Pome Tsytosporoz dhe fruta guri pemë specie


tsytosporoz - një sëmundje e zakonshme fungale që ndikon guri pemë frutore dhe shkëmbinj pome, dobësuar apo dëmtuar nga ngrirjes, djegien nga dielli, thatësira, krasitjes vonë. Zhvillimi i sëmundjes shkakton dëme në pemë moniliozom, chlorosis, klyasterosporiozom, dëmtuesve dhe teknologji të papërshtatshme bujqësore në kopsht, dhe afërsinë e ujërave nëntokësore. Vuajtje të çon në tkurrje e seksione individuale të lëvore dhe është e shoqëruar shpesh nga humbja e degëve dhe pemëve. Degët e hollë thahet dhe e mbuluar me flluska të zeza. Kur leh vdekur dhe lëvore dëmtuar edhe dru, shpesh deri në palcë.

Pome Tsytosporoz dhe specie pemë frutore guri mund të parandalohet dhe të trajtohet. Por në mënyrë që të trajtojnë një sëmundje ajo nuk duhet të ngatërrohet me kancer i zi (si ndryshon ngjyra kore formuar depresioneve, të çara). Por ndryshe nga kanceri, guri tsytosporoz leh dhe shkëmbinj pome në zonën e prekur nuk duhet të nxihem dhe nuk eliminohen, dhe është i kuq pak-kafe, e vështirë ndarë nga druri. Rastësisht, në të egra shpesh në të njëjtën kohë zhvillimin e kancerit dhe tsytosporoz zi. Yellow spote-kafe ose kuqalashe-kafe e formë të parregullt u rritur bashkimin degë okoltsovyvaya, dhe ajo thahet.


Ndërmjet pacientëve dhe indet e shëndetshme çara. Përtej lëvore prekur shfaqen rastësisht janë qartë të dukshme flluska të mëdha të zeza përafërt - piknidy - depo e spore fungale. Formimi i madh, deri në 50-70 cm, me plagë në lëvoren e kamedetechenie trungu në forks dhe degëve skeletore është gjithashtu një nga manifestimet tipike tsytosporoz. Sëmundja manifestohet në pranverë dhe në fillim të verës. Pemët mund të vdesin para pushimit burbuqe. Buds Bloom curl, të kthehet kafe, thahet dhe nuk shkërmoqet nga pemët. Bloom - të vogla dhe të verdhë. Infeksion i ri ndodhin në një mot të lagësht, zakonisht në pranverë dhe vjeshtë.

Tsytosporoz zhvilluar më mirë me luhatjet e temperaturës në dimër, temperatura të ulëta, rënies së rëndë shi, dimër dhe pranverë. Sëmundja kryesisht zhvillohet në dy forma: kronik dhe rrufe. Nëse miceli kërpudhat shkakton lezione nekrozë (vdekja) Vetëm cilindër boshtor dhe rritja e mishrat e alokimit të bllokoj enët e gjakut, kjo çon në vdekje apo pemë degëve të shpejta. Nëse nekrozë njëanshëm, druri thahet ngadalë dhe vranë rreth 2 - 4 vjet. Metodat e trajtimit të pome dhe guri pemëve frutore specieve të tsytosporoz. Plagët trajtojnë mund vetëm në fillim të sëmundjes, ndërsa kërpudhat nuk hyri në cambium dhe druri.

Degët e prekura prerë dhe djegur jashtë kopshtit. Nëse ata nuk e prerë, ajo mund të çojë në një infeksion të shpejtë jo vetëm fqinje dhe pemë largët. Rëndësia e madhe në luftën kundër tsitosporozom me masat agronomike: krasitjes korrekt dhe në kohë, aplikimin e plehrave organik dhe mineral, lotim të rregullt, trajtimin e dëmtuesve dhe sëmundjeve. Është e rëndësishme të rritet varieteteve sëmundje-rezistente dhe kushtet e motit, për të shmangur shfaqjen e dëmtimit të lëvore, dhe të drejtë në kohë për të formuar një kurorë dhe shkurtojë ato. Për të parandaluar djegien nga dielli dhe morozoboiny në pemë në fund të vjeshtës dhe pranverës trungjet duhet-mbulim i gabimeve dhe degët skeletore (10 litra ujë - rreth 3 kg gëlqere, 300 g të sulfatit të bakrit dhe 1 kg balta).

Zonat e prekura në pastrimin e hershme të pranverës të nevojshme për të indeve të shëndetshme dezinfektuar thikë të mprehtë, të prerë 2 ose 3 për qind bakër-përqind sulfat hekuri. Ata janë trajtuar dhe pastruar plagët mbi pemë, pastaj fshij gjethet lëpjetë dhe të mbuluar me katran kopsht ose bojë për të mbuluar të naftës natyrore tharje. Është e rëndësishme të mos lënë asnjë copë Bast prekur, përndryshe procesi ndalesa. I nevojshëm llak parandaluese dhe mbrojtëse në pranverë, para fillimit të sezonit në rritje dhe në vjeshtë, gjatë nëntor ose menjëherë pas 3 - 4 për qind Bordo përzierje. Ju duhet të hiqni të gjitha degët e frutave mummified.