Goditjes - simptomat te fëmijët, trajtim


Tronditje - një lëndim të zakonshme në fëmijë. Merr fëmijën e saj si pasojë e aksidenteve të ndryshme dhe rënies nga e thjeshtë në aksident me makinë, ka raste që janë penal në natyrën dhe. Shake shkallën lehtë të mundshëm të dëmtimit të trurit, dëme më serioze - ajo rrahje, bruises dhe të tjerët të cilët tashmë kërkojnë kirurgji për të hequr apo nganjëherë një ekzaminim mjekësor, diagnostifikimi mjekësor. Diversiteti përshkruar na çon në përfundimin se është e rëndësishme për të përcaktuar - çfarë ka ndodhur me fëmijën tuaj, them se në këto raste bëjnë vetëm trajtim në shtëpi.

Çfarëdo vështirësi nuk kishte asnjë tronditje, një neurolog rishikim i detyrueshëm. Por ju më mirë të orientuar në atë që po ndodh, e konsiderojnë simptomat e tronditje në fëmijët, trajtimin dhe veprimet tuaja në këtë rast. Tronditje Simptomat te fëmijët mund të jenë të ndryshme. Humbje e shkurtër e vetëdijes (disa sekonda pak minuta) - është një manifestim klinik i shoku. Gjithashtu, simptomat përfshijnë orientimin e dobët në mjedisin rrethues të parë, atëherë ka dhimbje koke, dobësi, marramendje, parehati në lexim dhe divergjenca e parë. Shumë shpesh viktimë nuk mund të kujtohet se si ndodhi plagosja, kështu që nuk mund të ndihmojë fqinjët apo kalimtarët të cilët panë se fëmija ra.


Kjo humbje e përkohshme e kujtesës quhet amnezi reaksionar.
Simptomat gjithashtu ndryshojnë në varësi të moshës së viktimës - foshnjave ndërgjegjes kanë tendencë për të humbur nga simptomë dominante në to është e të vjella të shpeshta pasi të hahet, gjumë të dobët, nervozizëm, drejtpërdrejt dhe menjëherë pas lëndimit - fytyrë të zbehtë. Kur diagnostikimin mjekun vazhdimisht përjashtojnë lëndime më serioze - bruised trurit dhe kafkë thyerje. Verifikimin e saktësisë së diagnozës (nëse ka dyshime të) mund të shpenzohen MRI e kokës. Në jehonë - encephalography mund të kontrolloni për strukturat e trurit paragjykim. Në thelb tronditje përcaktohet lehtë kur shqyrton sytë neurolog - t.

quajtur. prania ose mungesa e simptomeve neurologjike të syrit (e nxënësve e madhësi të barabarta, etj). Tronditje zakonisht trajtohen në shtëpi, gjithmonë lëndime më të rënda trajtohen në spital nën mbikëqyrje mjekësore. Varësisht nga shkalla e dëmtimit është përcaktuar nga pjesa tjetër krevat kohëzgjatja është gjithashtu e rëndësishme për t'u marrë parasysh intensitetin e dhimbje koke dhe marramendje. Kushtet e pjesën tjetër krevat janë vendosur 2-3 ditë deri në dy javë. Shumë njerëz nuk e dëgjoni këshillën e mjekëve dhe të mbajnë në dridhje këmbët, por kjo mund të çojë në pasoja më të rënda. Trajtimi i tronditje të trurit tek fëmijët mund të kërkojnë emërimin qetësim ardhur të gjithë atë metabolizmin përmirësojnë trurit dhe droga kardiovaskulare.

Që nga ajo besohet se owls në çdo gravitetit është një ënjtje të indeve të trurit të tilla si diagnozë të hershme në këtë të gjithë pa përjashtim janë administruar glukozës intravenoze 40% - si dehidratant (heq ënjtje), glukozë është administruar, jo të gjithë, por ndonjëherë për të arritur derdh diakarb njëjtin qëllim. Në thelb ajo të gjitha përgatitjet për trajtimin e tronditje të trurit. Hape rënda dhimbje koke janë marrë Paracetamol tsitramon pse ata eleminuar një simptomë, jo shkaku i dhimbjes. Tronditje - një lëndim të lehtë, edhe pse nganjëherë sjell pasoja të caktuara, jo domosdoshmërisht menjëherë pas lëndimit - pas një kohe mjaft të gjatë që nga viti i dhënë fund meteozalezhnosti dhe madje edhe konfiskimet.

Prandaj, pavarësisht nga fakti se plagosje të lehta, duhet të trajtojnë atë seriozisht. Dhe të ndjekin fëmijën e shpenzuar 2-3 ditë, edhe nëse ajo është mirëqenia. Alexander,