Crunches nyje shkaqet, trajtim, çfarë duhet të bëni


Crunch në nyje. Ky fenomen duket alarmante mund të ndodhë në shumë njerëz, madje edhe në moshë të re se ka tashmë të flasim për personat që i përkasin moshës së mesme dhe të vjetër. Për të mos e dini pse crunching nyje, shkakton, trajtim, çfarë të bëjnë me të, për starters, një anatomi të vogël. Çdo të përbashkët, si të njohur për të gjithë dhe çdo varen dyer, duhet të përmbajnë dy ose më shumë tangjencial sipërfaqet që i japin mocionin, ose të paktën mund të bëjë zhurmë të ndryshme.
Formë të veçantë anatomike, të tilla si nyje, intervertebral, gjunjë, nyjet e gishtave, shpesh, ndërsa shoferi, lëshojnë tinguj të ndryshëm.

Kjo mund të jetë për shkak të arsyeve të ndryshme që do të diskutohet më poshtë në këtë artikull. Crunch shpesh nuk është i lidhur me atë patologji whatsoever intraarticular dhe nuk duhet të shkaktojë dyshim, natyrisht, në qoftë se kriza nuk është i shoqëruar me dhimbje. Po, prania e dhimbjes kombinuar me përtypje në nyje, është që menjëherë të kërkoni këshilla mjekësore të kualifikuar. Vetëm pas mjek të kujdesshëm do të jetë në gjendje për të vendosur diagnozën e saktë dhe trajtimin e duhur. Për fat të keq, për të thënë me siguri se çfarë është shkaku i një kriza në nyje nuk është i mundur për shkak të arsyet mund të jenë të shumta.


Vështrim të shkurtër në shkaqet më të zakonshme të përtypje të përbashkët. Arsyeja e parë pse ajo crunching nyjeve - rritur aktivitetin fizik kombinuar me një ngarkesë të lartë. Si e tillë, nuk ka kushte normale, sipërfaqet e përbashkëta mund të shkojë pak më tej se ata kanë në normale. Për shkak të tensionit të komunikimit të përbashkët kyçeve sipërfaqe të kthehet në një vend që është i shoqëruar shpesh nga karakteristikë tingëllon paksa përtypje kujton ose poklatsuvannya. Në një situatë të tillë është një peshë pak më e ulët. Nëse ju stërvitje fuqishëm, ndoshta ju duhet të marrë një pushim të shkurtër dhe të bisedoni me trajnerin tuaj, kështu që ai të ju kap një tjetër, programin më të butë ushtrim.

Akumulimin e gazit në ndër-zgavrën. Këto gaze si azoti dhe oksigjeni janë vazhdimisht të pranishme në gjak, si dhe në të gjitha lëngjeve të tjera të trupit. Në zgavrën e përbashkët ndonjëherë nuk mund të grumbulluar një sasi të konsiderueshme të flluska të gazit. Kur lëviz sipërfaqet e përbashkëta është një compression dhe të thyejnë disa flluska që në mënyrë të pashmangshme të shoqëruar nga zhurma karakteristike klikuar. Ky fenomen nuk duhet alarm ju, sepse ajo nuk është një manifestim i procesit patologjike, por vetëm - një lloj i normës. Transferuar joints lënduar më parë gjatë viteve mund të japin rritje të përtypje të përbashkët.

Nëse kriza e çon në dhimbje - ju duhet menjëherë të kërkoni ndihmë të kualifikuar. Shkaku mjaft të zakonshme në të cilën kyçet kërcitja është depozitat ndërkomunale kripë, duke treguar një çrregullim metabolik. Çfarë ndodh në këtë rast? Sipërfaqësor artikulare ndryshojnë formën e tyre dhe jo aq edhe ngjitur me njëri tjetrin. Sigurisht, kjo çon në zhurmë dhe përtypje kur ngarje. Kur dhimbje ju duhet të kalojë një provim të plotë në klinikë. Arthritis është - lezion inflamator të përbashkët që kërkon trajtim të menjëhershëm nga një ndihmë të kualifikuar.

Kjo është një sëmundje shumë e tmerrshme, mund të çojë një person për aftësinë e kufizuar. Trajtim më herët fillon, më shumë të ngjarë të kthehen në normale. Në përtypje mund të gjenden në pacientët me Arthrosis dhe karakteristika të tjera dalluese. Para së gjithash, kjo është një dhimbje e veçantë, ndonjëherë në gjendje për të lehtësuar aftësinë e pacientit për të lëvizur në mënyrë të pavarur. Përveç dhimbjes, shpesh vërehet ënjtje të përbashkët dhe skuqje të lëkurës. Kur simptomat e mësipërme duhet menjëherë të konsultoheni me një specialist. Osteoartriti është - a kronike, shpesh lidhura me moshën, lezione degjenerative të kyçeve sipërfaqeve.

Baza e kësaj sëmundjeje është i hedh lëng shtresa kërc fqinj kockat në raste të veçanta mund të çojë në shfaqjen e eshtrave të drejtpërdrejta përplasje. Në pacientët me dhimbje Arthrosis është shpesh një rënie në lëvizshmëri në të përbashkët. Kjo sëmundje ekspozuar kryesisht persona që i përkasin grupit të moshës më të vjetër. Osteoarthritis mund të kompensohet vetëm në qoftë se me kujdes të ndjekë të gjitha urdhërat e mjekëve. Në raste të avancuara, trajtimi kirurgjik është treguar - të përbashkët proteza. Ngjarje të parandaluar sëmundjet e joints Nëse joints crunching, mbi të gjitha, për të parë nga jetese i ulur, e cila aktualisht ka tendencë për të më të madhe të njerëzimit.

Qëndrimi i gjatë në një, shpesh situatë e përshtatshme ndikon negativisht edhe gjendjen e nyjeve dhe gjendjen e trupit të njeriut në tërësi. Nëse ju jeni administratorët zyra, disa herë në ditë që të angazhohen në ushtrime produktive, si në qoftë se kjo nuk ishin kolegët tuaj. Kjo është një e dëshirueshme,