Kushtet e ruajtjes së shëndetit të njeriut


Kujdes Term - përfaqësojnë përgjithësi, një fizike, mendore dhe sociale mirëqenien plotë, mungesën e ndonjë sëmundje apo paaftësi. Sot në vend, ne do të flas me ju në lidhje me ruajtjen e shëndetit, e di se në çfarë baze përcaktohet dhe çfarë faktorë ndikojnë atë negativisht. Shenjat e shëndetit të njeriut: Rezistenca ndaj faktorëve që ndikojnë negativisht në gjendjen e përgjithshme; Mungesa e devijimeve nga norma mesatare e rritjes dhe zhvillimit; Mungesa e devijimeve nga funksionet mesatare normë të të gjitha organeve të trupit; Prania e forcave, aftësive; Mungesë e sëmundjeve ose ndonjë defekt të zhvillimit; Prania e qëndrimeve të larta morale dhe të vullnetshëm, vlerëson motivimin e tyre; Pajtueshmëria me standardet e një jetese të shëndetshme.

Në përgjithësi, këto karakteristika sugjerojnë një, formë aktive të qëllimshëm të sjelljes me të cilat është e kursimit dhe mbështetje të vazhdueshme standardet fizike dhe mendore. Përkufizimi i një jetese të shëndetshme përfshin: regjim normale, të balancuar të punës dhe pjesës tjetër. Punës është baza për të pasur jetë, të plotë, të shëndetshëm. Si i punës mendore dhe fizike ka një efekt i dobishëm për sistemin nervor, kardiovaskulare, kockave, indeve të muskujve, të gjithë trupin. Punës - ky lloj i trajnimit trupin dhe mendjen tonë. Siç tregohet nga studimet e shumta, shumë njëqindvjeçarëve të gjata dhe punë produktive për jetën.


Ju nuk mund të shmangë stresin, lodhje trupi. Vëzhgoni mënyrën e saktë të punës. Për të ruajtur shëndetin, ju duhet të mësojnë për të ndarë forcat e tyre kur kryerja e çdo lloj veprimtarie, si fizike dhe mendore. Për shembull, një uniforme, mënyra e rregullt e punës, me periudha të detyrueshme pushimit, shumë më produktive, më e dobishme se periudha të gjata joproduktive, ndryshimit dhe orar të ngjeshur të nxitojnë. Puna Uniform ose i qetë kohën e lirë - kushtet e nevojshme shëndetësore. Relax në fund të ditës, nuk do të thotë një gjendje të pushimit të plotë.

Kalim kohe pasiv është e mundur vetëm me lodhje shumë të madhe. Në raste të tjera, që duhet marrë parasysh natyrën e punës, ku përmbahen në "kontrast" parimit të zgjedhjes pushime. Gjumë të shëndetshëm Ruajtjen e shëndetit për një kohë të gjatë, nuk është e mundur pa funksionimin normal të sistemit nervor. Për ta bërë këtë, gjumë çlodhës. Njerëzit kanë nevoja të ndryshme për një natë pushimi. Normë për të fjetur një natë të plotë-it është konsideruar të jetë 08:00. Mungesa sistematike e gjumit mund të çojë në mosfunksionimin e sistemit nervor për të reduktuar tonin e përgjithshme të trupit, përkeqësim të aftësisë së kufizuar.

Kështu ka nervozizëm, lodhje. Për të krijuar kushte për një të plotë, gjumë të mirë, të ndaluar të gjitha punët të paktën vetëm 1.5 - 2 orë para gjumit. Të jetë i sigurt para se ju duhet të hedh në dhomë, fik të gjitha dritat për të siguruar heshtjen. Veshje për të fjetur duhet të zgjidhet hapësirë, nuk pengon qarkullimin. Ajo do të jetë e dobishme për të mësuar të përmbahet, të shkoni në shtrat në të njëjtën kohë. Forcim i trupit Forcim - një kusht i domosdoshëm për një mënyrë jetese të shëndetshme. Për të ruajtur shëndetin e të shkëlqyer, procedurë kalitje duhet të kryhet në fëmijërinë e hershme.

Mënyra më e lehtë është kalitje banjot e ajrit. Kjo është një parandalim i madh ngjarje e gripit dhe ftohjet. Trajtimit të ujit gjithashtu ngurtësojnë trupin, forcimin e sistemit nervor, efekte të dobishme në zemrës dhe enëve të gjakut. Banje, not normalizimin e tensionit të gjakut, të përmirësuar metabolizmin. Në verë ajo është më mirë për trajtimin e ujit jashtë shtëpisë. Ata janë më të dobishme pas ushtrimeve të mëngjesit. Ushqim Ka kërkesa të caktuara që nuk duhet të lënë pas dore. Ushqim është duke marrë një person duhet të jetë e ndryshme. Ajo duhet të përmbajë vitamina të nevojshme, minerale, kanë vlera ushqyese.

Overeating (si kequshqyerja) është e papranueshme sepse ajo të çon në trashje. Intervalet midis vakteve nuk duhet të kalojë 5-6 orë. Mbani në mend se më e shëndetshme e dietës duhet të jetë darkë, dhe më e lehtë - darkë. Lëvizja dhe sporti Konservimi dhe përmirësimin e shëndetit të njeriut -
ajo kërkon aktivitet të mjaftueshëm fizik. Sport ushtrime që operojnë në grupe të ndryshme të muskujve që janë të dobishme për të gjitha sistemet e trupit të njeriut, të ndikojë në të gjitha organet dhe sistemet.
Sport - të kontribuojnë në parandalimin e sëmundjeve, sidomos e kombinuar me forcim. Ka disa faktorë të rrezikut e Sëmundjet e ndryshme.

Kjo - mbipeshë, të varfër, të ushqyerit e dobët, mungesa e ushtrimit, nervor, stresi mendor, abuzimit të alkoolit, pirja e duhanit. Për të shmangur dobësimin e shëndetit të tyre dhe për të parandaluar shfaqjen e sëmundjes, ju duhet të përpiqet të dini si përreth dhe të jetë në harmoni me vetveten. Për të ndryshuar jetën tuaj, të shpëtoj të sëmundjes, ju duhet për të ndryshuar mendimet tuaja dhe gjithashtu disa zakone. Nëse marrëdhënia e prishur mes shpirtit, mendjes dhe zemrës është lodhje mendore, vitalitet më e ulët. E gjithë kjo çon në imunitet të reduktuar dhe trupi humb mbrojtjen e tij kundër depërtimit të patogjenëve.

Cheers! Svetlana,