Fëmija ka një temperaturë dhimbje stomaku është i lartë


Dhimbje barku, nuk është ankesa më e zakonshme në fëmijë. Është e rëndësishme të kujtoni që kjo nuk është gjithmonë simptomat e dhimbshme të lidhura me sëmundjen e zgavrën e barkut. Ndonjëherë ajo është mjaft manifestim tjetër i patologjisë, përveç mund të shoqërohet me ethe. Nënat shpesh përmes injorancës ose rënie harresës nëpërmjet këtij momenti të vëmendjes. Ndërkohë, kur dhimbje stomaku e fëmijës, temperatura e lartë duhet të marrë masa urgjente. Për shkak se këto simptoma nganjëherë një manifestim i patologjisë serioze, në disa raste kërkon kirurgji. Më poshtë janë vendi kryesor i sëmundjes, të cilat mund të shkaktojnë dhimbje barku me ethe çastit.

Çfarë arsyesh mund të shkaktojnë dhimbje të barkut dhe temperaturë të lartë trupore në një fëmijë? Sëmundjet e barkut: • apendiksit akute. Fotografia klinike varet nga mosha e fëmijës, më të rinj se është, simptomat më pak të theksuara të sëmundjes. Apendiksit akute është më e zakonshme në fëmijë të moshës 9 dhe 12 vjet, simptomat janë të njëjta si në të rriturit. Në lidhje me fëmijët, simptomat që ata janë shumë të varfër. Në ballë të dehjes së përgjithshme. Fëmijët bëhen me humor, i fjetur refuzojnë për të ngrënë, mund të përsëritet vjella, diarre. Temperatura e trupi nuk është subfybrylytet lartë (37,0-37,5 C).


Dhimbje barku lokalizuar në rajonin e kërthizës, natyra nuk është shprehur. • peritonit streptokokut - një patologji të rënda, nëse jo duke siguruar fëmijët me kohë ndihmë mjekësore vdesin brenda 2-3 ditësh të fillimit. Më të ndjeshëm ndaj vajzave të sëmundjeve të moshës 3 deri në 5 vjet. Shkaku i infeksionit është rrjedha e limfatike dhe / ose gjak në zgavrën e barkut. Debutimin e mprehtë, fjalë për fjalë për orë të përkeqësuara gjendjen e fëmijëve, të bëhet shumë e vështirë. Fever hektycheskaya (35,0-40,0 C) rezistente vështirë të antipyretics do të thotë. Dhimbja nuk siguron, shpesh të lokalizuara në bark të ulët, të paktën ata mund të jenë derdhur në të gjithë barkun e tij.

Ka stools me një erë faull. Karrige Color - të verdhë-gjelbër. Simptomat e dehjes shqiptuar fëmijët e ngadaltë, psherëtimat, ngjyra e lëkurës me një nuancë pak gri. Në fytyrën e të gjitha shenjat e shtetit septik. • diarre (sëmundje akute intestinale) gastrointestinal trakt, gastroenterit, enterit, kolit. Ato mund të shkaktojnë dizenteri dhe E. coli, strepto dhe / ose Stafilokoket dhe mikroorganizmave të tjera që mund të transmetohen përmes rrugës fekal-orale. Temperatura e trupit rritet, ajo shifra mund të ndryshojnë nga subfibrilnaya në shumë të lartë. Dhimbje të barkut mund të jetë i shpërndarë ose e lokalizuar përreth kërthizës.

Karrige të lëngshme, ngjyra e saj dhe prania e papastërtive (e gjakut, mukusit, gunga nuk janë tretur ushqimin) varet nga patogjen. Nëse foshnja është e vogël, nuk do të pi shumë, dehidratim ndodh shumë shpejt. Prandaj, trajtimi më herët është filluar, shërim të shpejtë. • akute pyelonephritis. Dhimbje barku i intensitetit të ndryshme, të vendosura në pjesën e poshtme dhe në fitojnë mesit. Nuk ka stools të lirshme të shpeshta, shenjat e dehjes, urinim të shpeshtë të dhimbshme, ethe. Patologji nuk barkut: • grykët akute apo dhimbje të fytit. Mes temperaturë e lartë e trupit mund të jenë dhimbje colicky barkut, nganjëherë aq të rënda që fëmijët mund fjalë për fjalë "për të dhënë e votimit."

Kjo është për shkak të reagimit të indeve limfoid e të gjithë organizmit ndaj agjentit infektiv dhe një rritje në nyjet limfatike intraperitoneal. Ka raste lezione appendicular kockave, ndërsa këto dy sëmundje të shkoj "dorë për dore". Një fëmijë mund të veprojnë tryezë. • sëmundje akute infektive, SARS, fruthi, ethe flakë të kuqe, difteria, infeksion adenoviral. Shkaku i dhimbjes është në rritje nyjet limfatike intraperitoneal. Në këtë rast, përveç ethe, dhimbje stomaku, ka shenja të infeksionit primar, skuqje të lëkurës, kataral, hundë i lëngshëm. Natyra e dhimbjeve të barkut mund të imitoj sulm akut apendiksit, ata janë të vendosur në hotelin e djathtë të ulët bark.

Temperaturë të lartë e trupit. Komplikim i përbashkët i fruthit është një apendiksit lopë, pastaj të sigurojë trajtim kirurgjik. • pneumoni akute. Në këtë stomak patologji dhemb një fëmijë, dhimbje intensifikuar gjatë frymëzim. Kjo është