Komplikimet nga gripi te fëmijët


Në foshnjat e gripit të konsiderohet një sëmundje shumë serioze. Megjithatë, shumë moms dhe baballarët nuk mund të imagjinohet se sa e rrezikshme atë dhe të bëjnë atë në një numër të sëmundjeve të tilla si SARS dhe ARI. Kjo sigurisht që është e kuptueshme. Në fund të fundit, ne të gjithë u përdorur në një farë mase për të shpërthimit të gripit në vjeshtë dhe dimër. Por përbuzje për sëmundjen nga mjekët dhe prindërit mund të çojë në komplikacione nga gripi që fëmijët do të bartin pasoja të rënda. Komplikimi më i zakonshëm nga gripi në foshnje është otitis media. Kjo mund të jetë për shkak të karakteristikave anatomike dhe fiziologjike që janë karakteristike për foshnjat.

Çdo ftohjet si hundë i lëngshëm running, si rezultat mund të shkaktojnë sëmundjet e veshit të mesëm. Jo për të përmendur gripit që ky rajon "mban në shënjestër." Komplikime të tilla si otitis media, shpesh provokon ankth forcuar fëmijën. Të pakta mund të qaj, të kërcejnë deri në mënyrë dramatike, fshij kokën në jastëk, prekje dhe zeroja gjilpërës, dhe e keqe thith gjoksin. Në fëmijët më të vjetër shpesh i jep një të komplikimeve të gripit si sinusit. Në fëmijën shfaqet dhimbje koke të rënda. Megjithatë, duke pasur parasysh se fëmija nuk mund të them se ai është kreu i lënduar, ai mund të shohë vetëm telashe e tij.


Sinusit shoqërohet gjithmonë nga rritja e ftohtë. Shpesh ka një sinusit fëmijë kur gripi me sa duket ka kaluar. Një nga ndërlikim më të rrezikshme është pneumonia. Ajo mund të gjendet në një fëmijë të çdo moshe. Ajo duhet të them disa fjalë për gripin A / H1 / N1. Kjo është pneumonia më i rrezikshëm në zhvillim. Në rastin e florës bakteriale mund të zhvillohet në çdo kohë. Pneumonia mund të zhvillohet menjëherë ose ngadalë, pothuajse duke i dhënë përkeqësimin e gjendjes së përgjithshme për një kohë të gjatë. Është ky që është më i rrezikshëm. Pra, nëse një fëmijë i vogël është i sëmurë me grip, është e rëndësishme për kontroll mjekësor.

Prindërit mund të përcaktojë crumbs përkeqësim në temperaturë të lartë është mbajtur për një kohë të gjatë ose një rritje të papritur në temperaturën e trupit. Në total mund të jetë gulçim (fëmija merr frymë më shumë apo më të rënda). Shpesh i shoqëruar pneumoni nga kollë rritje kur fëmija nuk mund të nxjerr me kollë. Ka raste të sistemit nervor. Ky rrezik i mundshëm nuk e di të gjitha moms dhe baballarët. Prandaj, është e nevojshme për të të treguar në lidhje me të. Virusi i gripit është shumë toksik. Nga kjo vuan sistemin nervor. Shumica e fëmijëve vuajnë nga kjo për shkak se sistemi i tyre nervor ka pjekuri të mjaftueshme.

Pra, nëse crumbs ndonjë problem, të tilla si tronditje të rëndë apo trauma, pastaj mami dhe babi duhet të dyfishojnë vëmendje. Për shkak të ndikimit të gripit në sistemin nervor duke shkaktuar dhimbje koke, të vjella, vjellje, ndjeshmëri të lehta, dhe dhimbje në shikimet. Pra, në qoftë se fëmija të vjella rritur, ka pasur një përgjumje, konvulsione dhe humbur vetëdijen, ne duhet të telefononi menjëherë mjekun.
Si për të shmangur ndërlikimet e gripit? Veproni në përputhje me pjesën tjetër krevat, ndiqni udhëzimet mjeku juaj përshkruara ata për të pirë ilaçet, duke plotësuar ilaçet e tyre tradicionale. Simptoma të gripit karakteristike të ndryshme. Fëmijët e ndryshme ata mund të shprehet në mënyra të ndryshme.

Megjithatë, kjo sëmundje duhet të trajtohet me kujdes. Nëse keni menduar se fëmija përkeqësuar gjendjen, thirrje mjekun tuaj.

Mos harroni se shumica e temperaturës është rreth 4-5 ditë. Atëherë ajo duhet të kthehet në normale. Valët e përsëritura të temperaturës, në shumicën e rasteve tregojnë pamjen e komplikimeve. Për të mësuar se si për të trajtuar ndërlikimet nga gripi janë shkruar në këtë site. Dhe sigurisht, është më mirë që gjatë veshjes garzë fashë për të shmangur kontraktuese gripit, dhe pastaj sëmundje dhe komplikime nga kjo nuk do! Alexander,