Pronat e shërimit të Echinacea


Ndoshta për të njohur echinacea për shumë. Por çfarë do të dini në lidhje me pronat medicinale të echinacea? Echinacea për vetitë e saj shëruese meritave zë një vend nderi në mesin e bimëve. Echinacea është quajtur edhe "cleanser gjak", por gjak i pastër - një trup të shëndetshëm. Echinacea aktive pastron sistemin limfatik, gjakun, veshkat dhe mëlçinë. Echinacea nuk i kuruar efektet e sëmundjes dhe shkaqet e tij rrënjësore dhe, e rëndësishmja, nuk ka efekte anësore.

Echinacea - familje bimore Echinacea, i cili rritet egra në territorin e Amerikës dhe është gjetur në vendin tonë si një kulturë dekorative lule.

Në atdheun e tij, Amerikë Latine, echinacea është shumë popullor në mesin e popullatës vendase. Indians përgatitur pije nga ajo, fasha dhe ekstrakte. Besohet se Echinacea bimë medicinale më të vlefshme që rritet në vende. Pjesa nëntokësore e Echinacea shpëtoi nga vdekja se sa një mijë indianëve kafshuar nga gjarpërinjtë helmues.

Fiset indiane që jetojnë pranë lumit Missouri, nga kohë të lashta e përdorur për të trajtuar plagët rrënjët e Echinacea.

Fiset Omaha dhe Ponca echinacea quajtur "lule-krehër" si serdtsevinku përdorur për krehje e flokëve të tyre. Bimë gjarpërinj 'root quajtur fisnor Crow, Pawnee, Comanche dhe hidatsa dhe rattlesnakes përdorura kafshon.


Indianët ishin trajtuar me kollë Echinacea, dhimbje fyti, dhimbje të dhëmbëve, gastrointestinal. Supë larë sytë dhe i lënduar. Echinacea gjethe çaji përdoret për të trajtuar artrit, reumatizmi, shytat, fruthi, djegiet si ajo kishte pronat e shërimit. Gras ushqyer kafshët Echinacea për kafshët fituar peshë më mirë. Indianët besonin Echinacea antidot fortë për snakebites dhe insektet helmët. Ata e dinin shumë për vetitë shëruese të echinacea.

Pushtuesit White shkatërruar dritën e ri të amerikanëve vendas, duke përdorur vodka dhe truket e tjera. Atëherë ata e morën vendin e tyre. Dhe ndërsa përvoja e jetës së përditshme dhe përdorimin e pronat medicinale të echinacea pothuajse ishte e humbur.

Pak kolonët ishin në gjendje për të mësuar njohuritë e indianëve dhe përdorimin e tyre në jetën e përditshme. Si një shembull, në Oklahoma, ndërsa Echinacea i mbushur sëmundjeve të kafshëve dhe kafshë shëruar shpejt. Më parë, këto toka të njëjta si indianët trajtohen kafshët e tyre ...

Grumbullimi masiv i echinacea egër ra në fund të shekullit të 19-të. Në 1897, Universiteti i Kansas nxënësve fituar 25 cent për kile në mbledhjen rrënjët e saj. Gazetat raportuan në 1902 se në rrënjët veriperëndim Kansas thata janë mbledhur rreth 200 £ 000 me një çmim prej 50 cent për paund echinacea. Kështu u nxorën më shumë se dy milion bimë të jetesës vlerë $ 100 000!

Pastaj Echinacea specie është vënë në prag të zhdukjes. Por vetitë shëruese të Echinacea janë vlerësuar përsëri!

20. Research. gjeti se efikasiteti i echinacea nuk i nënshtrohet parimit se më shumë më mirë. Rritja e dozës nuk çon në një rritje dhe madje edhe të ulur imunitetin - rreth 2 javë të përdorimit të vazhdueshëm!

Totali i nëntë lloje Echinacea është i njohur, dhe ata të rriten në Amerikën e Veriut.
Sot, kjo kulturë e bukur është më popullor në botën e bimëve. Fuqi të madhe shëruese dhe gjerësia e aplikimit pazakontë mjekësore solli famë të tillë.

Echinacea shpejt dhe në mënyrë efektive pa efekte anësore dhe trajton Addictive një numër i madh i sëmundjeve!

Më shumë për bimë Echinacea dhe pronat e saj medicinale, i referohen "Bimët" me shkronjën "E". Ose kërko përdorimi faqe.