Çfarë më mirë për të rriten fidane në shtëpi


Nuk ka sezon pushimi është i plotë pa cirk për farë rritje, e cila është përdorur më vonë si material fidanor për shtretër në terren të hapur. Çdo tifoz i klasave të kanë prodhuar gjatë vet të veçantë, teknologjinë e saj për fidane të forta të qëndrueshme. Në veçanti, ajo ofron dhe çfarë mënyra më e mirë për të rriten fidane në shtëpi në pranverë, e cila është enë. Tanke tradicionale për fidanëve të rinj supozohet kuti dhe pots, gjithashtu ka shumë mjete nuk krejt konvencionale, paraqitja e të cilit u bë i mundur nga inteligjenca e popullit. Për shembull, përdoret me sukses në këtë enë të cilësisë letër nga qumështit.

Pse preferoni? Vetëm të them se arka qumësht, kuti kartoni të vogla nga lëng dhe gjëra të tilla si që janë të përshtatshëm, mbi të gjitha, e tij një-kohë, duke lejuar jo veçanërisht kujdesin për ruajtjen e enë. Por në të njëjtën kohë është edhe Disavantazhi kryesor i tyre - çdo vit për të grumbulluar një sasi të madhe të mbeturinave të letrës nuk është i përshtatshëm, dhe jo çdo grua për të ardhur në kushtet me mizëri e mbeturinave. Pra, e përdorin këtë metodë, ne nuk do të rekomandojë. Megjithatë, në qoftë se ju ende të vendosë për të marrë atë, mos harroni për të siguruar pjesën e poshtme të një paketë kartoni vrimë të vogël për kullimin e ujit për ujitje.


Pots si kontejnerët për fidanëve kanë një numër të avantazhe të padiskutueshme. Para së gjithash, materiali nga i cili ato janë bërë lejon të ujit dhe ajrit trajtim që mund të konsiderohet optimal për fidanëve të shumë bimëve. Në anën tjetër, lejon përdorimin e pots të bëjë pa një procedurë të tillë potencialisht të rrezikshme për fidane si ata të vini, pas së cilës në mënyrë të konsiderueshme rrit probabilitetin e goditur të gjitha llojet e rrënjëve të rinj të kalbet dhe sëmundjeve të tjera. Përveç kësaj, com toka, i formuar rreth sistemit rrënjë, mbjell fidane transplantin në terren mbron kundër lëndimeve, duke e çuar atë shumë më të shpejtë dhe më të suksesshme përshtatur për permanent.

Është e rëndësishme për të zgjedhur saktë në formë dhe tenxhere vëllim, si dhe për fidanë të ndryshme nevojë për kushte të ndryshme. Prandaj, fidane lakër, për shembull, për të zgjedhur pots rrumbullakëta 6-8 cm i gjatë. Për onions janë pots më të përshtatshme me një diametër prej 4-5 cm qafës Por fidanë e trangujve, pumpkins apo kungull rritur më e mirë në tenxhere katror, ​​anë e së cilës 6-8 cm Në të gjithë këtë, fidane në tenxhere ka një pengesë -.. Duke vënë një pjesë të madhe Numri i pots kërkon një shumë hapësirë, që nuk është gjithmonë e mundur për të gjetur një shtëpi. Duke pasur parasysh se fidanë shkallë të kërkojnë një shumë të lehta dhe mundësisht vendin e tyre në windowsills anën e ndritshme të shtëpisë.

Kjo është hapësira e përkryer është shumë i kufizuar dhe do të vendoseni në numrin e kërkuar të fidanëve nuk mund të jetë e lehtë.
Prandaj është shumë e popullarizuar në mesin cirk janë bërë për fidane, sepse përdorimi i tyre mund të ruani në mënyrë të konsiderueshme hapësirë. Është e lehtë për të lëvizur nëse është e nevojshme. Më parë, ata janë bërë nga pika, kështu kuti për fidanëve jashtë të rënda, duke krijuar vështirësi në transferimin e tyre. Por tani problemi është eliminuar, siç është kuti më të zakonshme plastike për fidanëve. Praktikisht e vetmja pengesë është nevoja për të marr kuti që jo çdo fabrikë është në gjendje për të lëvizur pa humbje.

Në këtë drejtim, një kombinim i mirë i pronave pots pozitive dhe kutive të përfaqësojnë një kaseta të posaçme plastike për fidanëve. Rritje lakër në shtëpi në kaseta shumë kompakte lejon për të vendosur një numër të madh të fidanëve në një zonë të vogël dhe në të njëjtën kohë, të sigurojë temperatura dhe lagështia kushtet, shumë të ngjashme me kushtet e fidanëve në rritje në tenxhere.

Sot, industria prodhuar një numër të madh të kasetë plastike që ndryshojnë në numrin e qelizave dhe të madhësisë së tyre - shuma varion nga 16 në 60-70 ml. Kështu që ju mund të gjeni lehtësisht një enë të përshtatshme për mbjelljen e pothuajse çdo kulture kopsht i vonuar selino lakër.

Peter,