Cholecystitis me zhovchnokamyaniy sëmundje fshikëz e tëmthit, mjekimin, shkaqet


zhovchnokam’Sëmundje Jan quhet sëmundje e shkaktuar nga shumë faktorë dhe praninë e gurëve të tëmthit dhe (ose) në kanalet biliare. GSD ka qenë i njohur që nga kohërat e lashta, kur themeluesit e shkencës mjekësore dhe Galenit Andrew Vesalius gjetur gurëve të tëmthit në disektime. Aktualisht, kjo sëmundje është shumë e zakonshme, dhe vendet më të zhvilluara, por Afrika është mjaft e rrallë. Gratë GSD zbuluar me një frekuencë prej 01:11 dhe 01:29 në meshkuj (në fëmijëri këto shifra, dallimet e’janë pas pubertetit).


Interesante, në vitet e fundit zhovchnokam’Sëmundje Jan është diagnostikuar gjithnjë e në të rriturit e rinj (16-25 vjet). Për të përfaqësuar më mirë çfarë cholecystitis me fshikëz e tëmthit zhovchnokam’sëmundje yaniy, trajtim, shkakton sëmundje të konsiderojnë gjëra e para të parë. Shkaqet • Shtatzënia; Zbuloi se gjatë shtatzënisë foshnja shton lithogenicity (aftësinë për të gurit) biliare për shkak të ndikimit të estriol hormoneve. Besohet se shtatzënia është pika fillestare e zhovchnokam’e sëmundjes prej druri, dhe 75% e grave që kishte qenë «në pozitë» concretions formuar në fshikëz fshikëz e tëmthit. • Përdorimi i kontraceptivëve oral, derivateve të fibrat, ceftriakson, octreotide; • Obezitetin në të cilën përqendrimi i kolesterolit, e cila nxit formimin e komponentit kolesterolit gur. • Mode dhe të ushqyerit (parregullsi, overeating ose, uria). • Trashëgimia e nënës. • Sëmundja e Crohn-it, hipertrigliceridemi, cirroza, heqje gastrik, lipoprotein me densitet te ulet, densitet të lartë dhe sëmundje (infektive, autoimmune) ose deformim i fshikëzës ose kanalet.


Komponentët themelore të gur është kolesteroli, disa proteina janë kripëra pazgjidhshëm kalcium. Kështu, kolesterolit metabolike, bile pezëm është një shkelje e evakuimit të biliare nga fshikëz fshikëz e tëmthit, e cila kontribuon në formimin e gurëve. Concretions ketë efekte të dëmshme në rreshtim i fshikëzës zhvillon cholecystitis kronike calculous. Cholecystitis – nje inflamacion akut i fshikëzës tëmthit. Ai është një nga komplikimet më të shpeshta të cholecystitis calculous. Diagnozë Metoda kryesor i diagnozën e sëmundjes gur tëmthi është ultratinguj e kavitetit barkut. Përveç kësaj, kryer testet themelore e gjakut, urinës (mund të jenë nivele të larta të bilirubin, enzimat alanin aminotransferase (ALT), aminotransferase aspartate (AST).

Për shkak të gurëve të mundshme në gypit biliare (choledocholithiasis), dhe ndjeshmërinë e metodës me ultratinguj në këtë rast është më pak se 50%, ajo mund të përdoret metoda më diagnostike: • Kompjuter’tomography; • Intravenoz Holegrafiya; • Kanalet scintigraphy biliare; • ERCP (cholangiopancreatography endoscopic reaksionar). Simptomat Në fazën fillestare të sëmundjes pacienti zakonisht nuk e mërzit. Gurët e ardhshme vëzhguara asimptomatike zgarë, me përjashtim të një situate ku gur mund të prerë kanal që shfaqet dhimbje barku biliar dhe cholecystitis shfaqjes.

Faza e tretë e acarimin shpeshta dhe cholecystitis anormale. Kur dhimbje barku vrerit të ndodhë: • Dhimbje e papritur në pidreber e duhur’st, të paktën në zemër, në bark; • Dhimbje radiating në kofshën e djathtë, nofulla, ndonjëherë në rajonin e zemrës; • Kohëzgjatja e sulmit dhimbje nga 15 minuta deri 5,6 orë. Nëse zgjat më shumë, ajo mund të tregojë praninë e cholecystitis akute. • Pozicioni i pacientit e detyruar-së (në anën e me këmbët e tij u tërhoq lart); • Ndonjëherë shqetësuar të përzier ose të vjella me një amëz e hidhur; • Default alkool, yndyrore, ushqime të skuqura para sulmit; • Gjatë dhimbje barku në tëmth, mund të ketë ethe të lehtë apo të dridhura të shkurtra; • Dhimbje mund papritmas ndalet; • Verdhëz butë ose subikterichnost (verdhë) sclera.

Parandalim Ultrasonografia bark Performance për diagnostikimin e hershëm të sëmundjes në njerëz të cilët janë të prirur për sëmundje gur tëmthi (nga mbipeshë, ka udhëhequr një jetë të ulur) dhe përfaqësues’janë ankesat e siklet në pidreber duhur’të saj. Ne gjithashtu rekomandojmë një dietë me kufizimin e yndyror, skuqur, ushqim me erëza, ushqim duhet të jetë i pjesshëm. Trajtim Në prani të trajtimit gurë vogël zhovchnokam’i sëmundjes druri dhe cholecystitis fillojnë me gurë shpërbërjen e drogës. Por në qoftë se një gjysmë apo dy vjet nuk ka efekt (reduktim ose shpërbërja e plotë e gur), trajtimi i cholecystitis dhe zhovchnokam’i sëmundjes druri në këtë mënyrë të ndaluar.

Metoda kryesore e trajtimit zhovchnokam’Mbetjet sëmundje e cholecystectomy druri (heqjen e tëmthit) është e hapur ose endoskopike. Për më tepër preferuar metodën laparaskopike, më pak traumatike, sepse ajo zvogëlon numrin e ditëve të shpenzuar në të palëvizshme
Nara. Vlen të përmendet ERCP, e cila është përdorur për nxjerrjen e gurëve nga gypit të përbashkët biliare. Kështu, kombinimi i masave parandaluese dhe nëse nevojitet, trajtimit prognozë kirurgjikale për pacientët që vuajnë nga zhovchnokam’Sëmundje Jan është shumë e favorshme. Helen,