Model për të përmirësuar dhe zhvilluar të rriturit të mira stil i të folurit dhe fëmijët


Aktualisht, të gjeni dikë që thotë me zë të lartë dhe të qartë të gjithë tingujt dhe fjalët nuk është e lehtë. Sigurisht, ka njerëz të cilët janë të folurit e mirë dhënë nga natyra, por jo aq shumë. Ata që duan të jenë gjithmonë kuptohet jo perepytuvaly dhjetë herë "Çfarë thoni?" Kush dëshiron të zhvillojë një gjuhë makinë dhe të shpëtoj nga "qull në gojë" plotësisht të aftë për të ndihmuar veten e tyre përmes ushtrimeve speciale dhe twisters gjuhën për diksion të mirë. Stil i të folurit - një deklaratë e fjalëve dhe tingujve në mënyrë të qartë, me artikulimin e saktë. Shkaku më i zakonshëm i diksion të dobët është maloruhlyvist nofulla e ulët, pamundësia për të hapur gojën mirë gjatë një telefonate. Të bësh të përmirësuar folurit mundemi në kurse të veçanta, grupeve dhe individualisht, terapistë të të folurit, por ju mund të zotërojnë, duke përdorur Twisters Ndihmë drejtuara për shqiptim të saktë të tingujve individuale dhe kombinime të tyre.

Në shqiptimin e twisters gjuhën, ata të vendosur përsëritjen, pas një kohe ju do të vini re se tingujt janë të theksuara pabindur para se ajo merr të lehtë, ajo bëhet më shumë artikuluar dhe i qartë. Vrapoj për folurit mund të ndahet në "të rritur" dhe "fëmijë", ndryshim i tyre - vetëm një kuptim. Nëse patters fëmija juaj në dispozicion, ata duhet të kuptohet, për fëmijët e vegjël - janë ilustruar, dhe fëmijët të cilët janë në gjendje të lexojnë, shkruajnë gjuhën-tornado i dobishëm në letër, tingujt shënim janë të përpunuara dhe të tregojnë atyre artikulimin e saktë. Por që patters për të përmirësuar dhe zhvilluar të rriturit të mira stil i të folurit dhe fëmijët mund të mësojnë për të ushtruar tingujt individuale.


Zhurma e "P": - Tridhjetë e tre anijet laviruvaly, laviruvaly dhe nuk vylaviruvaly; - Daisies Marguerite mblodhën mbi bar. Derdhje daisies Marguerite, por jo të gjithë; - Grass në oborr, të druve të zjarrit me bar, dru zjarri çdo dy druri, tre druri. Gjerësia dru zjarri e gjykatës, së bashku oborr druri. A nuk akomoduar oborr dru, duhet të dëbojnë dru në oborr druri prapa; - Mbretëresha Clara ndëshkohet rëndë për vjedhje koralet Charles. Sound "L": - raspberries dhe Mila tërhequr Marina, raspberries Marina milje dhe i ëmbël; - Eli ruffs në ngrënie, ata mezi ngrënë në bredh; - Ose tallaze zambak? A keni parë Lydia? - Tallaze zambak. Ne pamë Lidia; - Në shqiponjë mali, pendë shqiponjë mbi një mal në shqiponjë, shqiponjën nga stilolaps.

Tinguj "B", "P": - Malanka vezë të fërguara, chattering qumësht, chattering, dhe nuk blurted; - Tupohub Bull, tupohubenkiy dem, dem ishte cik e shurdhër bardhë; - Lit llambë në devijim; - Komandanti foli lejtnant kolonel i podpolkovnitsu, togeri i podporuchitsu të nën-aty shenjat, dhe podpraporschitsu heshtur; - Gaforre Gaforrja bëri grabujë. Paraqitur grabujë gaforre gaforre "hay grabujë, gaforre, Rob." Sound "C": - Healthy lule narcis lëng, ai shërojnë muskujt e trupit. Ciganët vlerësojmë këtë mjet dhe kjo do të thotë trajtimin fëmijëri; - Roma shkoi në shkoj vjedhurazi me pule dhe tsyknuv; "tsyt!" - Rrëgjuar Heron, Heron shkoi thatë, Heron vdiq më në fund; - Heron zogth fort clung në zinxhirin.

Fërshëllen shëndoshë: - Jo një shok, mik shok, mik i një mik i cili me partnerin dhe një shoku, miku shoku, mik i një mik që nuk ka mik; - Chizhik, heshtë, lloj krapi dëgjojnë tre funksion dridhur i tëri; - Të enjten i katërt i katër dhe një çerek orë katër Chornenka, chumazenkih dreq vizatim kreslyly zezë bojë. Shumë i pastër, shumë e qartë; - Dy faqe qenush të Cheek Brush thinjur në një qoshe; - Në xhup Feni e Qarkut, FAI në këpucë; - Peshorja në Shchupak shpohet në derra; - Zadzyzhchala bee, dozhuzhzhalas merimangë; - Gjashtëmbëdhjetë qenë gjashtë minj dhe gjeti paratë dhe minj poploshe, shushurimës dhe përçart para.


Patters në një kombinim të disa tingujve: - Huntsman Emelya një bredh të hahet manaferra; - Në malin Ararat rritet rrushi të mëdha; - Nuk ka mustaqe në Grerëzat, nuk vusyscha dhe antenat; - Elizabeth, Catherine dhe James shitur me këmisha të drejta të ndritshme; - A ishte në Frola, Frolov Laura gënjyer për të, të shkojnë në Manastirin, Manastiri në Frola nabreshemo; - Fat Senko me Sanko Sonko sledging. Vare Skokie, Senko poshtë, Sanka mënjanë, Sonka ballin, të gjithë në dëborë; - Maya dhe Timothy ishin ulur në një stol në derë dhe dëgjoi bilbili; - Se buding shurup në një gotë, ajo cheesecakes me salcë kosi, portokalli, pjeshke, krem ​​dhe lëng mishi sallam është. Duke folur patters për diksion të mirë, ka disa rregulla, në vijim të cilat ajo do të jetë më e lehtë dhe më e lehtë për të mësuar: - fjalët e para duhet të flasin ngadalë, rrokje me rrokjen, shqiptuar ato në mënyrë të qartë; - Vrapoj Shqipto soundlessly në pasqyrë; - Shqipto vrapoj pëshpëritje, por tingëllon për t'u dëgjuar dhe kuptuar; - Mundohuni të shpallë të njohur në zëra të ndryshme: fëmijë, gra, burra, të këndojnë fjalët.

Rregulli i artë i shqiptimit të mirë - të flasë shpejt - ne duhet të mësojnë të flasin ngadalë. Svetlana44,