Karakteristikat e fëmijëve me sindromën Down


Sindromi Down - një patologji në kromozomin e cila rezulton në një shkelje të zhvillimit intelektual dhe ndryshimet specifike në dukje. Sot, pavarësisht nga fakti se trendi i rritjes së incidencës u vërejtur, karakteristikat shumë të rëndësishme psikologjike dhe pedagogjike të fëmijëve me sindromin Down. Karakteristikat për një fëmijë me këtë patologji: - formë mongoloide sy me dele vertikale të lëkurës në këndin e brendshëm të syrit; - Veshët e vogla dhe të rrumbullakosura; - Kokën Flat dhe fytyrën; tepër i hollë ulët dhe shprehu paksa; - Një sasi e vogël e gojës, gjuha rritur me praninë e grooves dhe striations tërthor.

Për shkak të këtyre tipareve ne mund të flasim pak nga goja; - Një qafë të shkurtër por të gjerë dhe gjymtyrë të shkurtra; - Furçë shkurtër por i gjerë me lakuar gisht nga brenda pak; Prania e vetëm një të vetme rreshta tërthor pëllëmbës; - Në mes të gishtit të madh dhe gisht tregues në këmbë - në distancë të gjatë; - Hypotonia Muskuloz. Gratë shtatzëna mund të diagnostikojnë abuzimin e fetusit, duke përfshirë Poshtë sindromi, në sajë të një test të veçantë të gjakut. Në rastin e sëmundjes me rrezik të lartë është amniocentesis. Pas sindromi lindjes diagnostikuar me shenja të jashtme. Sindorom Down, zakonisht i shoqëruar nga sëmundje të tilla si: - sëmundje të lindura të zemrës - gjendet në 40% të fëmijëve me sindromën.


- cataracts lindura; - Sëmundje tiroide; - Ndjeshmëria ndaj sëmundjeve infektive; - Sëmundja e Alzheimer-it; - Më pak të shpeshta - epilepsi dhe konvulsione. Në 1959, gjenetist francez Lejeune Zhero në gjendje për të identifikuar se shkaku i sindromi Daun - Trisomy i kromozomit 21. Siç e dini, kromozom - një strukturë që gjendet në bërthamën e qelizës dhe janë bartës të ADN-së. Normalisht, një person i kaloi 46 kromozome, duke përfshirë edhe 23 - nga nëna dhe 23 - nga babai i tij. Shfaqja e rezultateve të kromozomeve të jashtme në defekte të shumta në zhvillim. Ajo mund të transmetohet nga secili prind. Faktorët e rrezikut Hulumtimet kanë treguar se rreziku për të pasur një fëmijë me këtë sëmundje rritjen e nënave mbi 40 vjet.

Babai Age ka efekt të vogël në këtë. Prindërit e një fëmijë me sindromin Down janë të nevojshme specialistë të tilla si: - pediatër, motra patronazhin; - Punonjësit socialë. Në zhvillimin e fëmijës duhet të përfshihen masat terapeutike të tilla si: - fizioterapi; - Terapi profesionale; - Terapi Fjala; Mos harroni se sindromi Poshte është e shoqëruar jo vetëm një shkelje të zhvillimit intelektual dhe fizik, por edhe sëmundje të tjera, si të përshkruara më lart. Sepse punonjësit socialë të ndihmuar fëmijën dhe prindërit e saj është një domosdoshmëri. Në fazat e hershme të zhvillimit duhet të kujdeset për një metodë të mësuarit e fëmijës, siç është shpesh e vështirë për të zbuluar se sa mirë një fëmijë do të jetë e ekspozuar në trajnimin fizik dhe mendor.

Fëmijët me DS karakterizohet edhe nga probleme me të folurit dhe aftësitë e komunikimit. Prandaj, prindërit duhet të kërkojë ndihmë nga një terapisti i të folurit. Shkollat ​​prekur fëmijët zakonisht shpërndahet disi ndryshe për shkak të hendekut të mundshme me bashkëmoshatarët e tyre dhe obuchaemostyu ulët. Disa shkolla kanë klasa të veçanta ku fëmijët e mbetur të ofruara trajnimin për programe të veçanta. Në çdo rast, fëmijët e sëmurë të mësojnë, dhe trajnim gjithëpërfshirës që përfshin metodat e nevojshme të zhvillimit dhe të perceptimit zakonisht jep rezultate të mira. Shumë njerëz aplikojnë për një punë, të merrni martuar, dhe rreth gjysma e grave me sindromin Down mund të ketë fëmijë.

Sot, jetëgjatësia është rritur dhe njerëz të sëmurë është mbi 50 vjet. Vdekshmëria është i lidhur zakonisht me anomalitë e lindura dhe të reduktuar imunitetin, veçanërisht në vitet e hershme të jetës. Fëmijët me DS vonuar natyrshme fizike, dhe si rezultat, disa fëmijë mund të fillojnë të ecin në vetëm 4 vjet. Për të trajtuar këtë, të emërojë një fizioterapi veçantë. Disa pacientë nuk mund të rri pa mbështetje deri në 2,5 vjet, kontrolluar lëvizjet zorrë për 7 vjet, nuk do të thotë 3 vjet. Duhet të theksohet se pavarësisht nga prapambetje në zhvillimin mendor dhe fizik, fëmijët mund të kenë karakteristikat individuale, sidomos kur duke përdorur metoda moderne të përshpejtimit efektive në zhvillimin fizik dhe intelektual.

Shumë fëmijë me sindromin Down neveritshëm