Pronat e shërimit të naftës susam


Susam - një bimë e Sesam gjini shumë të vlefshme medicinale dhe pikante, të njohur në mbarë botën. Është e njohur se susam i parë filloi të kultivojë edhe në Babiloni dhe Egjipt, ku ai gjithashtu mori vajin e parë. Pronat e shërimit të naftës susam në mjekësi. Pronat medicinale e naftës susam është shumë i lashtë dhe i vlerësuar ato në një kohë madje shkroi një mjek madhe e Avicenës. Ai kishte të drejtë në vlerësimin e shërbimeve të saj dhe hulumtim aktual vetëm e konfirmoi atë gjetjen e naftës në kalcium, hekur, zink, fosfor, magnez, vitamina A dhe E, acide yndyrore polyunsaturated balancuara të tilla si linoleik, oleik, proteina dhe sezamol (natyrore antioksidant).

Pronat medicinale e naftës susam ka kohë që janë përdorur për një efekt i dobishëm në nyje përflakur, të normalizuar presionin e gjakut, metabolizmin, të trajtuar sëmundje të mëlçisë, të lehtësojë gjendjen kapsllëk. Në sajë të përmbajtjes së kalciumit të naftës susam ndihmon në parandalimin e osteoporozës dhe është një mjet i parandalimin dhe trajtimin e arteriosklerozës. Në Indi, përdorimit të naftës për detoxification dhe toksinave nga trupi. Dhe fëmijë të vegjël të bëjë me të, dhjetë minuta masazh forcon trupin dhe i lejon ato në mënyrë të vendosur në shtrat natën. Dhe vetitë shëruese të naftës susam për një kohë të gjatë nuk ndryshon kur ajo është e ruajtur.


Prandaj susam naftës - ajo me të vërtetë është një produkt shumë të vlefshme terapeutik për shëndetin. Ajo gjithmonë kuptuar njerëzit e civilizimeve të lashta dhe pronat e të dobishme të naftës susam konsideruar atë një eliksir e pavdekësisë. Njerëzit modernë nuk janë më keq se vlera e vjetër e këtyre pronave, dhe për këtë arsye ende të përgatitur për teknologjinë e saj të lashtë. Pronat e shërimit të naftës susam në kozmetikë. Është e njohur se vaj susam në Egjipt është përdorur jo vetëm për trajtim por edhe për kujdesin e lëkurës. Që nga egjiptianët e lashtë e përdorur vetitë kozmetike të naftës susam për të ruajtur rininë e saj dhe bukuri.

Pas pronave të tyre rinovimin e vaj susam, ka qenë përdorur në cosmetology modern: ai është i përshtatshëm për të gjitha llojet e lëkurës, duke e bërë atë të butë dhe të pastër. Efektet e dobishme të naftës në lëkurë mund t'i atribuohet në përmbajtjen antioxidant e sezamola lufton me shfaqjen e rrudhave, pastron lëkurën nga papastërtitë dhe largon produktet e dëmshme të metabolizmit. Një tjetër tipar i naftës susam është shije të mirë dhe erë që lejon përdorimin e saj në gatim sallatë me pronat medicinale. Carolina