Diabet zëvendësim sheqer


Diabetes - një sëmundje e rëndë e pankreasit dhe jetës diabetik është e plotë të të gjitha llojet e kufizimeve. Veçanërisht e vështirë për të kryer sëmurë refuzimin përsëri të plotë të ëmbël kafe, çaj dhe ëmbëlsira. Në një person i sëmurë një ndjenjë e kufizimit, siklet, inferioritetit. Për të sëmundjes kryesore mund të shtohet depresionin. Përdorimi i zëvendësues të sheqerit për diabetikët për shije mjaft të kujton sheqerit ndihmon lëvizjen e pacientit ndaj shprehive të reja antidiabetike ushqimore. Diabet zëvendësues të sheqerit nuk kanë ndikuar në rritjen e glukozës në gjak dhe kështu të justifikuar përdorimin e tyre.

Në këtë artikull ne do të përqendrohet më shumë në aspektet pozitive dhe negative të sweeteners. Cilat janë sweeteners për diabetikët? Ka kalorihennye nekalorihennye dhe sweeteners. Kur për herë të parë të mësuarit trupi krijon energji për shkak se ajo është vlerë e natyrshme e energjisë, dmth kalorihennye sweeteners mund të çojë për të fituar peshë. Nekalorihennye nuk bëjnë ndonjë kontribut në bilancin energjetik të diabetit dhe obezitetit nuk janë prekur. Fruktoza, xylitol dhe sorbitol - Perime sweeteners pluhur grupi i parë nuk është i rekomanduar në pacientët me trashje. Një gram i këtyre substancave krijon katër kalori të energjisë.


Në një lugë çaji përmban 6,8 gram të produktit, kështu që përdorimi i këtyre substancave duhet të monitorohet. Një tjetër pikë negative - xylitol dhe sorbitol shkaku diarre dhe vjellje në abuzimin. Një aspekt pozitiv i grupit të parë të zëvendësuesve është kënaqësi pothuajse i plotë në diabetik ëmbël. Tridhjetë gram materies në ditë është e mjaftueshme. Një avantazh i mëtejshëm i fruktoza është se ajo përmirëson brez hepatik glycogen dhe zvogëlon rrezikun e hiperglicemi. Të tre droga mund të përdoret në gatim dhe të hahet i pastër si sheqer. Zëvendësuesit Nekalorihennye - sakarinë është dhe Aspartame (Emrat e të tjera - sladeks ose nutrisvit ).

Ata janë të kundërindikuar për nënat shtatzëna dhe pleqsh, pacientët me diabet me sëmundje renale. A nuk e tejkalojnë normën e përditshme të konsumit - është tridhjetë gramë në ditë për të rinjtë dhe jo më shumë se njëzet gram për vite me rradhë. Sheqeri zëvendësim aspartame është i kundërindikuar në pacientët që vuajnë nga phenylketonuria. Ka një numër të sweeteners artificiale, ato janë përdorur në prodhimin industrial, por në përgjithësi nuk janë shitur për gatim në shtëpi për shkak të rrezikut të pasojave mbidozë.
Shkencëtarët, nutritionists në vendet e zhvilluara janë vazhdimisht duke punuar në të ri, më të sigurta për shëndetin dhe sheqerit shijshme zëvendësues.

Me përparimet e viteve të fundit mund të quhet Stevioside - Përgatitja Nekaloriynyy natyror bimor për një mjaltë Stevia barishte amerikan Jugut. Në dyqane kjo substancë është shitur nën emrin e markës "Hrinlayt» («GREENLITE»). Një tjetër zëvendësues i fundit sheqer - tsitroza (Nga zhvishem agrumeve). Ky medikament është dy mijë herë ëmbël se sheqeri i rregullt, por është i padëmshëm për pacientët me diabet. Me jamball (Glycyrrhiza) mësuar të ndajë sheqer diabetik glicerine . Me një proteine ​​natyrale - monelin dhe taumatyn. Hulumtim dhe zhvillim industrial në këtë zonë nuk do të ndalemi. Si të përdorin sweeteners në dietat?

Për shembull, për të bërë bllokim, fruta ose jam duhet të zëvendësohet në sheqerit recetë fruktoza, xylitol ose sorbitol. Sweeteners Numri mbështetet në formula per kg e manave apo fruta të trajtohen: 1) Për bllokime, gjashtëqind gram xylitol, 700-400 gram sorbitol ose fruktoza. 2) Për bllokim: kilogram të ksilitol, sorbitol, ose një gjysmë kilogram e shtatëqind gram fruktoza. 3) Për bllokim njëqind gram xylitol, shtatëdhjetë gram sheqer frutash, njëqind e njëzet gram sorbitol. Është e nevojshme për të marrë parasysh ëmbëlsi natyrore të frutave dhe manaferrat dhe sweeteners të reduktuar dozën, respektivisht.

Si për të blerë ushqime që përmbajnë zëvendësues të sheqerit? Etiketa ushqim duhet të përmbajë informacion të detajuar mbi përbërjen e produktit. Kjo kërkesë ligj i zbatueshëm. Sweeteners "fshehur" në produkt ose quajtur, ose nën shkronjën "E", E 420 Sorbitol, xylitol E 967, E 950 Acesulfame, E 965 Maltitol, Aspartame E 951, E 959 neohesperidin (tsitroza), E 952 cyclamate, E glicerine 958, E 953 isomalt, E taumatyna 957, E 954 Sakarinë. Në përfundim, unë dua të them se në qoftë se një person mund të braktisë plotësisht sweeteners, kjo është zgjidhja më e mirë për pacientët me diabet. Dështimi për të përfunduar dështim - menaxhuar numër i substancave me sheqer janë përdorur.

OlgaW,