Fosfori është gjetur në prodhimet aty ku është


Fosfori është një listë e elementeve më të rëndësishme kimike të nevojshme për trupin e njeriut. Ajo është shpërndarë gjerësisht në natyrë dhe është afërsisht 0.9% të masës së botës. Edhe pse ky element në formën e tij të pastër nuk gjenden në natyrë. Ajo ka aktivitet të lartë kimike, siç është në komponimet me elementet e tjera kimike. Përveç kësaj, këto komponime që përfshijnë fosfor janë thelbësore për kalimtarët në trupin e reaksioneve biokimike. Pse është ky element kimike është jashtëzakonisht e rëndësishme për ne që funksion e kryen atë në trup, ku ju mund të plotësoj rezervat e saj, ne do të shikojmë më shumë në faqen tonë të internetit, në një artikull të titulluar fosfor përmbajtura në ushqime: aty ku është.

Çfarë trupi ka nevojë për fosfor? Rreth 70% është në fosfor trupit të njeriut është pjesë e eshtrave dhe të dhëmbëve. Së bashku me kalcium, këto elemente formojnë strukturën e kockave, forcën e saj. Dhe këtu është raporti i lartë i këtyre dy substancave. Për shembull, raporti i kalciumit dhe fosforit duhet të jetë 2: 1. Nëse pika është i barabartë me numrin, kockat bëhen të brishtë por e vështirë si qelqi. Megjithatë, merita e tij kryesore është se ajo kryen funksionin e energjisë në trup. Kjo është, ajo konverton ngrënë drekë në lëvizjen e muskujve tanë dhe aktivitetin e trurit, raportet e marra nga energjia e ushqimit dhe indet nervore.


Është shumë e rëndësishme për fëmijët kjo pika. Me të është një zhvillim i plotë i nervor, sistemit të qarkullimit të gjakut, qelizat e trurit.
Prandaj, për zhvillimin normal dhe funksionimin, trupi i fëmijës ka nevojë për të marrë produktet që përmbajnë fosfor. Gjithashtu, element kontribuon në thithjen e plotë të pasura me vitamina, yndyra, proteina, normalizes metabolizmin. Fosfori është përfshirë gjithashtu në procesin e të mësuarit dhe në konvertimin e ushqimit në vitalitet. Nuk është ekzagjerim të thuhet se pothuajse të gjitha aktivitet njerëzor i lidhur me këtë element. Komponimet, e cila përfshin fosfor furnizojë trupin me energji, duke ndikuar tkurrje të muskujve, impulset nervore.

Ajo ndikon në biosintezën, siguron furnizimin e ushqyesve të tjera në organet e brendshme. Pra, të bëjë pa kjo nuk është e mundur. Edhe një mungesë e lehtë e këtij elementi të çon në kockave osteoporozën. Gjithashtu reduktuar ndjeshëm aftësive intelektuale, punën e reduktuar e përgjithshme. Me një mungesë e madhe e këtij elementi mund të jetë një çrregullim i memories, deri në humbje të saj afatshkurtra, humbur interesin në jetë, njerëz të shpejt të merrni të lodhur nga ngarkesa shumë të vogla. Ka nervozizëm, ankth i paarsyeshëm, mpirje dhe duart duke u dridhur. Sa kushton një person duhet fosfor? Kërkesa e përditshme në elementet e ndryshme gjurmë.

Por në përgjithësi ajo është: Për të rritur - 1200 -1600 mg Fëmijë vit për herë të parë - 300-500 mg Fëmijë nga 1 vit deri në 3 vjet - rreth 800 mg për fëmijë nga 3 në 7 vjet - 1.350 mg e fëmijëve nga 7 në 10 vjet - 1600 Adoleshentët mg 11 deri 18 vjet - 1.800 mg. Gratë shtatzëna, fëmijë në gji duhet 1800 - 2000 mg në ditë. Kështu nëse një person është fizikisht aktiv, duke luajtur sportive apo punë fizike dhe ushtrim i tij i përditshëm është shumë i madh, kërkesa e nevojshme për të rrit. Gjithashtu, mos harroni se ju keni nevojë për të monitoruar raportin e fosforit dhe kalciumit në trup.

Kalciumi duhet të jetë dy herë më shumë. Cilat produkte përmbajnë fosfor? Siç e kemi tashmë e dimë, fosfor është jetike për të gjithë. Tani ju e dini se çfarë mënyrë për të siguruar këtë element në vetvete i mjaftueshëm. Shumica e njerëzve të shëndetshëm nuk kanë nevojë për ndonjë shtesë që përmbajnë fosfor, ata marrin atë me ushqim. Fosfori përfshira në një sasi të caktuar të pothuajse të gjitha ushqimet. Ajo hyn trupin me ushqim, në formën e komponimeve kimike me elementë të tjerë. Por disa ushqime përmbajnë më shumë fosfor se të tjerët. Le të numëroj ato: Pra, në radhë të parë janë maja që bën birrë, fara kungull, vezë rurale, sprouted grurë grurë, thekër, elb, havjar Sturgeon, salmon dhe sardelet.

Shumë në mëlçi e cod, oqean peshk rock, ushqim deti, rrush të thatë. Ky artikull është në qumështin e lopës i paprekur, i pulës, bizele jeshile, spinaq, lajthi, arra shqeme, lajthi, lajthi. Një shumë e fosforit në hikërror, elb, bollgur, arra, fasule, soje, thjerrëzat. Fosfori është gjetur edhe në viçi, mollë, dardha, trangujve, lulelakër, djathë, rrepkë freskët, selino, kërpudha. Më të mirë ky artikull absorbohet nga qumështi dhe produktet e qumështit. Trupi i fëmijëve përdor qumështin e saj për 90%. Pas qumështit, është e zhytur më mirë nga mishi, peshku dhe prodhimet e detit.

Prej tyre kemi mësuar rreth 70% të fosforit. Që nga ushqimet bimore trupi nuk mund të tretet më shumë se 20% të elementit kimik. Mbani në mend se nuk ka dëm për shëndetin, një person duhet të marrë ushqim për 5 g. Nga të fosforit. Por është e nevojshme për të siguruar futje e kalciumit. Për më tepër, kalcium duhet të vijnë në 2 herë. Për trupin e njeriut është shkelje e rrezikshme e këtij raporti. Por nga vetë nuk është i rrezikshëm fosfor tepërt. Njohja përfitimet e fosforit në trup, nevoja e tij për zhvillimin e duhur të fëmijëve, të përpiqet të ndryshojë menu e produkteve tuaja shtëpiake që përmbajnë këtë element kimik të dobishëm.

Cheers! Svetlana,