Kulture rotacionit Plant


Shumica e bimëve të përpunuara në rotacionet kulture të specializuara. Në familje të identifikuar një numër të formave, nga 5 deri ne 10, e përshtatur për më kushteve lokale. Duhura bimët rotacionit kulture duhet të ndërtohet mbi parimet e plodosmena gjerë ku kultura kryesore është e vendosur në paraardhësit të lartë, duke siguruar pjellorisë së tokës të lartë, fusha pastërti e barërave të këqija, akumulimin e rezervave të nevojshme lagështi, lëvrim në kohën më të mirë. Në zhvillimin rotacionet kulture për bimët medicinale, ne duhet të marrë parasysh veçantitë e teknologjisë kultivuese. Të gjitha bimët medicinale të kultivuara në fushë si lashtat rresht, kujdesen për të lashtat dhe korrjes ata ende dobët mekanizuara; shpenzuar shumë punë fizike për kultivimin e tyre.

Në vendosjen e rotacionit kulture duhet të parandaluar mundësinë e kontaminimit të këtyre kulturave bimëve helmuese bimëve medicinale dhe bimë foragjere. Prekursorëve të rrezikshme dhe toksike janë: Datura stramonium, shtarë e zezë rinovohet në derdhje fara. Papastërtitë e këtyre bimëve të bimëve të tjera të lëndëve të para medicinale nuk janë të lejuara, dhe clogging bimët helmuese të ushqyer të lashtat të rrezikshme për kafshët. Struktura Akra në specializuar kryesisht varet nga zona e kulturave medicinale dhe bimë foragjere. Ky rrotullim mund të vendoset në vjetore, çdo dy vjet dhe shumëvjeçare bimeve, me kusht që çdo kulturë do të krijojë kushtet e nevojshme për të jepnin të lartë.


Zona e pushtuar nga bimeve individuale në rrotullim, i vendosur të kërkesës Saponin në treg. Vendosja e llojeve të ndryshme të bimëve mjekësore në një rotacioni kulture ju lejon të mbani numrin e tyre në ekonomi dhe të rritur madhësinë e fushave të rotacionit kulture, të cilat do të zgjerojnë zbatueshmërinë e mekanizimit. Ky varg më të gjerë të barnave, ushqim dhe të lashtat ushqimore kërkon të rrotullimit me një rrotullim më të gjatë. Në shumëfishtë-rotacionin janë më shumë mundësi për vendosje të mirë bimeve shumevjecare. Përbërja e larmishme specie të bimëve të vendosura në rrotullim të veçantë të çon në nevojën për të mbjellë ditë pas bimëve të tjera.

Disa herbs janë prekursorëve të mira për kulturat e tjera, sidomos për bimët medicinale. Ata janë perennials 3-4 vjet të përdorimit: kamomil Kaukazian, trumzë. Këto lashtat janë trajtuar mirë dhe pllenuar. Këto fusha të hershme lirimin dhe pasurimin e tokës me materie organike. Prekursorëve të mira për bimët medicinale janë: Digitalis në thekre ergot. Me vjetarë paraardhësit më të mira për pranverë dhe dimër - të naftës lulekuqe pastrohen në kuti, opiumi lulekuqe, objekt në kohë sjelljes korrje. Bimët mjekësore nuk mund të ri-mbjellë për të shmangur shpërndarjen masive të sëmundjeve të veçanta dhe dëmtuesve.

Kultura tjera në rotacionin duhet të plotësojnë kërkesat e mëposhtme: 1. Të jetë i prekursorëve të mira për bimët medicinale.
2. të mos komplikojë lëvrim dhe pleh. Paraardhësit më të mira për shumicën e bimëve - një fekonduar çifteve të angazhuar dhe kulturat e dimrit, mbjellë në fushat e pastër e plehrave e kullosa ose bishtajore. Prekursorëve të mira për kokërr të vogël të bimëve mjekësore - bizele, soje, panxhar sheqeri dhe patate. Në zonat me lagështi të mjaftueshme duhet të futet në të rotacionit mjekësor barishte shumëvjeçare që përmirëson ekuilibrin azotit tokës. Bishtajore paraardhësit më të mira për kulturat e dimrit, të cilat nga ana tjetër janë prekursorëve të mira për shumicën e bimëve.

Në rotacionet mjekësore në mënyrë që deri në barërat e këqija luftarake duhet të ketë një fushë të avullit të pastër gjatë dimrit. Disa barëra janë trajtuar në disa zona, rotacionet kulture të veçanta me rotacion të shkurtër (kamomil, një numër i Trifid). Kamomil shumë hedhjen e mbeturinave fushat, kështu që krijon një shumë të farave të vogla lehkoosypayuschihsya. Si rezultat, të gjithë rotacioni kulture fushë me këto bimë i bllokuar rregullisht, e cila është e padëshirueshme. Prandaj, futja e rotacionit kulture të veçantë për kamomil në rritje, e cila është mbjellë në të njëjtin vend 2-3 vjet në një rresht, e ndjekur nga 1-2 vitet e trajtuar me bimë të tjera që mbyten shkallët daisies.

Kështu, obsemenyaetsya kamomil vetëm në një zonë të kufizuar. Kamomil përsëritet lashtat cilësisë së mirë në një vend nuk është zvogëluar. Një seri Trifid - ujit-loving bimë. Rendimentet më të larta kur rritur në numër trohrozdilnoyi janë vende të ulëta të lagësht. Në fushën konvencionale numër material kulture është i ulët. Kjo bimë është rritur në pjesët më të ulta të përhershme 4-5 vjet, 1-2 vjet, me një interval, gjatë të cilave kryejnë përmirësuar lëvrim tucked plehrat dhe kulturë mbjellje që kontribuojnë në shkatërrimin e rroba zije.