Priza e squfurit në veshët e në fëmijë simptomat, trajtimin, çfarë për të bërë pastaj


Cerumen është një çështje të verdhë-kafe. Ajo do të prodhojë gjëndra squfurit brenda kanalit të veshit. Funksioni kryesor i kësaj substance është për të mbrojtur kanalin e veshit të kontaktit daulle e veshit me pluhur, dhe grimcave të tjera të huaja të vogla. Teprica squfur duhet të hiqen në mënyrë periodike, që nga ajo e prodhuar një tepricë e priza squfurit. Ata kanë një ndikim negativ në cilësinë e dëgjimit mund të shkaktojë dhimbje koke. Shumë shpesh këto vula ndodhin në veshët në fëmijët për shkak të pahijshme, trajtimit të paaftë. Sot në vend, ne do të flas me ju në lidhje me priza squfurit në veshët tek fëmijët, simptomat, trajtimin, çfarë për të bërë atëherë.

Shkaqet e vulës së squfurit në kanalin e veshit Çdo nënë e mban mend se si ajo ishte mësuar të infermierëve në spitalore veshët pastër fëmijën e porsalindur. Ata shtrembëruar copa të turundas leshi dhe pastaj pastruar veshët fëmijën e tyre. Edhe pas kthimit në shtëpi, nëna ime, ndjekur këto këshilla, pastrimin veshët e fëmijës, por shpesh pa ndonjë nevojë. Cerumen nuk është ende koha për të zhvilluar si ajo ka brushat. Por paradoks: më shpesh ka arsye të shqetësojnë veshët e fëmijës, veçanërisht duke u përpjekur të depërtojnë thellë sa të jetë e mundur, më shumë squfur është prodhuar. Si rezultat - shfaqjen e cerumen.Ilustrim


Një tjetër arsye kryesore - përdorni për pastrimin procedurat shkopinj pambuku. Me këto veshit shtyn të sulfurit më të thellë ku ajo trambuyetsya në zonën e membranës tympanic është e dendur. Pengesë më e rëndësishme e shkopinj pambuku është se kur pastrimi veshë ato munden vetëm një pjesë e lëngshme dylli veshit. Pjesë të shtrënguar mbetet në vesh, të vendoseshin në daulle e veshit. Pra, nuk e shpesh ndërhyjnë në mënyrë të paarsyeshme me procesin e natyrshëm të vetë-pastrimit. Veshët e foshnjës porsalindur duhet të pastrohen vetëm në ditët e para të lindjes. Në këtë kohë trupi i tij është përshtatur kushteve të reja të mjedisit.

Trupi i foshnjës pastruar nga një qëndrimi të gjatë në mitër. Por atëherë në vend të mbajtur veshët të pastër nga pastrojnë atë me një flagjelë pambuku, nuk depërtojnë thellë në kanalin e veshit. Simptomet e priza origjinës në veshët tek fëmijët Prania e vulave në veshët tregon humbjen e dëgjimit, pamjen e zhurmës. Ndonjëherë ka marramendje, dhimbje koke, kollë falas, të përzier, të vjella. Megjithatë, në qoftë se një fëmijë dëgjon mirë, kjo nuk është një tregues absolut i mungesës së tape sulfurik. Ndonjëherë në mes plug dhe murit të kanalit të veshit është një boshllëk i vogël. Në këtë rast, simptomat mund plotësisht mungon.

Ata janë identifikuar kur kanali vesh merr ujë. Pastaj plug rritet në përmasa, krejtësisht bllokuar kanalin. Trajtim Nëse dyshoni pamjen e tape sulfurik, për të treguar Ent fëmijëve - mjeku. Mjeku do të shqyrtojë me kujdes kanalin e veshit, një diagnozë të saktë dhe të përshkruajnë trajtim të duhur. Në mënyrë të pavarur të diagnostikuar sepse simptomat mund të shfaqet i ngjashëm në kuptimin-nervoz humbjen e dëgjimit. Ent - mjek me instrumente të veçanta mjekësore shqyrtojë zgavrën e jashtme e veshit dhe të zbulojë mbipopullim. Ajo mund të jetë e verdhë-kafe apo edhe i zi.

Kur gjetur borxhin e saj në vesh, mund të formohet edhe sores presion, ajo është mjaft e vështirë për të nxjerrë. Me bollëk t'i shtyer kanalin e veshit ajo është hequr. Për përdorim larëse zakonisht mjaft Furacilinum ose vetëm ujë të pastër. Për të shmangur mosfunksionim të aparatit vestibular, duke përdorur ujë të ngrohtë apo zgjidhje. Kur larja me lëng të ftohtë në një fëmijë mund të fillojnë marramendje, dhimbje koke, vjellje, dhe humbje ndjenjash të mundshme.
Në asnjë rast nuk mund të përpiqet për të hequr veten nga veshi tape me piskatore, hala, etj N. Kjo mund të dëmtojë daulle e veshit dhe tape një mënyrë e tillë nuk mund të fshihet.

Siç e kemi thënë, mos e përdorni pastrim buds pambuku vesh për të shmangur duke shtyrë më tej në kalimin e dendur squfurit. Çfarë atëherë, pas trajtimit? Pas trajtimit dhe heqjen e priza tek fëmijët, duke eliminuar të gjitha simptomat duhet të parandalohet në mënyrë që të mos shfaqen përsëri arsyet e paraqitjes së saj. Pastruar veshët e tyre jo më shumë se 1 herë në javë. Mos përdorni swabs pambuku, pambuku përdorimin flagjelat, të pastruar fëlliqur nga veshët. Mos përdorni objekte të mprehta për të pastruar, piskatore, i padukshëm. Fëmijët më të vjetër të pastër veshit poshtë: Lëreni fëmijën tuaj të thith tregues Paley ujë të ngrohtë, vendin e saj në kanalin e jashtëm të veshit.

Ju pastaj bëni lëvizje rrethore në vesh, ndërsa energjikisht lëviz nofulla. Ajo promovon procesin e pastrimit aktiv, avancimin më afër dylli veshit jashtë kanalit të veshit. Nuk ka veprime më të veçanta sjellje është e nevojshme. Veshët e shëndetshëm janë një mënyrë për të vetë-pastër. Ky proces fillon gjatë përtypjes, gjiri, kur duke folur, si dhe të kollitjes dhe gëlltitjes. Procesi i vetëpastrimin eshte shkak të përbashkët, që është afër murit përparme e kanalit veshit. Por verdhë tepërt - brown squfuri me siguri duhet të hiqni. Pastër atë me një flagjelë pambuku për qëllime të kujdesit shëndetësor dhe të lëkurës delikate të fëmijët veshët tuaj.

Nëse veshët e fëmijëve ishin priza squfurit, ajo është e mirë për të parë një mjek, dhe pas veshit provë specialist veshit kanali do të të them në hollësi të madhe e gjitha që ju nevojitet. Cheers! Svetlana,