Ashpër kollë e thatë - trajtim, mjekim


Kollë sot shoqëron më ftohjet në njerëzit, rezulton inflamacion, si në traktin e poshtëm dhe të sipërm respirator. Ky manifestim në trup është për shkak të një mekanizmi mbrojtës me të cilin trupi përpiqet që të shpëtoj të gjitha llojet e stimujve që bien në mukozën e rrugëve të frymëmarrjes. Çfarë proces normal natyror. Një tjetër gjë është i bezdisshëm kur kollitet, të ndërhyjnë. Pra, ju e dini se çfarë të bëjë me kollë do të flasim për këtë më vonë në artikullin "Një kollë e fortë thatë -. Drogës trajtimit" Sigurisht drogës universal ende, kështu që para se të çdo personi një pyetje: ku dhe çfarë për të blerë për të zgjidhur këtë problem sa më shpejt të jetë e mundur.

Por së pari, ju duhet të vendosni se çfarë ju kollë dhemb, i lagësht apo të thatë. Varet se si metodën tuaj të trajtimit, dhe se si mjekim sa ju duhet për të eliminuar sëmundjen. Merrni kohën tuaj për të shkuar në farmacisti farmacisë për këshilla të përpiqen të kuptoj se arsyeja për mjekun e hershme të sëmundjes. Ai dhe vetëm ai duhet të përshkruajnë trajtim, edhe, në qoftë se ju nuk mund menjëherë të shikoni një doktor (kollë papritmas ngriu ju për rritje apo udhëtim dhe ju doni për të blerë drogë në të gjitha rastet farmaci), pastaj vetë të përcaktojnë se çfarë lloji i kollë ju, por si ju mund të shihni një mjek menjëherë.


Kollë e thatë është parë më shpesh në fillim. Kjo është për shkak të stimulimit të receptorëve të vendosura në traktin e sipërm respirator, por një rritje në kollë pështymë është një çift i ditëve të jeni të sëmurë. Pështymë është e ndarë dhe pastaj kollë bëhet shumë më produktiv. Objektivi kryesor i mjekësisë - një mukozë dhe kollë hedh lëng përkthim nga joproduktiv për produktiv. Në trajtimin që ju duhet mukolitike, ato konsiderohen droga më efektive, veprimi i tyre është i bazuar në hollim e pështymë pa rritur madhësinë e saj. Këto barna përfshijnë "4 Bromhexine Berlinit Chemie", "Bromhexine NYCOMED" dhe "Bromhexine 8 Berlin Chemie", por ka tani përgatitjet më aktive, "ambroksol", "Ambrobene", "Haliksol."

Nga rruga kjo e drogës si "ambroksol" më efikas në krahasim me përgatitjen "Bromhexine". Një tjetër aspekt i rëndësishëm është prania e ambroksolit drogës në një shumëllojshmëri të formave të dozimit të tilla si shurupe, tableta, zgjidhje duke përdorur mbytje. Këto medikamente ju mund të përdorni për të dy fëmijët dhe të rriturit.
Nëse keni kollë jo-produktive, dendësi të shoqëruar, viskozitet, pështymë, në të cilin rast ju do Acetylcysteine, ajo shkatërron mukusit, duke e bërë atë më të lëngshme. Për njerëzit që vuajnë nga astma, ky medikament nuk duhet përdorur, sepse ajo mund të shkaktojë bronchospasm.

Karbotsistein mban një vend të veçantë në një mukolitike gjerë të ndryshme, që nga ky i drogës është mukoregulyatorov. Me atë që ju mund të zvogëlojë formimin e mukusit nga kollitjes. Në qoftë se ju përdorni produktet bimore, është e nevojshme të theksoj se është e mundur për të marrë rezultat nuk është tërësisht pozitiv, se bimeve mund të rritur kollitjes dhe gagging. Dhe mente mund të shkaktojë vrull e glottis në, kështu që për fëmijët nën moshën tre viteve, ky trajtim nuk është i sigurt. Përfundimi është, në qoftë se kollë lagësht, ajo nuk ka nevojë për të shtypur, por kollë dhe kur i thatë është më i komplikuar, për shkak të trajtimin e kollë, ka dy klasa të drogës: periferike dhe qendrore.

Sigurisht, droga mund të përmban drogë, por ata janë të përshkruara nga mjeku.

Pa marrë parasysh se çfarë tuaj kollë e thatë, trajtim, mjekim duhet të emërojë një mjek, ai gjithashtu ka për të përcaktuar shkakun e sëmundjes. Mjekimi duhet të kontrollohet, sepse jo çdo i drogës mund të ju japin efektin ju do të presin, por në vend të kësaj mund të sjellë dëm për shëndetin. Dhe pasojat e vetë-trajtimit mund gjithashtu të vonohet si pasojë, përveç parave të shpenzuara për drogë, ju ende aplikoni lëndime të mëtejshme, të vënë në kollë kronike. Diana,