Crohn Prognoza e sëmundjes, etiologji, patogjeneza, komplikime


Sëmundja Crohn mori emrin e saj për nder të mjekut Barry Bernard Crohn pari shkroi disa artikuj në lidhje me sëmundjen në 30 të shekullit të kaluar. Pavarësisht nga fakti se sëmundja është përshkruar shumë kohë më parë, ende nuk ka konsensus në lidhje me atë që shkakton sëmundjen Crohn. Etiologji dhe Patogjeneza e sëmundjes nuk janë sqaruar përmes. Nuk janë vetëm teori themelore e origjinës së saj. Kjo nga ana tjetër tregon se ndërsa asnjë i sëmundjes Crohn është i panjohur. Para se të shkojnë më tej, është e nevojshme për të deshifroj kohë. Etiologji - Termi shpjegon se çfarë e shkaktoi kushte të sëmundjes dhe shkaqet e tij, dhe Patogjeneza - Përgjigje në pyetjen se si sëmundje zhvillon mënyra në të cilën ajo ndikon trupin.

Le të marrim parasysh çfarë është Crohn sëmundje, prognozë, etiologji, patogjeneza, komplikacionet e sëmundjes. Semundja Crohn - çfarë lloj sëmundje? Kjo është një relapsing kronik vazhdimisht (reverse) sëmundje inflamatore e mekanizmit autoimune e zhvillimit ndikon në traktin gastrointestinal, kryesisht pjesët e saj më të ulëta. Sëmundja shfaqet në të dy burrat dhe gratë baraz. Shumica e debutimin e tij ndodhë në mosha nga 15 deri në 30 vjet. Në vendet me nivel më të lartë social të njerëzve që vuajnë nga kjo sëmundje më shumë. Hallka kryesore e etiologjisë (shkaku) dhe Patogjeneza (mekanizëm zhvillimi) sëmundje Crohn një teori të unifikuar zbulon esenca dhe origjina e sëmundjes deri më tani ka vetëm një supozim që nuk është i mbështetur gjithmonë nga faktet.


Por çdo teori ka të drejtë në jetë. Shkencëtarët kryesorë ende nuk e vendosur kufij të qartë midis sëmundjes Crohn dhe kolit ulcerative. Disa prej tyre besojnë se ata janë sëmundje të ndryshme, ndërsa të tjerë thonë se ato mund të kombinohen. Shpesh dy janë të lidhura.

Sëmundja Crohn: shkakton teorinë sëmundje e I. predispozitë trashëguar (defekt 16 palë kromozomesh). Në të vërtetë rreziku i sëmundjes Crohn është rritur në qoftë se një nga të afërmit ishte vënë diagnozën, veçanërisht kur është vëlla, një prind. II. Teoria autoimune. Prandaj është një dështim në (mur zorrëve) imunitet të përgjithshëm dhe lokal.

Besohet se antitrupave që nuk janë të "njohin" indet e tyre dhe i shkatërrojnë ato duke marrë "për të tjerët." Në këtë rast, traktin gastrointestinal, stomaku, zorrët. Tjetra, procesi i përfshirë organet e tjera dhe sistemet, pankreasit, fshikëz e tëmthit, veshkat mëlçisë, nyje. III. Teoria infektive.
Në favor të ai thotë se, fakti që trajtimi i sëmundjes Crohn përdoren antibiotikët (sulfasalazine) që japin rezultate të mira. Edhe pse roli i viruseve dhe baktereve në zhvillimin e sëmundjes nuk janë studiuar deri në fund. Besohet se paratuberkuleznaya coli, fruthi virus luajnë një vend të rëndësishëm në etiologjinë dhe patogjenezën e sëmundjes Crohn.

Për më tepër, në eksperimente në minj provuar sëmundje ngjitëse që transmetohet nga kafshët tek njerëzit. Siç mund të shihet, secili prej këtyre teorive të luajë një rol në mekanizmin e sëmundjes Crohn, sepse ata janë të ndërlidhura ngushtë. Në patogjenezë të sëmundjes në krye çrregullimeve thella në sistemin imunitar, bazuar gjenetikisht. Kjo bën të mundur për të ndikuar faktorët e trupit të dëmshme: viruset bakteret, alergeneve, stresit apo çdo agjenti tjetër nuk njihen ende. E gjithë kjo çon në ënjtje të submucosal membranës së murin e zorrëve. Pas një reagim imun i kompromentuar të makrofagëve dhe ndryshon me punën e T-limfocitet, janë dhënë interleukins (inflamacion i autorëve të krimit) janë formuar qarkullojnë komplekset imune (TsIKi) ata të dëmtojë murin e zorrëve.

Rezultati i të gjitha proceseve - shkatërrimi i qelizave epiteliale në inflamacion, formimin e antigjeneve të reja, duke çuar në rritjen e arsimit Tsykov, interleukins. Kështu formuar rreth të ngurta që është shumë e vështirë për të zhbllokuar. Gjithashtu ka komplikime sëmundja Crohn, por ata do të diskutohen më tej. Tani konsideroni: Nis (shkas) faktorë të sëmundjes Crohn • stresi akute, kronike; • Pirja e duhanit, alkoolit dhe drogës rrit rrezikun nga 4 herë; • kontraceptive hormonale; • diabeti dhe çdo sëmundje të shoqëruara me çrregullime metabolike; • Duke marrë Accutane, ajo është përdorur për të trajtimin e puçrra fytyre (blackheads); • faktor kombëtar, vërejti se incidenca është më e lartë në mesin e hebrenjve është e lidhur me martesat e familjes; • janë alergjik ndaj ushqimeve, proteina qumështi i lopës, aromatizues, preservatives; Komplikimet e sëmundjes Crohn Lokale: • gjakderdhje ulcerat me ta rrugëdalje i tyre; • ngushtimi i zorrëve, pengim akute të zorrëve; • Formimi abscesi, infiltrimi, formimi i fistulat; Të përgjithshme: • amiloidosis e veshkat, mushkëritë; • iridocyclitis, uveiit; • Spondylitis artrit, ankylosing; • ulçerë-necrotic pezmatim i lëkurës; • tirioidit; Shkencëtarët kryesorë në botë e kanë të gjatë të bërë kërkime për të gjetur mënyrat dhe shkaqet e sëmundjes Crohn.

Ndoshta, në fund, duket se shkaku i sëmundjes është një mangësi e një vitaminë. Dhe ndërsa kjo është sëmundje e vështira të pashërueshme me një mekanizëm autoimune e rrjedhjes dhe manifestimet sistemike. E dashura