Feeding fëmijën në 3 muaj e jo si ushqim


I mitur i tre muajsh pothuajse njëqind për qind përbëhet nga qumështi i gjirit ose zëvendësuesve të saj. Në këtë moshë të vogël hedhur shëndetin e të gjithë trupin për një jetë që do të vijnë. Prandaj, optimizimin e të ushqyerit dhe qasja e drejtë për atë i rëndësishëm për fëmijën dhe për prindërit e tij. Një fëmijë i cili është ushqyer me gji përdorur tashmë në një orar të caktuar. Tani, për të zhvendosur vakt në një drejtim apo në një tjetër - nëna ime të duhet të punojnë shumë. Mundohuni të krijojë një fëmijë të qartë rutinë, ajo do të ju ndihmojë në periudhën e ardhshme parashkollor dhe shkollor. Nëse ju ushqyer formulë fëmijën tuaj, mënyra e të ushqyerit ju më sistematik dhe sasia e ushqimit për të mitur e përsosur në mënyrë rigoroze jashtë.

Intervalet midis ngrënies rritet dhe numri i feedings natën mund të reduktohet pak. Nëse jeni duke ushqyer me gji, pothuajse e pamundur për të llogaritur shumën e konsumuar qumështin fëmijë. Është e njohur se fëmija normal duhet të hani ditë 800-850hr. Me kalimin e kohës, shifër është rreth njëqind gram. Disa pediatër në mënyrë që të llogaritur sasinë e qumështit të nevojshme të këshilluar që të ndajë peshën e foshnjës në 6. Por këto shifra thjesht individuale. Ndonjëherë fëmija ha sikur i mirë dhe nuk ka shtim në peshë. Kjo mund të ndodhë në rastet e përmbajtje të ulët yndyrë të qumështit të gjirit. Në këtë rast, vini re se ka dieta të veçanta për përmirësimin e tij.


Por në qoftë se fëmija nuk është duke fituar peshë dhe vazhdimisht i uritur - do s'do, të mendojnë për atë për të ushqyer fëmijën. Futja e të ushqyerit shtesë duhet domosdoshmërisht të diskutohet me pediatër, për të shmangur problemet e mundshme me traktin gastrointestinal dhe zhvillimin e përgjithshëm. Nëse pediatër rekomandon përfundojë të ushqyerit formulën e fëmijës, ai do të këshillojë përzierje të përshtatur dhe këshillojë se si të aplikoni atë. Në disa mjekë të rekomandojë atyre të fillojnë të vënë në dietën e fëmijëve dhe të produkteve të tjera. Ajo produkte qumështi Naryn, biolakt, kos dhe kefir në specialitete pediatrike.

Në asnjë rast nuk mund të jepni fëmijën "të rritur" ushqime të tilla si kos të thjeshtë - kjo mund të shkaktojë probleme serioze në procesin e tretjes. Vetëm tre muaj mund të jepni foshnjës një rënie me lëng ose pure. Shumica e mjekëve pediatër dakord me idenë se ajo është e mirë për të përdorur pure perimesh, të prodhimit të fabrikës, si ata janë gatuar siç duhet dhe të dezinfektohen. Por në shtëpi i bërë gjithashtu kanë vendin e tyre. Perimet që janë përdorur për përgatitjen e tyre - kungull i njomë, brokoli, lulelakër. Sa për fruta, rekomandohet vetëm për foshnjat mollë dhe dardhë, sepse ata janë më pak alergjike.

Pure parë dozë ose lëng duhet të jenë minimale - më pak se dy pikat. Ajo është e mirë për t'u dhënë atyre pas çdo ushqimi dhe jo më shumë se dy herë në ditë. Numri i pikave mund të rritet gradualisht, por ende nuk i japin më shumë 25gr lëng dhe tre lugë pure patatesh. Mos vazhdimisht ushqyer fëmijën tuaj të produkteve të ndryshme, perime të re ose fruta mund të shfaqet në dietë vetëm pasi fëmija ka zotëruar stomakun e mëparshme. Ky organ i vogël merr rreth 5-7 ditë. Prezantimi i një bateri të re është gjithashtu duke filluar nga disa pika. Një tjetër produkt nga menuja e rritur mund të jetë e verdhë veze veze me vezë hardboiled.

Por numri i tij nuk duhet të kalojë një crumbs pak. Nëse pediatër rekomanduar dopoyuvaty fëmijë - të përdorin për këtë qëllim vetëm filtruar dhe ujë të zier. Më të lugë ujë fëmija ose filxhan, jo një shishe. Së pari, shishe një probabilitet të lartë të zgjidhjes së mikroorganizmave të dëmshme, dhe së dyti, ajo mund të kontribuojë për fëmijën e hershme kalimtar nga gjiri. Pra, kemi biseduar për ushqim në një fëmijë të gji është 3 muaj se u tha për të ushqyer. Por mos harroni se fëmija ushqim ideale duhet të përfshijë vetëm qumësht. Çdo shtesa dhe ushqime duhet të hyjë vetëm kur është absolutisht e nevojshme dhe vetëm në këshillën e një mjeku të kualifikuar mjekësor.


Catherine