Indikacionet Sumamed për përdorim, abstrakte, analoge, efektet anësore


Përbërës kryesor aktiv të drogës - dihydrate azithromycin. Falë tij, drogës është quajtur fillimisht "Azithromycin." Më vonë ka pasur një emër tjetër tregtar. "Sumamed" - një antibiotik i mirë i ri brez me një spektër të gjerë. Le të marrin një vështrim më të afërt, që është antibiotik Sumamed, indikacionet, abstrakt, analoge, efektet anësore të drogës. Sumamed - Abstract Karakteristikë e Sumamed është që përbërësit aktivë të medikamentit shpejtësi depërtojnë indet akumulon brenda qelizave që shkatërruar bakteret patogjene në infeksionin qelizore. Megjithatë gjatë drogës është excreted nga trupi.

Specifikon manual në cilat raste përdoret drogës Sumamed. Indikacionet janë se: ajo është përdorur në trajtimin e: Staphylococcus, Streptococcus, Gardnerella, klamidia, mykoplazmat dhe gram tjetër uroplazmy, gram-pozitive dhe mikroorganizmave anaerobe në trajtimin e dhimbje të fytit, pneumoni, otitis, grykët, fruth i keq, lezioneve infektive dhe purulent lëkurës dhe infeksioneve transmetueshme seksualisht. Është e rëndësishme për të kuptuar se Sumamed si ndonjë antibiotik tjetër duhet të shpërndahen në barnatore dhe përdoret për trajtimin vetëm pas konsultimit me mjekun, sepse ato mund të shkaktojnë dëme të pariparueshme për shëndetin e tyre, të angazhohen në vetë.Tableta Sumamed shpërndarë në formën e pezullime për maksimum të zvogëlojë rrezikun e efekteve anësore. Drogës nuk është i kundërindikuar për përdorim në fëmijët. Por rreptësisht e ndaluar për të përdorur gratë në shtatzënisë dhe laktacionit. Dozim Sumamed merret një herë në ditë para ushqimit në orë, ose pas dy orë pas një vakt. Të rriturit, në infeksionet e kontaktit në traktin e sipërm dhe të poshtëm respirator, dhe në rastin e infeksionit të lëkurës dhe indeve të buta - 500 mg në ditë e parë prej metodave të mëposhtme i dytë deri në ditët e pestë - 250 mg ose 500 mg 3 ditë. Nëse infeksioni me drogë gjenital duhet të merren një herë dy pllakat e 500 mg.

Fëmijët janë të lejuar të përdorin drogën si në qoftë se pesha e tyre trupore mbi 10 kg. Doza e ditës së parë të llogaritur kështu - 10 mg në ditë për 10 kg, dhe katër ditë e ardhshme deri në 5 mg, kështu që ju mund të përdorni 3 ditë, 10 mg. Në përgatitje Sumamed (pezullimit) është e njëjtë dozen. Në holluar, ajo mund të ruhet në jo më shumë se 5 ditë frigorifer. Efektet anësore Për fat të keq, si shumica e drogave, ka Sumamed efekte anësore. Ata gjithashtu të përcaktuara në udhëzimet. Kështu që ju duhet të jenë të përgatitur për efektet e saj të mundshme mbi traktin gastrointestinal, duke rezultuar në vjellje, diarre, dhimbje barku, fryrje dhe janë të herë pas here të vjella.

Reaksionet alergjike vërejtur zakonisht. Ndoshta rritur i aktivitetit të enzimeve të mëlçisë. Keshillon Qëllimi i drogës duhet të marrë parasysh historinë e funksionit jo normale të mëlçisë dhe veshkave. Edhe pse nuk është zbuluar efektin e fetusit në kafshë, të drogës nuk është caktuar për gratë gjatë shtatzënisë dhe laktacionit. Por ka situata kur rreziqet nuk janë më të rëndësishme se rezultati që doni për të arritur sa më shpejt të jetë e mundur. Ndërveprimet me droga të tjera Recommended pushim në mes duke marrë Sumamed dhe droga të tjera duhet të jenë të paktën dy orë.

Por të drogës në kombinim me antibiotikë të tjera jashtëzakonisht të dëshirueshme si ajo mund të shkatërrojë sistemin tuaj imunitar dhe organet e brendshme. Nga zgjedhja e drogës shtesë duhet të konsultoheni me mjekun tuaj. Efektet -Kjo ndryshme anësore, siç pritej, ishin në homologët Sumamed. Kjo AzivokAzitral, Azitroks, Zetamaks vonoj ™, Zitrolid forte, SumametsinHemomitsin dhe të tjerët. Megjithatë, çdo zëvendësim Sumamed të caktohet për të trajtuar vetëm mjek në funksion të karakteristikave të tyre. Pavarësisht lëvizje të qëndrueshme e mjekësisë në një drogë më të sofistikuara dhe pavarësisht nga fakti se tani është më e mirë Sumamed antibiotik, por askush nuk mund ta njohin atë drogë absolutisht të sigurt.

Pra, lexoni manualin zyrtare, ndiqni dozen e specifikuar në të, të ndjekë të gjitha mjekun e. Pastaj Sumamed sjellë lehtësim dhe lirinë nga sëmundje dhe jush. Alexander,