Kollë e thatë në fëmijët - Trajtimi


Kollë - shpesh një simptomë e sëmundjeve të frymëmarrjes në fëmijët. Shkaku i kollë - kollë mukusit stimulim receptor, gëlbazë, alergeneve, mikroorganizmave, organet e huaja. Në disa raste kollë është shkaktuar nga mekanizmat qendrore. Në fakt ajo është një organ mbrojtës refleks për qëllim trajtimin e hundës, tubave bronkial, trake. Kollitjes është dy llojesh - të thatë (pa pështymë) dhe të lagësht (me të ndarjes pështymë). Brenda këtë artikull ne do të flasim për kollë të thatë. Tradicionalisht, kollë e thatë - nuk është një problem dhe që kanë të bëjnë me të nuk është e vështirë. Kështu që shumë njerëz mendojnë, madje edhe kur është fjala për shëndetin e fëmijëve që është krejtësisht e gabuar në qoftë se kur është marrë asnjë veprim, ajo kërcënon zhvillimin e një numri të madh të komplikimeve në fëmijën.

Për kollë të thatë në fëmijët, trajtimin, shkaqet e saj rrënjë janë të ndryshme nga ato të të rriturve, kështu që le të shohin me ta së bashku. Arsyet për të cilat janë duke përjetuar kollë në fëmijët Arsyet që çon në shfaqjen e kollë të thatë në fëmijë një shumë, por ata duhet të dinë. Përveç kësaj, mjekësi është një gjë e tillë si pastrimin mukotseliarnyy. Çfarë ai do të thotë atë që shkakton kollën e thatë në fëmijë janë, unë do të postoj më poshtë. Shkaqet e kollë të thatë në fëmijët • Në radhë të parë janë proceset infektive vspalitelnye - fytit, faringjiti, sinuzit, grykët, SARS, tracheitis, pneumoni, kollë e mirë, dhe kombinimet e tyre të mundshme. • Vendi i dytë në shpeshtësinë e shkakton bronchospasm mund të jepet që ndodhin në kushte të tilla si astma, bronkit obstruktive, duke marrë një trup i huaj (fara, bizele, fasule) ose të lëngshme (me mbytjes).


• Vendi i tretë i takon zhvillimit të edemë në mushkëri, acarim pleural. Çfarë mukotseliarnyy pastrimin? Kjo nuk është asgjë si aftësia për të hequr nga trakti respirator 'shkaktojë kollë "(mikroorganizmave, organet e huaja, etj), me funksionimin normal të epitelit ciliar. Pastrimin keqfunksionim mukotselarnoho çon në thellimin e rrjedhjes së ndonjë sëmundje bronkopneumonare dhe zgjat shërim. Arsyet që çojnë në pastrimin mosfunksionim mukotseliarnoho: • Hyperplasia (rritje) në mukozën e pemës bronkiale nën ndikimin e inflamacion • ënjtje e shtresës së mukozës së pemës bronkiale (infektive, alergjike, dhe të tjerët.).

• Rritja e sekrecion (prodhimi) mukusit. • Rritja e viskozitetit të mukusit. • Prodhimi i reduktuar i surfactant (një përzierje e substancave aktive të parandaluar fërkimit alveolat gjatë frymëmarrjes). • bronchospasm. • Ngushtimi të njëjtin bronke kalibrit, bronchioles. • Disa kombinim nga arsyet e mësipërme. Të gjitha këto arsye unë i kam vetëm në mënyrë që të ketë ca udhëzime të qarta trajtim kollë e thatë në fëmijët. Trajtimi i kollë të thatë në fëmijët Trajtimi duhet të drejtohen në zbutjen e gjendjes së përgjithshme të fëmijës, duke hequr shkakun, duke reduktuar acarim të receptorëve kollë. Trajtimi emëron vetëm pediatër mund të duhet barna jo vetëm për kollë luftarake (antibiotikëve, agjentët desensitizing, etj) për trajtimin e kollë e thatë në fëmijët, në vijim droga : • Biokaliptol - shurup, i cili është i përshtatshëm për dozim shumë në fëmijët.

Ai u emërua në lehtësimin irrituese kollë, të dhimbshme. • geksapnevmin. Ajo qirinj ata kanë antitussive, antipiretik, veprim antimikrobik. • pakseladyn - shurup, përshkruara për trajtimin e kollës, një thatë dhe lagësht. • dyhidrohenotsytratpislya (pika). Ai ka aftësinë për t'u marrë me kollë të thatë dhe shkarkimin pështymë ndihmuar në lagësht. • Codeine - analeptik natyror, ajo ndikon në qendër kollë, shtypur qendrën kollë në gjenezën e saj. • kodelak përmban codeine, bari Thermopsis, bikarbonat natriumi. Ajo ka antitussive dhe expectorant pronave.

• bronholitin - shurup, ajo zgjeron bronke, ka veti antitussive. Kjo mukolitike hyn në fuqi vetëm 4 ditë pas marrjes së tij, duke e lejuar e saj përdoren gjerësisht për të trajtuar pneumoni.
Në fillim të pneumonisë tek fëmijët kollë është e thatë, bëhet e lagësht, zakonisht deri në 4 ditë sëmundje që përligj një destinacion të tillë të shpeshta për bronhoitina trajtim si e thatë dhe me lagështi kollë në fëmijët. • Të gjitha droga të tjera për trajtimin e kollë lagësht, ata kanë aftësinë të hollë të mukusit, duke lehtësuar shkarkimin e saj (Fluifort, Ambrobene Mukodin, Linkas etj) Çfarë nëna duhet të bëni për të lehtësuar vuajtjet e një fëmije?

• Të jetë i sigurt për të trajtuar pediatrin projektuar. • Krijimi i kushteve komode optimale në dhomën ku fëmija: e ajrit duhet të jetë i lagësht dhe i ngrohtë, temperatura brenda 20-22S. • Eliminimi odors të bezdisshëm, ato mund të provokojnë një sulm të kollitjes. • Ofrimi i regjimit të mjaftueshëm të pijshëm. • Eliminimi yndyrore, ushqimet pikante dhe të skuqura. Ju mund qull, edhe bërxolla, patate pure, etj dietë rekomanduar acid laktik, dritë nxora një skemë të vetme dozimin ose për qëllim të drogës antitussive për trajtimin e kollë të thatë në fëmijët është prerogativë e pediatrit. Vetëm një mjek për të zgjedhur të drogës e duhur për të përcaktuar dozën dhe kohëzgjatjen e përdorimit, dhe jo një fqinj që dëshiron farmacistin të mirë apo një farmaci.

Unë nuk jam duke thënë se ata morën keq duke i dhënë këtë këshillë, ata nuk kanë një arsim të duhur, duke i lejuar ata për të ndërhyrë në trajtimin e fëmijëve. Alex,