Flemoksyn Soljutab përdorur, udhëzimet për përdorim, tregues të


Sëmundje të shkaktuara nga shumë patogjene. Mikrobet çdo vit të bëhet "më të zgjuar", duke prodhuar rezistencë të antibiotikëve të quajtur shumë të merren me ta. Por industria farmakologjike nuk është ende në këmbë. Ajo do të përmirësojë drogë në dispozicion në arsenalin e saj. Një nga këto barna është përmirësuar antibiotik Flemoksyn Soljutab, përdorimi, udhëzimet për përdorim, indikacionet janë paraqitur më poshtë në këtë faqe. Çfarë është Flemoksyn Soljutab? Kundër asaj, dhe si funksionon? Kjo është një antibiotik semisynthetic me një të gjerë veprimi spektër penicilinë. Përbërës aktiv i saj - amoksicilina.

Flemoksyn Soljutab ka një pronë shumë e rëndësishme, ajo është rezistent ndaj lëngjet e stomakut, që e bën të mundur që të përdorin atë në. Efektiviteti i drogës mbetet i lartë. Udhëzim zyrtar thekson se mekanizmi i veprimit të këtij antibiotiku është i bazuar në shkatërrimin e murit qelizor polimer referencë (peptidoglikanit) gjatë rritjes së baktereve që shkaktojnë shkatërrimin e tyre. Antibiotik në gjendje të merret me shumë baktere Gram-negative dhe Gram-pozitiv. Aktiviteti më i lartë kundër tij tregon: agjent shkaktar i meningjitit meningococcal, beta hemolitik grupi Streptokoku A, Pneumococcus, Staphylococcus aureus nuk prodhojnë; bakteret laktamazë, Listeria, agjentët gonorrea dhe antraksi, ajo është më pak aktive kundër enterokokka fekal, E. coli, Salmonella, Shigella, agjent dëshirore e kolerës.


Flemoksyn Soljutab jo të aftë për të luftuar off germs prodhojnë -laktamazy:? Psevdomonady, Proteus, serratsiy, Enterobacteriaceae. Penicilinazën prodhimin e presione rezistent ndaj Amoxicillin. Pas marrjes së antibiotik në të, pothuajse tërësisht dhe shpejt absorbohet nga stomaku (93%). Plazma gjaku përcaktohet nga përqendrimi maksimal brenda 2 orësh. Substanca aktive Flemoksyn Solutab ® amoksotsilin, ajo është e mirë i lidhur për proteinat e gjakut, kështu që hyn në thellësi në organet shumë, indeve, lëngjeve të trupit: në biliare, gëlbazë, mukozës, intraokular dhe lëngut amniotik, indeve të eshtrave.

Por në lëngun cerebrospinal, përqendrimi i saj nuk është i madh, është vetëm 20%. Aplikimi Flemoksyn Soljutab dhe Administrimit Antibiotik është përshkruar në brendësi, ajo është e rekomanduar për të marrë ushqimin në kohë ose pas saj. Tabletë mund të përtypur, tretur në ujë, të ndarë në pjesë. Të gjitha këto metoda nuk ndikon në absorbability e drogës. Dozimi varet nga ashpërsia e sëmundjes, moshës së pacientit. • Sëmundjet infektive-inflamator që ndodhin butë për të moderuar ashpërsia: - Fëmijët më të vjetër se 10 vjet dhe të rriturit. Antibiotik është marrë dy herë në një mg ditë 500-750 ose 350-500 mg tri herë me radhë.

- Fëmijët 3-10 vjet. Dy herë në ditë në 375 mg, tre herë ose 250 mg. - Fëmijët e moshës 1 deri në 3 vjet. Dy herë në ditë ose 250 mg tri herë 125 mg. • përdorues zyrtar i drogës deklaroi se trajtimi i infeksioneve të rënda, proceset infektive dhe inflamatore në vende të paarritshme (otitis, lezionet e kockave) - dozimit të përdorura është i njëjtë, vetëm e rekomanduar antibiotik trefishtë. • Sëmundjet kronike infektive dhe inflamatore, infeksionet e përsëritura, kurs i rëndë i procesit tri herë antibiotikëve rekomanduara në shkallën prej fëmijëve të 60 mg / kg peshë trupi në ditë, të rriturit - 750 mg ose 1 oz.

tri herë në ditë. • gonorrea pakomplikuar. Doza e rekomanduar e vetme e antibiotikëve (3 gram), kombinim i detyrueshëm me probenecid. Indikacionet Flemoksyn Soljutab, contraindications për përdorimin e saj Indikacionet: Të gjitha infeksionet, inflamacion, të shkaktuara nga patogjenë antibiotik-sensitive - sëmundje të frymëmarrjes (pneumonia, faringjit, grykët), sistemit urogjenital, traktin gastrointestinal, infeksionet e indeve të buta dhe të lëkurës. Contraindications. Intolerancën individ Amoxicillin komponentët e tij. Ose antibiotikët tjera (penicilinat, cefalosporinat, karbenepenemy), si dhe një alergji e mundur kryq.

Me antibiotikut kujdesshëm parashikuar për leuçemisë limfocitike, mononukleozë infektive, sëmundje të traktit gastrointestinal (koliti ulcerativ), veçanërisht të dështimit të veshkave. Shtatzënia, LA