Donatorët embrioneve lopë dhe marrësit droga


Sot, është e rëndësishme që të vazhdojë të luajë një përzgjedhje të gjedheve me bioteknologjisë. Siç e dini, bagëti - specie Singleton gjitarësh. Që është, një lopë, në të mirë, mund të lindë një viç në vit, ndërsa vezore e saj përmban dhjetra dhe nganjëherë qindra e mijëra të qelizave embrion papjekur që janë me pishinë të madhe gjenetike. Bioteknologjia moderne mund të zgjidhin këtë problem duke përshpejtuar riprodhimin e bagëtisë. Ai përdor embrion të kafshëve. Në këtë artikull unë do të flasim për këtë faqe interneti një metodë moderne të riprodhimit të përshpejtuar të racave të vlefshme të bagëtisë.

Unë do të ju them se kjo është një donatorët embrioni lopë dhe marrësit, përgatitjet për këtë. Thelbi i kësaj metode është se embrionet rrjedhin nga femrat fekonduar artificialisht. Përparësia kryesore e kësaj metode është se pasardhës femër çelur NO kafshë donatorëve dhe pranuesi është i veçantë, kështu që, për lopë në vit nuk mund të merrni një viç. Donatorët në këtë rast - mosha e lopës sluchnoho të ketë një vlerë të lartë të mbarështimit. Ata janë një burim i embrioneve rrjedhin nga superovulation dhe mbarësimit të prodhuesit dem spermës. Marrësit - lopë jo si produktive të përdorura për kryerjen e embrioneve të gatshme.


Efikasiteti i embrionit varet nga sa mirë donatorëve dhe marrësit të zgjedhura. Përzgjedhja e donatorëve për transplant Gjëja e parë që të shikoni për kur zgjedhjen e një donator - një produktivitet lopë qumështore. Ajo duhet të jetë 50-60% më shumë se standardi e race dhe qumështit yndyrë - 20% ose më shumë.
Në varësi të qëllimeve, numri i karaktereve të kapur mund të rritet. Për shembull, e jashtme, përshtatshmërinë për mjelje makine, proteina qumështi, etj Përveç gjenotip të vet, vlera edukate donatorëve duhet të konfirmohet paraardhësit e produktivitetit. Kafsha duhet të dihet prejardhja, i konfirmuar në mënyrë të dokumentuar të sistemeve të grupit të gjakut.

Në përgjithësi, donatorët janë refuzuar ose laktyruyuschye lopë, mosha e të cilëve varionin prej 4 deri 8 vjet, pesha - 500-650 kg, japin të dhënit gji më i lartë - jo më pak se 7000 kg përmbajtje yndyrë qumështi i më shumë se 3.7%. Organet Riprodhues i donatorëve ka asnjë faktor më pak i rëndësishëm në zgjedhjen. Sepse kafshët janë përzgjedhur përmes vëzhgimit vetëm 2,5-3 muaj pas pjelljes dhe pas ekzaminimit klinik të veçantë. Në një donator drejtpërdrejtë embrionet mund të ekstrakt deri në 5 herë në vit. Përzgjedhja e marrësve për transplantim Lopët 16-18 muaj 390-400 kg peshë trupi mund të përdoret si përfituesit.

Dhe zgjedhja nuk është konsideruar vlerë edukate e femrave. Mëshqerra me peshë trupi më pak se 390 kg nuk janë të rekomanduara. KP mund të jetë kafshë klinikisht të shëndetshme me organet e mirë-zhvilluara brendshme dhe të jashtme seksuale dhe ciklit seksual të parametrave normale fiziologjike. Gjatë përzgjedhjes duke përdorur metodën e zorrës së trashë shqyrton vezoret dhe mitrës e marrësit: ata duhet të jenë të vendosura në rajonin e legenit. Qafën e mitrës duhet të shënohet qartë me një diametër prej 2.5 në 3.0 cm në gjatësi 7-12 cm. Të vezoret duhet të jetë e rrumbullakët ose ovale dhe të ketë një qëndrueshmëri të trashë.

Pas trajtimet e nevojshme veterinare, zgjedhja e lopëve transplant të donatorëve dhe pranuesi embrio mund të përdorni 3 javë. Për çdo marrësit e donatorëve duhet të jenë të përgatitur 5-6. Lopët e përzgjedhura duhet të hani në mënyrë adekuate. Me të ushqyerit joadekuat, dietë të paekuilibruar dhe të elementeve të tjera jetësore, si dhe përdorimin e foragjereve me cilësi të ulët është një çrregullim metabolik, duke rezultuar në induksion e efikasitetit superovulation, cilësisë dhe embrioneve rrjedhin prizhivlyaemost reduktuar në mënyrë të konsiderueshme. Çdo vit në vendin tonë prodhon më shumë se 10 000 embrioperesadok.

Sa për të ardhmen, është planifikuar për të marrë të paktën 25-30.000. Viçat një vit dhe një metodë e transferimit të embrionit. Sipas ekspertëve, në të ardhmen e afërt, kjo metodë do të çojë në një ndryshim rrënjësor në riprodhimin dhe përzgjedhjen e bagëtisë. Droga përdoret për sinkronizim dhe ciklet e stimulimit seksual Serum Mares gjakut mëzat e fituara nga gjaku i marrë nga 40 Mares, 100 ditëve të shtatzënisë. Medikament administrohet herë. Serum Gonadotropin liruar ampula industriale mbushur. Merrni atë si Mares serum mëzat. Substancë Gonadotropin korale prodhuar nga gratë menopauzës gjëndër hipofizë.

Produkti është përgatitur nga urina e tyre. Gjëndër-stimuluese hormon hipofizës - përgatitje pastrohet rrjedhin nga kafshët shtëpiake hipofizë. Rinat Abdrahimov,