Faktorët në zgjedhjen e një partneri për martesë


Çiftet Arsim dhe martesa ngjarje më e rëndësishme në jetën e gjithsecilit. Por si do njerëzit të zgjedhin partnerin e tyre të jetës, pse ne preferojnë një person në një tjetër dhe indiferent, siç ka në jetën tonë, partnerin tonë të martesës? Ndoshta zgjedhja është e bazuar në ngjashmërinë emocionale mes dy njerëzve? Ose zgjedhja e shtyjnë emocione, ekzistencën e mërkurë, mënyrën e jetesës, nivelin e prosperitetit? Këto janë pyetjet shkencëtarët janë duke u përpjekur për të gjetur përgjigje për shekuj. Megjithatë, vetëm një përgjithësim të rezultateve të hulumtimit të tyre ishte pranimi se zgjedhja e një partneri për martesë - një pyetje shumë më e vështirë se sa duket në shikim të parë.


Konsiderojnë këto faktorë të njëjta në zgjedhjen e një partneri për martesë. Çift Formimi Para se të bashkëshortëve u bërë, bashkëshortët e ardhshëm janë dy periudha. Ata mund të përshkruhet si periudhë paramartesor (Marrëdhëniet para se vendimi për t'u martuar) dhe peredshlyubnyy (para martesës). Këto periudha janë shumë të rëndësishme për formimin e çifteve. Ekziston mendim i fortë se burimi i vështirësive në marrëdhëniet familjare dhe divorc hershme, shpesh zgjedhja e caktuar e partnerit, në rrotull paramartesor dhe periudhë peredshlyubnyy dhe vendim të nxituar për t'u martuar. Marrëdhëniet b paramartesore tre faza: faza e parë çifti i parë u takuan njëri-tjetrin.


Ato përbëhen përshtypje të parë dhe të opinionit në lidhje me paraqitjen e një tjetër, mendjes së tij, aftësia për të sillen në shoqëri. Në këtë periudhë ka perceptim dhe vlerësim cilësitë e tyre. Njeriu vendos nëse tiparet e personalitetit dhe karakterit të tij që të jetë tërheqëse për një person tjetër. Në fazën e dytë të vazhdojë të forcojë njerëz ose që kanë marrëdhënie apo të kuptojnë se ata kanë pak të bëjnë dhe të ndaluar ata. Nëse përshtypje pozitiv i parë i njëri-tjetrit, e cila u ngrit në fazën e parë është zhvilluar, përveç këto janë vlerat shpirtërore, qëndrimet pa probleme të kalojnë në fazën e tretë.

Psikologët fazë të tretë të thirrur rol fazë. Në këtë fazë është e kontrolluar nëse shprehja e personalitetit të një tjetër pritjet e dëshiruara. Pa dyshim, ka çifte që martohen me impuls të përbashkët të dëshirës, ​​pa asnjë hezitim dhe duke iu bindur vetëm ndjenjat. Megjithatë, shumica e partnerëve të ardhshëm të martesës me vetëdije dhe pa vetëdije të vlerësojë avantazhet dhe disavantazhet e të tjera, duke u përpjekur për rolin e partnerit të përhershëm të martesës atij personi. Ata peshojnë me kujdes të gjithë "pro" dhe "kundra". Vetëm pas marrjes së vendimit të përbashkët përfundimtar. Shumica e njerëzve nuk mund të shpjegojë saktësisht pse ata si një të tyre të zgjedhur, pse me ata vendosin të lidhin jetën e tyre.

Psikologët identifikojë pesë faktorë që janë të bazuara në aspektet kryesore të jetës. Këta faktorë ose ndeshje apo jo në çift të martuar në të ardhmen. Këta faktorë ndikojnë në zgjedhjen e partnerit të martesës: fizike, financiare, kulturore, seksuale, psikologjike. Secili nga partnerët e shkallës natyrshme apo një tjetër secili prej këtyre faktorëve. E para është një faktor fizik. Ai do të thotë (fizike) avantazhe të jashtme dhe disavantazhet partner. Ata vënë re menjëherë. Menjëherë ju mund të shihni ngjyrën e flokëve, syve, formë hundë, lartësi, etj D. I llogarisin se personi që ju pëlqen apo jo. Burrat e vënë këtë faktor në radhë të parë, dhe për femrat kjo nuk do të luajë një kritik.

Meshkujt priren të zgjedhin të martohen bukurinë me këmbë të gjata formë të hijshme dhe fytyrë të bukur dhe bukurinë e jashtme për gratë burrat nuk janë veçanërisht të rëndësishme. Faktori i dytë - material. Është e rëndësishme më shumë për gratë sesa për burrat. Dëshira për t'u martuar me një burrë të pasur shtrihet nga kohët e lashta, me marrëdhëniet fisnore. Atëherë gruaja zgjodhi një partner të fortë për të ardhmen mirëqenien dhe për të mbrojtur fëmijët e tyre. Faktori kulturor në kohën tonë nuk është aq e rëndësishme si në të kaluarën e afërt. Ai nuk është i motivuar nga mungesa e kulturës, dhe atë në mënyrë të konsiderueshme rritjen e tolerancës për kulturat e tjera.

Më parë, përzierjen e kulturave dhe feve të ndryshme mund të shkaktojë konflikte serioze, ai është partner i tillë një martesë mund të marrë së bashku edhe së bashku dhe për të rritur fëmijët. Faktor Sexy mashkull vënë në një vend fizik. Seksualiteti i grave është i treti i zgjedhur. Vlerat e këtij faktori është zbresë në sfond me partnerët e moshës. Çfarë ata janë më të vjetër, më pak të sigurojë marrëdhënie seksualiteti partnerin e tij. Kohët e fundit, megjithatë, ky faktor nuk ishte aq e rëndësishme. Kjo është sjellje e lirë mbizotëruese në shoqëri dhe aftësinë për të marrë anën e humbur. Gjithashtu vërehet se çiftet që kanë jetuar së bashku për më shumë se pesë vjet, duke filluar të paguajnë marrëdhënie seksuale më shumë vëmendje nëse e bërë për kohën e humbur.

Faktori psikologjik është konsideruar më e rëndësishme, por edhe më e pamundur. Çdo njeri është duke kërkuar për idealin e tij, por e gjeti të pamundur. Nuk ka njerëz që plotësisht të përmbushur dëshirat tona. Diçka duhet të jetë i gabuar. Por psikologjia e njeriut është e rregulluar në mënyrë që ajo subconsciously mund të zëvendësojë një partner të humbur në dinjitetin e të tjerëve. Pra duket vendimi për t'u martuar Le të mos ideal, por plot avantazhe të tjera për të jetuar me një person të tillë do të jetë i përshtatshëm dhe të rehatshme. Sidomos me aftësi të zëvendësuar një preferoj njerëzit e tjerë mund moshën e rritur. Kjo aftësi vjen me moshën dhe përvojën. Në sfond para se të nisen tipare të rëndësishme dhe vjen një i ri, me të vërtetë e rëndësishme për bashkëjetesën e përbashkët e dy njerëzve të ndryshëm.

Këtu ata janë zgjedhje e veçantë e një partner të martesës sot. Dhe siç e dimë kohët po ndryshojnë gjatë gjithë kohës ... Svetlana,


Lini ju lutem komentin tuaj poshtë! Është e rëndësishme të dini opinionin tuaj!