CMV simptomat, trajtimi te fëmijët


citomegalovirus (CMV) quhet një virus që ka dvuspiralnuyu ADN. Ky grup i specialistëve të përfshijnë herpes që shkakton "i ftohtë" në buzë, herpes gjenital, dhe virus shkakton dhenve. CMV është shumë e keqe. Pasi në trup, agjent është atje për jetën. Kështu, njerëzit në më të infektuar kanë një formë të fshehur të sëmundjes. Kjo është citomegalovirus, simptomat, trajtimi i fëmijëve, ne do të flasim me ju më shumë në vend. Citomegalovirusin është aktivizuar me një rënie të konsiderueshme në imunitet. Për shembull, shtatzënisë, sëmundje dhe AIDS. Arsyeja mund të zgjatet, përdorimi i rregullt i disa barnave që ndikojnë në sistemin mbrojtës.

Me infeksion të mirë patogjen imuniteti nuk është e rrezikshme. Por një herë se është dobësuar, citomegalovirus në fëmijë dhe të rritur të hyjë në fuqi. Aspekti pozitiv është fakti që infeksioni nuk do të transmetohet menjëherë nga një person i infektuar.
Për një kohë të gjatë infeksionit duhet të qëndrojë në kontakt të ngushtë me pacientin. Rruga më e zakonshme e infektimit në fëmijët tsitomehavirusom janë: Infeksioni fetus nga një nënë e infektuar * Infeksioni i të porsalindurit gjatë dhënies gji Infeksioni mund të hyjnë në trup kur dhurimi i gjakut dhe transplantimi i organeve të donatorëve.


Simptomat shoqëruese cytomegalovirus në fëmijët CVM manifestohet vetëm në 17% të fëmijëve të infektuar. Ata infeksion manifeston simptomat e mëposhtme: dukjen e shenjave të verdhëz, duke rritur madhësinë e mëlçisë. Gjithashtu, rritja e shpretkë, aty është ulur hemoglobinë, anemi, ka ndryshime të tjera në gjak. Në sistemin e rënda diagnostikuar qendror nervor, sytë, humbjen e dëgjimit. Në simptomat e një fëmijës infektuar shfaqen në orët e para dhe ditë pas lindjes. Nuk janë skuqje të bollshme të lëkurës në fytyrë, trup, krahët dhe këmbët e foshnjës.

Mund të shihet xhepa të vogla të hemorragji nënlëkurës. Nuk është gjakderdhje nga plaga e kërthizës. Karrige fëmijë mund të përmbajë edhe një sasi të vogël të gjakut. Kur dëme të trurit në të sapolindur u dridhur gjymtyrët, konvulsione të ndodhë, ajo duket i ngadaltë, fle shumë. Më vonë fëmija mund të mbetet me të në zhvillimin mendor. CMV në të dy fëmijët dhe të rriturit mund të imitoj simptomat e ftohjet, sëmundje respiratore akute, mund të rrisë temperaturën, ka një të ftohtë, ënjtje të faring (fyt). Nyjet limfatike janë zgjeruar, nuk ka lodhje. Siç e dimë, fëmija mund të merrni të sëmurë nga nëna gjatë shtatzënisë dhe gjatë ushqen.

Fetus i infektuar shpesh vdes në fazat e hershme të shtatzënisë. Shtatzëna nuk do të ndihmojë, sepse sistemi imunitar i fetusit nuk është formuar ende, dhe droga nuk mund plotësisht të shkatërruar patogjen. Në foshnjat e vona të shtatzënisë zakonisht mbijetojnë, por CMV ka një ndikim negativ në zhvillimin e tyre. Gjëja më e keqe është se simptomat te fëmijët janë plotësisht mungon. Prandaj, ajo është zbuluar shumë vonë, kur viruset kanë një ndikim negativ në organet vitale të sistemit. Por nën virusit normal nuk e zhvillojnë imunitet në trup nuk efekte shkatërruese për shëndetin.

Prandaj është e rëndësishme për të monitoruar shëndetin e fëmijës, dietën e saj, zhvillimin fizik. Trajtimi i cytomegalovirus në fëmijët Ajo duhet të jetë menjëherë e qartë se asnjë nga metodat e vendosura të trajtimit nuk eliminon sëmundjen plotësisht nga virusi. Nëse një fëmijë është identifikuar infeksionin kongjenitale, jo domosdoshmërisht që ai do të zhvillojë një formë akute të sëmundjes. Por, megjithatë, këta fëmijë duhet të jetë nën mbikëqyrje të vazhdueshme mjekësore. Kjo është për të siguruar që, kur simptomat e mundshme të infeksionit më vonë në kohë për të filluar trajtimin e nevojshëm. Në formën akute të infeksionit CMV përdorura barnave antivirale.

Ata pengojnë patogjen në një, fazë të sigurt pasiv për njerëzit. Në një trajtim kompleks sëmundjes kryhet në spital. Zakonisht përdoret për trajtimin e terapisë tsitobiotek intravenoz antivirale është kryer, duke përdorur trajtime të tjera. Kujtojnë se fshehur rrjedh CMV është shumë e zakonshme, por imunitet normal shpesh nuk sjell ndonjë dëm për shëndetin. Kjo ndodh se infeksion citomegalovirusin menjëherë e bën vetë ndihet dhe manifestohet në 3-5 vjeç. Gjithashtu, fëmijët shpesh janë të infektuar me infeksion cytomegalovirus jo vetëm nga prindërit.

Infeksioni mund të ndodhë në parashkollor nga fëmijët e tjerë, zakonisht përmes pështymës. Pas zbulimit të cytomegalovirus te fëmijët, mjeku do të përshkruajnë ju nevojitet për trajtimin e fëmijës suaj, terapi mbështetëse. Detyra juaj - për të përmbahet me rreptësi rekomandimet e mjekut në kohë dhe rregullisht i nënshtrohen kontrollit mjekësor. Cheers! Svetlana,