Metodat moderne të trajtimit të drogës


Drejtimi në mjekësi, i cili ka qenë i studjuar efektet e drogës dhe trajtimet e varësisë të drogës, bëri thirrje për varësisë. Kjo shkencë është relativisht e re, dhe, në thelb, ajo është një nga komponentët e psikiatrisë. E gjithë periudha e ekzistencës dhe të zhvillimit të saj është e përkushtuar në studimin e metodave të ndryshme të trajtimit për varësinë e drogës. Për fat të keq, jo të gjitha metodat moderne të trajtimit të drogës është efektive. Për shembull, një gabim i madh shkencë e re ishte se pacienti viduchuyuchy nga droga, ai ra në një vartësisë nga droga përdoren për trajtim. Prandaj, në varësi të një personi menjëherë ra në një tjetër.

Tani, ky gabim është marrë parasysh dhe nuk përpiqen për të përsëritur atë. Trajtimi i tanishëm është në thelb i plotë dhe është i bazuar në metodat e psikiatrisë. Të gjitha metodat e përdorura në varësisë kanë mbështetësit dhe kundërshtarët e saj. Disa konsiderojnë ata të dëmshme për njeriun. Dikush i sigurt se ata - e vetmja mënyrë e sigurt për të sjellë një person të kthehet në jetën normale. Metodat e trajtimit të drogës Duke përdorur drogë Më parë këtë metodë ishte mënyrat kryesore për të hequr qafe të varësisë. Megjithatë, shumë barna janë vetë të drogës dhe janë problematike. Ndryshimi drogës dështoi gjithashtu.


Pacienti ra në varësisë për atë shumë. Nëse ju ndryshoni drogë ata zëvendësohen fuqishëm. Kjo mund të jetë edhe më e rrezikshme se të drogës aktuale. Prandaj, të varur të reja, të varur në medikamente të forta. Hipnozë, sugjerim, frikësim psikologjik Këto metoda janë përdorur gjithmonë në lidhje me terapi të drogës. Me ndihmën e sugjerim dhe hipnozë droguar vnushalys mendimet e tmerrshme të vdekjes së tij në rastin e përdorimit të vazhdueshëm të drogës. Në fillim ajo ka punuar. Njeri ndaloi përdorimin e drogës në frikë vdekjen e tij. Por shpejt break-up dhe vuajtje nga mungesa e drogës në trup bëhet aq i fortë se personi bëhet edhe vdekja nuk është e tmerrshme.

E gjitha filloi gjatë. Presje Mjekësi Kjo është një metodë e diskutueshme dhe e rrezikshme. Immersing pacienti në këtë gjendje, psikiatër periodikisht përsërit një grup të komandave verbale të dizajnuara për të stimuluar refuzimin e mëtejshëm të drogës. Për fat të keq, ky trajtim është i njohur edhe si një dështim, nuk është efektive dhe e rrezikshme për shëndetin. Kirurgji Metoda më radikal i njohur për kirurgji të trurit. Në këtë rast, gjatë operacionit të hequr të ashtuquajturin "qendër kënaqësi". Kjo metodë është e njohur nga shumë si çnjerëzore. Pretendohet se kjo metodë personi më tepër dëmtuar se ajo shëron.

Gjithashtu, kjo metodë nuk ishte efektive si tjetri, dhe shumë e rrezikshme. Kur operacioni është përqindje shumë e lartë e vdekjeve. Përveç kësaj, hiqni kujtesës çaktivizoni disa zona të trurit, është e pamundur në parim. Receptorët ngjashme narkotik jashtëzakonisht të shpërndara. Një pjesë të ndryshme të trurit, duke përfshirë përgjegjësinë për mall për kënaqësi, e pasur me kuptim. Metoda më efektive dhe më të sigurta konsiderohet tani një ndikim psikologjik. Që nga varësia është një varësisë psikologjike, e trajtojnë atë në mënyrë më efektive metoda të përshtatshme. Trajtimi i hershëm është vënë në shënjestër punën me mall për drogë.

Sigurisht, ëndrra e çdo pacient - të bien në gjumë dhe zgjohen absolutisht i shëndetshëm. Për fat të keq kjo nuk ndodh. Periudha trajtim dhe është e angazhuar për zbatimin e tri objektiva kryesore të ndërlidhura: besimin se trajtimi i drogës i plotë mundshme Formimit.
Pas përvojës së droguar i cili vendosi për të marr ndihmën e mjekëve sugjeron ndryshe; Formimi i aftësive dhe përvojës jetë të shëndetshme pa drogë, madje në prani të varësisë; Formimi dhe konsolidimi i një dëshirë të fortë që të mos kthehen në përvojën e vjetër nuk kthehet nga droga. Sigurisht, një besim, por elokuent janë, kurrë nuk do të kthehet larg një droguar e hobi përvojë.

Prandaj, një qortimet besimit dhe porositë do të ndihmojë. Trajtimi konsiston në ndërtimin e hapësirë ​​të rehabilitimit në të cilën personi i varur merr një tjetër eksperiencë të re. Besim për të jetuar pa drogë rritet nga rimëkëmbjen e vërtetë dhe përvoja të tjera të varur personale. Gjatë stresit të rëndë psikologjike dhe fizike formuar aftësitë e matur jetës. Është shumë e vështirë, sepse mungesa e dozës së zakonshme të çon në paqëndrueshmëri fizike dhe mendore. Përveç kësaj, çdo punë mbi një forcohet nuk ndodh pa përvojave të forta emocionale. Në rrjedhën e trajtimit të drogës, pacienti formon bindjen se edhe nëse dëshira për drogë në prani të disponimin dhe gjendjen fizike, ju mund të bëni pa drogë.

Gjithashtu formuar dëshirën më të qëndrueshme për të mos kthyer në përdorimin e tyre. Pra, kemi biseduar për metodat e trajtimit të drogës që përdoren aktualisht në spitale. Për fat të keq kurë normat ndërsa i ulët, kështu që është më mirë për të kryer në terren parandalues ​​mbi rreziqet e drogës dhe të marrin masa për këto substanca nuk është supozim në shoqëri. Svetlana,


Lini ju lutem komentin tuaj poshtë! Është e rëndësishme të dini opinionin tuaj!