Cystitis në shtatzëninë e hershme


Gjatë shtatzënisë, një grua përballur shpesh me një shumëllojshmëri të sëmundjeve. Shfaqja e këtyre sëmundjeve është shkaktuar nga ndryshimet hormonale që të çojnë në të imunitetit reduktuar grua shtatzënë. Një në dhjetë grave shtatzëna të përballur me këtë sëmundje të pakëndshme si cystitis. Cystitis - një inflamacion fshikëz, ose më mur të saj. Kjo është një sëmundje mjaft e zakonshme, të përballur jo vetëm gratë shtatzëna. Ka dy shkaqe kryesore të sëmundjeve infektive: dhe jo-infektive. Cystitis Infektive provokojnë patogjene oportune që përbëjnë microflora normale (coli Staphylococcus, Escherichia, streptokokët, etj.) Përveç kësaj, cystitis infektive provokues dhe patogjenëve sëmundje seksualisht të transmetueshme (mikoplazmave, Trichomonas, ureaplasma, etj). Shkaku i cystitis joinfektive është hipotermi, lodhje , imunitet të ulët, dysbiosis vaginal, përdorimi i tepruar i drogës.

Përveç këtyre arsyeve, cystitis provokon dëme në mukozën e fshikëzës. Siç u përmend, ndryshimi në nivelet hormonale grua shtatzënë provokon imunitetin ulët. Pra, shpesh cystitis në shtatzëni zhvillon pas marrjen e infeksioneve fshikëz. Përveç kësaj, në qoftë se një grua para shtatzënisë vuajtur nga cystitis kronike, gjatë shtatzënisë rrit rrezikun e rikthim disa herë. Si për çdo sëmundje, cystitis është simptoma karakteristike. Për cystitis akute karakterizohet me urinim të shpeshtë të dhimbshme, dhe karakteristikë shumë të mprehtë dhimbje e në fund të procesit.


Megjithatë, urina mund të ketë një sasi të vogël të gjakut. Dhe si një shkak i shpeshtë i cystitis është një infeksion gjatë shtatzënisë, ajo është shpesh cystitis shoqëruar nga ethet. Në qoftë se një grua ka keqësuar cystitis kronike në shtatzëninë e hershme, ajo është e karakterizuar nga të njëjtat simptoma, por këto simptoma janë zakonisht më pak të rënda. Por, pavarësisht nga cystitis, simptomat janë karakteristikë e shumë sëmundjeve të tjera. Prandaj, për të diagnostikuar cystitis duhet të kryejë disa kërkime. Gjëja e parë që një mjek do të bëjë, ajo do të caktojë disa urinë: të përgjithshme, mbi Nychyporenko dhe bakteriologjike.


Këto tre analizë do të zbulojë saktësisht inflamacion, shkallën e zhvillimit dhe mikroorganizmave që provokojnë atë. Ultratingull i sistemit urogjenital do të zbulojë shkallën e sëmundjes. Diagnostifikimi ADN infeksionet e mëdha do të zbulojë ndjeshmërinë e mikroorganizmave ndaj antibiotikëve. Pas këtyre studimeve, gjinekolog juaj me urolog do të përshkruajnë trajtimin tuaj. Trajtimi i cystitis në gratë shtatzëna është shumë e vështirë, që nga zgjedhja e drogës është minimal. Por ka shumë e drogës për të ndihmuar të përballen me infeksion dhe të lindë një fëmijë të shëndetshëm. Për trajtimin e cystitis në gratë shtatzëna duke përdorur drogë bazë bimore (Urolesan, Canephron etj). Këto barna janë shumë të efektshme dhe plotësisht të sigurt për fëmijën dhe nënën.

Përveç kësaj, fshikëz futje pikë-pikë mbajtur. Ky është një lloj i trajtimit lokal. Është e mundur që të përdorin zgjidhjet e antibiotikëve dhe droga të tjera janë të ndaluara për administrim oral. Për një trajtim të plotë duhet të jetë më i procedurave të mëposhtme. Pas disa simptome instalacioni zhduken dhe rreziku i rikthim është shumë e ulët. Gjëja kryesore - kohë për të parë një mjek! Cystitis në shtatzëni çon në shumë komplikacione, komplikimet e mëtejshme është vetë-shëruese. Duke parë një simptoma të tilla, shihni një mjek menjëherë! Në asnjë rast nuk do të marrë antibiotikë vetëm.

Disa antibiotikët kanë pronat teratogjenik dhe dëmtojnë Kremlinin tuaj. Mos harroni se në shtatzëninë e hershme (para 12 javësh nga dita e parë pas periudhës së fundit menstrual) është krijimi i të gjitha sistemet dhe organet e fëmijës ndjeshme ndaj faktorëve të brendshëm dhe të jashtëm. Pra, ne redaktuar faqen Ju lutem vini re se simptomat duke injoruar të çojë në zhvillimin e komplikimeve (inflamacion të uretër, legen, veshkat), dhe trajtimi do të thith dhe të bëhet më e rrezikshme për nënën dhe fëmijën e saj të palindur. Julia Ermolenko,