Lobulation helmarinë kushtet në rritje


Para se ne e konsiderojmë temë "helmarinë lobed, kushtet në rritje," unë do të doja të ju të gjithë kujtoj, pse rriten helmarinë helmarinë ... lobed përmban dy glycoalkaloid steroide - solasonin dhe solamarhin, të cilat përfshijnë solasodina aglycone. Solasodina është produkt fillestar për sintezën e progesteronit, kortizon dhe steroid tjera. Hormonet Vlera është shumë i madh. Ata janë përdorur për të trajtimin e shumë sëmundjeve kundër cili deri kohët e fundit nuk ka pasur mjete efektive, artrit, reumatizmi, astmës, disa forma të leukimi, sëmundje të caktuara të lëkurës (pemfigus, ekzemë), inflamacion.

Disa hormone janë përdorur si stimuluesve për të mbështetur një plakjes organizmave të femrave dhe meshkujve, çrregullime të metabolizmit të proteinave dhe sëmundjeve të tjera. Tani unë mendoj se dikush do të jetë më e lehtë për të kuptuar se çfarë ka për të kapërcyer shumë pengesa për rritjen e saj. Cili është problemi? Tani e kuptoj! Rritet lobed helmarinë? Në vivo helmarinë lobed rritet në Australi dhe Zelandën e Re. Në BRSS ajo filloi të hyjë në kulturën e 1957, për herë të parë në rajonin Krasnodar, Ukraina dhe Moldavia, dhe që nga 1960 - në tokat e ujitura e fermave shtetërore dhe kolektive rajonin Chimkentskoy të Kazakistanit.


Për të rritet këtë fabrikë në CIS, duhet të përputhen me kushte të caktuara. Unë do të fillojë nga fakti se helmarinë lobed CIS trajtohet si një fabrikë vjetore. Dhe të gjithë për shkak se centrali nuk toleron dimrin ... dhe kjo është vështirësia e parë e kultivimin e saj. Një nga një numër i kushteve për rritje lobular helmarinë - kërkesat për lagështi tokës; mungesa e saj ndikon në rritjen e edukimit masiv vegjetative dhe frutave. Koeficienti Trapspiratsionnyy është e barabartë me 445. Me një mungesë e bimëve lagështi janë lënë për pasardhësit hedhë buds, lule dhe fruta. Nëse lagështi tokës është i mjaftueshëm, atëherë në rritje helmarinë lehtë të tolerojë thatësirës ajrit.

Reshjet e shpeshta në sezonin e në rritje të bimëve të shkaktojë Phytophthora sëmundje. Një tjetër kusht i kultivimit - Shuma e temperaturave aktive gjatë sezonit në rritje për bimët ky duhet të jetë 3600 - 3800 °. Mungesa e ngrohjes ngadalëson rritjen e bimëve dhe të zhvillimit. Për shkak të rritjes së ngadaltë në fazën e parë të zhvillimit është shumë e ndjeshme për barërat e këqija. Ku mund të identifikojë një tjetër kusht - tokë të pastër. Barërat e këqija jo vetëm të ndaluar rritjen dhe zhvillimin lobed helmarinë, por shpesh shkaku i vdekjes së tij. Ground për helmarinë. Rritja e kërkesave për helmarinë e saj në rritje dhe e bën tokën.

Kushte të favorshme për rritjen e tij - shëndoshet, të mirë-depërtueshëm, tokat pjellore. Për shembull, në një Kazakistan jugore, ai i jep rendimentet e larta të veshur me plehra errëta srednesuglinistye dhe serozemah rërë. Por balta e rëndë, i kripur dhe tokat e varfra me rërë të papërshtatshme për atë në të gjitha. Paraardhësit. Një kusht i rëndësishëm i uzinës është paraardhësit e tij. Prekursorëve të mira për helmarinë është drithëra dimrit, bishtajore, pjeprat, panxhar, pambuk, misër për silazh. Nuk e këshillueshme për të kultivuar tokën ku paraardhësit ishin patate, domate dhe kultura tjera të familjes helmarinë që preken nga e njëjta sëmundje si helmarinë.

Ju nuk mund të krijoni lashtat helmarinë mbi tokën e kontaminuar rëndë provolochnykom, lozhnoprovolochnyki, larvat brumbullit dhe dëmtuesve të tjerë që jetojnë në tokë, e cila mund të shkaktojë dëme serioze në kulture.
Farërat janë mbjellë helmarinë lobular shpesh direkt në tokë. Metoda filiz kulturë përdorur në fusha si fara e keqe, sidomos barërat e këqija rhizomatous (gome, murrizat, barëra të këqia). Kjo bën të mundur për transplantimin sjelljes trajtim shtesë të tokës dhe në këtë mënyrë të reduktojnë ndjeshëm zonën infektimi. Për më tepër, me kohë barërat e këqija në të lashtat lobed bimë helmarinë u rrit të jetë mjaft që lehtësojnë tëharrje.

Lëvrim. Pas korrje e mëparshme tokës vjeshtë kulturë trajtohen në të njëjtën mënyrë si për kultura të tjera rresht. Në pranverë para mbjelljes fara në tokë zakonisht 2 herë ngacmuar tokën. Nëse toka gjatë dimrit uschilnylasya shumë, pastaj të kalojnë kultivimin me pikëllues simultan. Për të lidhur fushat, në mënyrë që të sigurohet mbjellëse uniforme dhe mbjelljen straightness, duke përdorur kabllor-Harrow. Rrotullon komplot vetëm mungesa e lagështisë në shtresën e sipërme të tokës që ndodh kryesisht në mushkëri, tokës shpejt thatë. Hendeku në mes të fushës dhe të fillojnë paketim të farës së tokës nuk duhet të jetë më shumë se një ditë.

On tokës së ujitur para mbjellje shpenzojnë malovanie. Kur rassadnyj kulturës helmarinë lobular pas pikëllues në fillim-pranverë (mulching) dhe koha e transplantimit në zonë të hapur terren 1 - 2 herë kultivuara me gjurmët pikëllues. Pleh. Lobed helmarinë shumë të përgjegjshëm për pleh. Bazuar në vitet e hulumtimit në lobular lashtat helmarinë në zonën kryesore të kultivimit (jugor Kazakistan) është e rekomanduar për të sjellë plehun organik (20 t ha 1) dhe pleh (60 kg N dhe P2O5 për 1 ha). Pleh kripë potasiumi për efekte speciale serozemah nuk e bëjnë. Rezultatet pozitive në bimëve në rritje jep mbarësuese drejtpërdrejt në përputhje me fara mbjellje.

Me një të madhe ahrozahid kursim të plehrave kjo në mënyrë të konsiderueshme rrit rendimentin e lëndëve të para. Për të bërë superfosfat në rreshtat e perimeve duke përdorur një stërvitje kombinim që lejon fara mbjellje dhe plehrave veç e veç. Plantacione Commodity lobed helmarinë ushqyer të paktën 2 herë gjatë sezonit në rritje. Ushqyerit e parë jepet në 25 - 30 ditëve pas meshës të mbjella shoots tokës ose pas 15 - 20 ditë pas transplantimit. Ushqyer dytësor pas korrjes së parë të lëndëve të para. Në çdo ushqyerit bëjë azotit dhe fosfat plehrave - 1 ha 45 kg N dhe P2O5.