Formimi i aftësive komunikuese të komunikimit tek fëmijët


Niveli i lartë i personit komunikuese - garanton jetë të suksesshme dhe rehati psikologjike. Aftësitë e komunikimit fituara nga fëmijëria e hershme përmes të tjerët të cilët e kanë kualifikuar për të formuar ato. Pra, kjo është në lidhje me formimin e aftësive të komunikimit në fëmijët të komunikojnë dhe ne flasim sot. Nëse ju buzëqeshi muaj fëmijën, atëherë ju të veprojë siç duhet. Një muaj më vonë, fëmija do të ju përgjigjem duart dhe këmbët lëvizjet, ahukannya, e cila gjithashtu konfirmon profesionalizmin e përpjekjeve tuaja, në bazë të ankesës butë ndaj tij dhe komentet mbi veprimet tuaja me (Rhymes çerdhe, pestushky).

Fëmija dëgjon tingujt e tij të parë në përgjigje të rriturit, na fton për të ardhur, dhe ne duhet të përgjigjet. Nga 6 muaj, nga komentet e fëmijë i rritur tashmë dallon fjalët e përdorura për ushqimin, banje, dhe pyetjen "Ku" Sytë kërkim. Tetë-mujor fëmija duhet të na inkurajoi për të përsëritur disa tinguj, gjeste për të kryer, lamtumirë, Ladushki Dërgoj trajtuar; të përgjigjet për emrin e tij.
Ne të luajë me të në "kap", "fsheh veten time." Për të rriturit, fëmija duhet të mësojnë për të ekzekutuar komandat dhe objektivat e lojës: "Më jep një rrapëllimë", "shkundur kukull", "pat cat"; të shqiptojë fjalën "mom", "baba", "jam-am" na përsëritur 15 fjalë.


Në vitin e dytë Roli i komunikimit në fëmijët është në rritje, dhe ajo ende ka dy forma: emocionale dhe bisedor. Ne vazhdojmë të gjeneruar mënyra verbale dhe joverbale të komunikuar (dremitje, lëvizë dorën e tij), të mësojnë atë jo vetëm të na dëgjojë, por edhe për të kuptuar, duke përmbushur kërkesat dhe urdhërat tona. Ofrojnë Adult role-playing games (nënë, shofer, mjek), duke përdorur një kukull, arush pelushi si partnerë. Lojërat gjuhësore, poezi, këngë, patters shqiptimin përmirësuar normën e frymëmarrjes fëmijës fjalës, fuqinë e zërit. Nëse fëmija juaj e kupton tekstin lexon atë këngë, ai shoqëron dëgjimit gjeste e duhura, lëvizjet, veprimet me lodra, duke përsëritur disa fjalë për ne.

Kur ju përpiqeni të tregojnë fëmijët dëgjuar gjest tekst. Mos harroni, ata janë gjithmonë të gatshëm për të dëgjuar ose lexuar historinë e një të rrituri. Fjala jonë për ta - sjellje kontroll, udhëzim për veprim, dhe gjuha - mënyra kryesore e komunikimit. Preschoolers rinj të përmirësuar aftësitë e tyre komunikuese në lojëra role-play ", nëna dhe vajza", "Kopshti", të cilat mësojnë rregullat e sjelljes. Ne jemi të njohur me gjuhën e mirësjelljes: mos ndërhyjnë në bisedë, të dëgjoni bashkëbiseduesit, duke shmangur gjeste pa lidhje dhe nuk do të hutuar. Ata shfaqen edhe-aftësi dhe reciprok. Myrylky, holosilki, Rhymes gjuhë të lëmuar teknikë, përmirësuar aftësitë e komunikimit, pasurojnë përvojën e komunikimit.

Me fëmijët më të rritur zhvillimin e një formë të re të komunikimit që është informativ në natyrë. Ne ngrisim në vëmendje dhe të mëshirshëm me të tjerët, të mësuar frenojnë emocionet negative të shokut të tij, flasin qartë dhe me saktësi. Deri në 5 vjet në fëmijët e përgjithshme e lojë vetë në kërkim të partnerëve dhe të negociojë me ta bërë udhëheqësit apo pjesëmarrës pasiv, qëndrimet ndaj kolegëve të transformuara nga neutral në miqësore. Lojë Scene është ende stimul kryesor për zhvillimin e aftësive të komunikimit, por tani ne duhet të dallojnë në mes të interesave të djemve dhe vajzave (lojra me makina ose kukulla) njohin rregullat e një lojë miqësore, japin, pyesni refuzimin takt shprehin dhe mosmarrëveshje.

Atëherë fëmija do të lëvizë nga marrëdhëniet të roleve me partnerët për të vërtetë. Në ndeshjet "Mirë - e keqe", "Kur zjarri (uji, era, shiu ...) ne secilin, dhe kur - armik", "Kur ajo ndodh" fëmijët fillojnë të kuptojnë konceptin abstrakt, dashuri, kohë, mirë. Ushtrimin lojra me fjalët "atje - atje", "të lartë - i ulët", "të mëdha - të vogla" fëmijët përfaqësojnë fjalët dimensionet hapësirë. Për të zhvilluar komunikimin Aftësi të organizohen javë tematike ("Family", "Kafshët", "Koha e vitit", "Transport" ...), gjatë të cilës fëmijët marrin, klasifikojnë, të analizojë, të transformuar dijen dhe përforcuar roli i tyre luan.

Për shembull, javën e tematike "Kafshët e egra" të filloni të lexoni literaturë, bisedimet rreth vëzhgimeve të kafshëve gjatë turit e kopshtit zoologjik. Atëherë bijtë transformuar këto njohuri në aktivitetet e tyre artistike (skulpturë, vizatim, dizajn); sistemoj dhe analizoj një diskutim deduktive "Përse trungu elefant (posedimi i ferra, gjirafë ka qafën e gjatë ...)" në lojë "Thuaj se elefantin (Agostini, ujku ...)", një përshkrime gojor të kafshëve. Në fund të javës këtë njohuri RPGs fiksuar në komplot:. "Zoo", "Kafshë të merrni të sëmurë", "Në kopshtin zoologjik sjellë kafshë të reja afrikane" Gjatë këto lojëra zhvillojnë shkathtësitë e komunikimit, tema aktiv fjalori caktuar.

Deri në 6 vjet elemente të vetë-kontrollit në komunikim të formuara, ne mësojmë të parashikojnë pasojat e fjalëve dhe veprimeve të tyre, krahasuar, promovon motivet morale të komunikimit. Për këtë qëllim, i kryer Ditët e mirësjellje, "udhëtim në vendin e mirësjellje", ka luajtur situatën:. "Rough - sjellshëm", "komplimente", "Mirë - i keq" Vetëm për shkak se të rriturit shpenzuar gjatë dhe të vështirë zhvillimin e aftësive sociale të fëmijëve, fëmijët tani kanë nivelin e nevojshëm të zhvillimit të gjuhës për shkollimin e mëtejshëm. Helen Shane,