Parkinsonit simptomat sëmundje, trajtim


Sëmundja e Parkinson-it është përshkruar parë në 1817 nga mjek English Parkinson si "paraliza wavery", karakterizuar nga dridhje e gjymtyrëve të sipërme dhe të poshtme, ekuilibrit dëmtuar dhe ngurtësisë e trupit. Ajo është në mesin e dhjetë sëmundjeve më të zakonshme të sistemit nervor qendror. Mosha mesatare e fillimit - 55 vjet, edhe pse ndoshta duke ulur moshën e 40 vjet. Le të shikojmë sëmundjen e parkinsonit: simptomat, trajtimin, shkaqet e mundshme të tij. Aktualisht, sëmundja është përcaktuar si një sëmundje kronike degjenerative progresive e qendrore të çrregullimit të sistemit nervor manifestuar lëvizje vullnetare, ndërsa pacienti mbetet e njëjtë inteligjencës.

Është e nevojshme të bëhet dallimi sëmundjen e parkinsonit, në të cilin shkaku i sëmundjes nuk mund të kuptoj se nga Parkinsonism mesme që ndodh në atherosclerosis e enëve cerebrale, duke marrë drogë të caktuara (neuroleptikët), encefalit, dëmtim të rëndë traumatik të trurit. Të dyja këto kushte janë karakterizuar nga çrregullime të lëvizjes. Shkaqet nuk kuptohet ende plotësisht. Supozohet se në këtë rast vepron si një shumë prej faktorëve të mëposhtëm: • Aging - lidhje të mundshme me vdekjen e sëmundjes së qelizave nervore të trurit me kalimin e kohës; • Disa substanca toksike, përfshirë (në rastin e varësisë nga droga); • Trashëgim.


Dukuri e sëmundjes duhur të prani te nje mutacion ne genet e personit mjekësor. Sëmundja e Parkinsonit: Simptomat dhe trajtimi Simptomet kryesore • Reduktimi i numrave dhe i ngadalshëm lëvizjet, kryesisht në bagazhin, gjymtyrët, sytë dhe muskujt e fytyrës. Pacientët ankohen për dobësi, lodhje, trazuar ndryshim sjellje gjumë, prandaj, pas zgjimit, ata nuk mund të marrë nga shtrati pa ndihmë. Njoftimi Ambient shprehjeve të fytyrës dhe gjestet reduktim. • Përmirësimi tonin e muskujve. Në lëvizjet pasive e muskujt e pacientit të rezistojë që mund të shfaqet dhimbje.

Gjithashtu karakteristikë vendosur të sëmundjes Parkinson jashtë - përkul sjellje "kërkuesit". • Shaking (dridhje). Më i dukshëm në duart dhe zhduket kur bën lëvizje të drejtuar. • Mungesë ekuilibri për shkak të shkeljes së reflekseve në këmbë dhe në këmbë, kështu që pacientët me sëmundjen e Parkinsonit është karakterizuar nga një rënie. Diagnoza e sëmundjes është vënë në, kryesisht mbi bazën e ankesave dhe pacientët të monitoruar. Common: • ritëm të ngadaltë; • Reduktimi valëzim duart, ndërsa në këmbë; • Episodet e "ngrirjes" (një veprimi para se pacienti është si "shkon me mendimet"); • Shprehjet varfëruar fytyrës ("maskoobraznoe" person); • mikrofotografi (shumë të vogla, shkrimi i paqartë); • Shkelja e gëlltitjes; • Pjesa tjetër dridhje; • Funksioni i dëmtuar i fshikëzës (bëjë thirrje të shpeshta të urinoj); • Depresioni; • vështirësi në mbajtjen e balancit; • çrregullime autonome (tendenca për kapsllëk); • Rritja e tonin e muskujve gjatë lëvizjeve pasive; • përkul sjellje.

• sy unblinking. Para Mjekimi
azhdyy të cilët ballafaqohen të saj, duke pasur parasysh një pyetje: si për të trajtuar sëmundjen e parkinsonit? Por përgjigja malouteshitelen, për fat të keq, është ende e pashërueshme, kështu terapi shërben vetëm qëllimit të luftimit simptoma që dëmtojnë cilësinë e jetës. Kjo është e gjitha unë mund trajtim modern të sëmundjes Parkinson në një mjedis ku nuk gjeti shkakun e sëmundjes. Aplikoni 2 grupe të barnave: • Antiholinerhicheskie (Protsiklidin Tsiklodol.). Megjithatë, duke marrë këto barna shkaktojnë vizion të dyfishtë, vetëdije të dëmtuar, gojë thatë. Që pacientët e moshuar kanë vështirësi përballimin e efekteve anësore, droga e këtij grupi janë të emëruar pacientë kryesisht të rinj.

Përveç kësaj, ata nuk mund të përshkruajnë për pacientët me glaukomë dhe hypertrophy mirë prostatic. • Nivelet rivendosjen dopamine - e përdorur më shpesh. Amantadina . Fillimisht medikament antiviral që ka një efekt dhe sëmundjen e Parkinsonit. Efektet anësore - shqetësim i ndërgjegjes, lëkurë mermer ton, edemë e gjymtyrë të ulët, dhe për këtë arsye duke u emëruar i rrallë. Levodopa . Medikament bazë për trajtimin e sëmundjes. Trajtimi i hershëm ka një përmirësim të dukshëm, por pas 3-5 viteve të efektit të drogës është reduktuar në masë të madhe. Selegiline. Trajtimi i këtyre barnave kërkon kontroll të veçantë të pacientit.

Efektet anësore - shqetësim i ndërgjegjes dhe presionin e ulët të gjakut kur lëviz trupin në një pozicion vertikal. Agonist dopamine drejtpërdrejtë ( pergolide. Ropinirole ). Përdorimi i këtyre fondeve është i kufizuar për shkak të zhvillimit të hallucinations dhe dozë të përzgjedhjes vështirësi. Frenues COMT (catechol-O-metiltransferazes) - tolkapon, entakapone . Pra, ka disa grupe të barnave për të trajtuar sëmundjen e parkinsonit, por përdorimi i tyre është disi i kufizuar për shkak të zhvillimit të efekteve anësore. Duke ulur mosha e pacientëve të sëmurë duke qenë problemi sëmundje është shumë serioze dhe kërkon që shiheshin në simptomat kohë dhe trajtimin e sëmundjes së Parkinsonit ka filluar edhe në kohë.

Helen,