Pra, çfarë duhet të bëjmë qumësht pak mom gji


Para se të nënës sime që ushqen të zgjidhë problemin me një sasi të vogël të qumështit, është e nevojshme për të kuptuar pse është ajo që varet për pamjen e saj në gjoksin e nënës. Pra, për qumështin e prodhimit të takohet me hormon të veçantë të quajtur Hormoni. Formimi i tij varet nga të cilat fëmija aktivitet sucks gji nënës. Me fillimin gjiri gjirit, prolaktin menjëherë fillon të rritet dhe për të prodhuar qumësht. Hormoni i arsimit varet edhe kohën e ditës, shumica e këtij hormoni është formuar nga 3 deri 08:00. Menjëherë mund të themi se sasia e qumështit të gjirit varet se ushqyerjes se si të dhënë gji, fëmijë të ushqyerit frekuencë dhe nëse ju ushqeni fëmijën tuaj gjatë natës.

Hormoni - një hormon jo vetëm përgjegjës për ofrimin e qumësht njerëzor. Oxytocin është gjithashtu hormon që nxit daljen e qumështit. Nëse Hormoni sekreton qumësht në varësi se si shpesh fëmija sucks gjoksin, efekti oxytocin varësisht nga emocionale gratë shtetërore lactating. Nëse një grua është e frikësuar apo në një humor të keq, ajo nuk do të lejojë oxytocin për të shpërndarë sasi të drejtën e qumështit. Sepse nëna pleqsh duhet të jetë, para së gjithash, të qetë, të sigurt në veten e tyre dhe aftësitë e tyre. Përveç kësaj, të ushqyerit e foshnjës duhet të jetë në një atmosferë të qetë ku gratë mund të relaksoheni dhe kaloni nga probleme të brendshme.


Ndër nënat lactating janë të ndryshme shumë të zakonshme të recetave laktacionit që ndihmojnë nxjerrje rritja e qumështit. Por ne duhet të kujtojmë se çdo nënë që do të ndjekin rregulla të thjeshta dhënien e gjirit mund të ushqyer fëmijën tuaj sa më shumë të jetë e nevojshme dhe në çdo shumë pa marrë ndonjë drogë. Sigurisht, ne nuk jemi në asnjë mënyrë ndalojnë gratë pleqsh të pirë vitaminë ose laktohonnye pije. Pini, nëse është e mundur, kjo nuk do të ju lënduar. Por në qoftë se ajo ende nuk punon, ai u bë pak qumësht - çfarë duhet të bëjmë për të nënës sime që ushqen? Le të shikojmë në të metat dhe gabimet që më shpesh ndodhin gjatë ushqyerjes me gji. 1.

Kushtoj vëmendje mënyrës se si ju vënë fëmijën tuaj në gji? Kjo është e drejtë që ju të bëni atë? Aplikimi i pavend është një nga arsyet më të zakonshme për shkak të mungesës së qumështit për fëmijën. Nëse fëmija nuk shkakton dhimbje dhe të hedhur poshtë të qetë për nënën, ajo nuk do të thotë se ajo është e formuar siç duhet dhe është mjaft qumësht. Në fakt, ajo mund të jetë në mënyrë që shul është i pasaktë dhe qumësht dështon. Nëse ky fëmijë gabim nuk do të marrë një sasi të mjaftueshme të qumështit nuk ka rëndësi se sa shpesh ju ushqejmë atë. 2. Mos jepni fëmijën tuaj një biberon? Duke u përdorur për shishe, fëmija në gji mbajnë atë të gabuar dhe jo të inkurajojë atë.

Rezultati: një numër i vogël i qumështit të alokuar. Përveç duke i dhënë një biberon të thith ju rrallë e vënë fëmijën në gji. 3. A i jepni fëmijës tuaj lëngjeve të tjera? Pirja e një numër të lëngjeve të tjera të tilla si çaj, qumësht fëmija humb sa më shumë që ai piu çaj. Për shembull, 100 ml të çajit është një e metë në 100 ml qumësht. 4. Feed fëmijës i ndryshëm tuaja përzierjet e ju? Disa mjekë nëse qumështi nuk ishte e mjaftueshme për të dhënë këshilloj përzierje terapeutik 1-2 herë në ditë. Është e nevojshme për të kaluar një kurs 10-ditor, të ushqyerit e foshnjës çdo ditë për 50 ml përzierje. Por jo më shumë, sepse ky fakt gjithashtu ndikon në sasinë e fëmijës konsum qumësht.

Nëse ju bëni çdo gjë të drejtë dhe fëmija juaj nuk është ende mjaft qumësht, ju duhet për të filluar problemet dhe laktacionin. Por ne duhet të kujtojmë se, statistikisht, të gjitha nënat u kthye në mjeku duke u ankuar për mungesën e qumështit, vetëm 3% në të vërtetë e nevojshme për të zgjidhur këtë problem. Pra, ndoshta ju gjeni veten në mundimet e kota? - Në shumë raste, edhe më të thjeshtë specialist me përvojë mbështetje dhënien e gjirit mund të ndihmojë në zgjidhjen e problemit. Specialist - nuk është domosdoshmërisht një mjek, ajo mund të jetë një mik me një përvojë të ngjashme. - Shumë moms bëjnë gabime të mëdha kur ata përpiqen për të vonuar fëmijën sa më shpejt që ai ra në gjumë, dhe të jenë të përfshirë në punët e shtëpisë.

Mundohuni sa më shumë kohë për fëmijën edhe kur ai fle. Është shumë e dobishme që të ndahet ëndrrat e një fëmije, si natën dhe ditën. - Mami, të ushqyerit ende mund të këshillojë për të vënë foshnjës çdo ditë në të njëjtën orë, pavarësisht nëse fëmija pyet gjoksin e tij apo jo. Nëse ai