje të shtatzënisë. Përsëri në gratë është hormonal. Këtë herë Hormoni aktiv hormon. Njerëzit që ai e quajti "qumësht" hormon, pasi ajo varet nga prodhimin e qumështit për gji foshnjës. Ajo gjithashtu pengon prodhimin e hormoneve në vezores.

Kjo parandalon oocyte qelbëzim, duke rezultuar në asnjë menstruacioneve. Ky kusht është tërësisht i varur nga kohëzgjatja e të ushqyerit me gji një fëmijë. Të gjitha ndërsa qumështi do të prodhohen, nuk do të ketë hënë. Kështu konceptuar nga natyra. Ai jep trupi i femrës të shërohen dhe të pushoni në mes shtatzënive. Pas të gjitha, gjyshet tona dhe stërnipërit e gjyshet gji-ushqyer foshnjat deri në dy vjet, dhe disa tre. Dhe në këtë kohë, harrojmë për ciklin hënor. Por fëmijët rriten të fortë, si të mirë dhe të shëndetshme ushqimi për fëmijën - qumështin e nënës sime. Kur duke filluar muaj pas lindjes? Nxjerrjen e konkluzioneve nga lart, mund të thuhet se sulmi tërësisht i varur nga të ushqyerit me gji mujore.


Dhe duhet të ushqejnë fëmijën kur ai pyet, ditë e natë. Për një herë ka një ulje prodhimin e qumeshtit, prolaktin dhe ul sasinë mbulohen ciklin mujor. Fillimin e menstruacioneve Shumë gra marrin një shkarkimin mujore pas lindjes, i quajtur lohii. Ky mendim është i gabuar. Gjakderdhje të lindin nga fakti se ndarja e placenta nga muri mitrës, ato plagë afishohet. Ajo bleeds dhe Fuckers out me të kuqe të ndritshme. Ata mund të jetë e rëndë, me mpiksjen. Këto përzgjedhje janë mjaft të gjatë. Lohii ndryshuar ngjyrën në ngjyrë kafe, janë më pak të bollshme dhe të zhduket para përfundimit të javës së 6.

Ndonjëherë cikël mujor nuk është restauruar një vit ose më shumë. Nëse gjatë kësaj periudhe një grua të ushqyerit e qumështit të gjirit baby, ajo nuk është asgjë për t'u shqetësuar rreth. Nëse fëmija është i shishe-ushqyer ose të përziera, i referohen shikuar gjinekologun tuaj. Karakteri muaj Në mënyrë tipike, cikli është shëruar plotësisht pas dy periudhave të para të menstruacioneve dhe pastaj bëhet i rregullt. Nëse cikli nuk rinovohet për një kohë më të gjatë, ju duhet të konsultoheni me një mjek. Abuzimi i tillë mund të ndodhë nëpërmjet zhvillimit të inflamacionit në organet riprodhuese të brendshme. Arsyeja mund të jetë Endometrioza, dukuri e tumoreve të mitrës dhe sëmundjeve të tjera.

Nga rruga, arsyeja për mungesën e menstruacioneve mund të përsëritet shtatzëninë - mbani në mend. Më herët pas lindjes, muaj janë shumë të bollshme. Nëse menstruacionet zgjat jo më shumë se një javë, ky fenomen është normale. Por nëse menstruacionet shoqërohet me marramendje, dobësi, një rrahje zemre të shpejtë, dhe zgjat më shumë se një javë, ju duhet të konsultoheni me mjekun tuaj. Ne duhet të mbajnë në mend se natyra Postpartum dhe kohëzgjatja e ciklit menstrual mund të ndryshojë. Cikli normale merr në mes 21 deri 35 ditë, dhe kohëzgjatja e menstruacioneve duhet të jetë jo më shumë se 5 dhe të paktën 3 ditë.

Çdo devijim nga norma është një makinë e rëndë që menjëherë të kërkojnë kujdes mjekësor. Menstruacioneve duhet të jetë as shumë e gjatë dhe e rëndë, as shumë i shkurtër dhe i parëndësishëm. Shkelje të tilla mund të tregojnë sëmundjen. Për shembull, menstruacioneve shumë të gjatë kohë mund të tregojë zhvillimin e fibroids mitrës. Higjienën personale Është e nevojshme të kujtojmë se me përdorimin e tampona dhe pads sanitare me rrjetë absorbues vetëm pas një restaurim të plotë të ciklit menstrual.
Asnjëherë mos përdorin fondet menjëherë pas lindjes. Tamponin do të pengojë rrjedhjen e gjakut, i cili është jashtëzakonisht i rëndësishëm në periudhën pas lindjes.

Një linings rrjetë të shkaktojë iritim të organeve gjenitale mukozës lënduar, veçanërisht në qoftë se një grua ka një seams pas lindjes. Në Postpartum shkarkimin si shpesh shpenzojnë larë organet gjenitale, por nuk përdorin asnjë gels "intime". Ju mund të përdorni sapun fëmijën vetëm. Gaskets dhe trim me një sipërfaqe të qetë dhe të jetë i sigurt për të ndryshuar atë çdo 3-4 orë. Kjo periudhë është e kundërindikuar absolutisht marrëdhënie seksuale të pambrojtura. Përdorni një prezervativ sepse përndryshe infiltrimi në mitër hapur të infeksioneve të ndryshme. Në përgjithësi, është më mirë që të abstenojnë nga marrëdhëniet seksuale që 6 javë para pas lindjes.

Gjithashtu mos harroni se të rikthyer ciklin normal menstrual pas lindjes varet nga faktorë të ndryshëm. Kjo gjithashtu ndikon në gjendjen psikologjike të grave që kanë lindur fëmijë, mungesa e pjesës tjetër të duhur, kequshqyerja, disponueshmërinë e traumave lindjes dhe shëndetin e përgjithshëm në periudhën pas lindjes. Të gjithë këta faktorë, në shkallë të ndryshme, të ndikojë në periudhën e rimëkëmbjes. Unë shpresoj se ju tani jeni të qartë se sa lindjes të fillojë me menstruacione. Por në qoftë se jeni të shqetësuar për mungesën e menstruacioneve për asnjë arsye të dukshme, ose cikli një kohë të gjatë nuk është përtërirë, apo kohëzgjatjen e dhimbjeve menstruale dhe shqetësim, të jetë i sigurt që të konsultoheni me gjinekologun tuaj shikuar.

Cheers! Svetlana,